Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

ΧΙΟΣ: Δεκαπέντε μήνες με τριετή αναστολή σε χρυσαυγίτη

Δεκαπέντε μήνες φυλάκιση με τριετή αναστολή επέβαλε το Μονομελές Πλημμελειοδικείο της Χίου σε γνωστό στέλεχος της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή στο νησί.

Ο καταδικασθείς για σωματική βλάβη, με το επιβαρυντικό στοιχείο των ρατσιστικών χαρακτηριστικών στην πράξη, είχε επιτεθεί σε νοσηλευτή. Η επίθεση έγινε ενώ ο νοσηλευτής συντόνιζε επιχείρηση μεταφοράς στο νοσοκομείο αιτούντων άσυλο, που είχαν τραυματιστεί στον καταυλισμό της Σούδας έπειτα από επίθεση φασιστοειδών στις 6 Ιούνη 2016. Ο καταδικασθείς κατά την απολογία του υποστήριξε ότι δεν ανήκει πλέον στη Χρυσή Αυγή.

Ωστόσο, καθώς επιδείχθηκαν στο δικαστήριο φωτογραφίες που αποδείκνυαν τη δράση του στο πλαίσιο της ναζιστικής οργάνωσης, υποστήριξε ότι το 2012 συμμετείχε «σε κάποιες δράσεις» και «ανέβαινε στα γραφεία στη Χίο». Το άτομο αυτό τα τελευταία 2,5 χρόνια έχει καταδικαστεί άλλες δύο φορές σε ανάλογες ποινές, για επιθέσεις εναντίον προσφύγων αλλά και δημοσιογράφων. Η μία από τις καταδίκες του, σε 18 μήνες φυλάκιση, και πάλι με το επιβαρυντικό στοιχείο των ρατσιστικών χαρακτηριστικών – αυτή της επίθεσης σε βάρος προσφύγων – θα εκδικαζόταν χτες, αλλά η δίκη αναβλήθηκε.

Πηγή: Ριζοσπάστης