Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Χρήσιμες πληροφορίες των τελευταίων ημερών πριν τις ευρωεκλογές

Οι ευρωεκλογές θα πραγματοποιηθούν
την Κυριακή 9 Ιούνη 2024.

Ήδη έχουν παρατηρηθεί πολλά προβλήματα τόσο για όσους ψηφίζουν με επιστολική ψήφο, όσο και για αρκετούς που έκαναν αίτηση να ψηφίσουν ως ετεροδημότες. Επομένως:

Α. Οσοι ψηφίζουν με επιστολική ψήφο, πρέπει να γνωρίζουν ότι:

  • – Για να καταμετρηθούν οι επιστολικές ψήφοι θα πρέπει να φτάσουν στον τελικό προορισμό τους έως την παραμονή των εκλογών και συγκεκριμένα έως και το Σάββατο 8 Ιούνη και ώρα Ελλάδας 5 μ.μ.
  • – Για να είναι σίγουρο ότι οι επιστολικές ψήφοι θα παραληφθούν εντός της προθεσμίας από τις επιτροπές παραλαβής, το ΥΠΕΣ έχει θέσει ως καταληκτικές προθεσμίες για την αποστολή του φακέλου, για τους εκλογείς του εξωτερικού την Τρίτη 28 Μάη, και για τους διαμένοντες στην Ελλάδα τη Δευτέρα 3 Ιούνη εάν τον φάκελο παραλάβει υπάλληλος της ταχυδρομικής εταιρείας και την Τρίτη 4 Ιούνη στην περίπτωση που καταθέσουν τον φάκελο απευθείας σε ένα από τα καταστήματα της εταιρείας.
  • – Μπορεί φάκελος της επιστολικής να σταλεί προς τις επιτροπές παραλαβής και μετά από αυτές τις προθεσμίες αλλά με έξοδα του εκλογέα και με ευθύνη του ότι θα φτάσουν έγκαιρα.
  • – Οταν παραλαμβάνεται ο φάκελος ο εκλογέας ενημερώνεται με email ή μήνυμα στο τηλέφωνο που έχει δηλώσει ότι ο φάκελός του έχει παραληφθεί και προσμετρηθεί.

– ΠΡΟΣΟΧΗ: Για όσους εκλογείς ο φάκελος δεν φτάσει εγκαίρως στον χώρο συλλογής των επιστολικών ψήφων όπως και όσοι δεν στείλουν καθόλου φάκελο, θα μπορούν να ψηφίσουν με φυσική παρουσία στο εκλογικό τμήμα όπου είναι εγγεγραμμένοι τη μέρα των εκλογών, αλλά μετά τις 11 το πρωί.

Β. Ολοι οι εκλογείς πρέπει να γνωρίζουν ότι:

  • Ηδη έχουν συγκροτηθεί τα εκλογικά τμήματα, οπότε όλοι οι εκλογείς μπορούν να μάθουν πού ψηφίζουν στο ΜΑΘΕ ΠΟΥ ΨΗΦΙΖΕΙΣ (στην ιστοσελίδα https://mpp.ypes.gov.gr του υπουργείου Εσωτερικών) 
  • Οσοι δεν ψηφίζουν στον τόπο κατοικίας τους χρειάζεται ΑΜΕΣΑ να πάρουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για να μεταβούν στον τόπο που ψηφίζουν.

Χρειάζεται προσοχή στα εξής:

1. Οσοι έκαναν εκλογική μεταδημότευση για τις τοπικές εκλογές και δεν έχουν κάνει καμία ενέργεια από τότε θα ψηφίσουν στον Δήμο/Περιφέρεια που ήταν υποψήφιοι στις τοπικές εκλογές. Αντίθετα, εάν έκαναν κανονική μεταδημότευση έως τις 29 Φλεβάρη ή αίτηση για να ψηφίσουν ως ετεροδημότες έως τις 30 Απρίλη θα ψηφίσουν στον τόπο της μόνιμης κατοικίας τους.

2. Οσοι έκαναν αίτηση να ψηφίσουν ως ετεροδημότες έως τις 30 Απρίλη θα ψηφίσουν στον τόπο της μόνιμης κατοικίας τους. ΠΡΟΣΟΧΗ: Με βάση προβλήματα που έχουν καταγγελθεί, μπορεί ορισμένοι να έκαναν εμπρόθεσμα αίτηση για ετεροδημότες και αυτή να μη διεκπεραιώθηκε με ευθύνη των υπηρεσιών, επομένως ψηφίζουν στον δήμο που είναι γραμμένοι.

Ακολουθήστε το Ατέχνως σε
Google News, Facebook και Twitter

 

Μοιραστείτε το: