Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Χρεοκοπία Thomas Cook – ΠΑΜΕ: Να μην πληρώσουν οι εργαζόμενοι τη ζημιά

Αναταράξεις και ανησυχία και στην Ελλάδα προκαλεί η πτώχευση του ταξιδιωτικού γραφείου «Thomas Cook» καθώς περίπου 50.000 τουρίστες με συμβόλαια της πτωχευμένης εταιρείας βρίσκονται σε διάφορα μέρη της χώρας ενώ οι ελληνικές ξενοδοχειακές επιχειρήσεις μετρούν τις ζημιές,μιας και δεν έχουν εξοφληθεί τα ξενοδοχεία για τα πακέτα διακοπών του καλοκαιριού.

. Θεωρούν βέβαιο ότι οι πληγέντες ξενοδόχοι δεν θα πληρωθούν για τη “χασούρα” από καμία ασφαλιστική, αφού αυτό ποτέ δεν έχει γίνει ποτέ στο παρελθόν. Κάτι που παραδέχτηκε και ο υπουργός τουρισμού  κ. Θεοχάρης: «απλήρωτες υποχρεώσεις της εταιρείας προς τις τουριστικές επιχειρήσεις είναι ένα θέμα δικαστικό, είναι θέμα που πρέπει να το δούμε και εμείς. Φυσικά θα υπάρχει ζημιά».

Ο Χ. Θεοχάρης υπολογίζει σε 50.000 τους «εγκλωβισμένους» τουρίστες στην Ελλάδα.

Στην Κρήτη υπολογίζεται ότι περίπου 20.000 είναι οι «εγκλωβισμένοι» τουρίστες και τουλάχιστον 3.000 επισκέπτες είναι στην Κέρκυρα, 4.000 στη Ζάκυνθο σύμφωνα με στοιχεία που δίνουν εκπρόσωποι τουριστικών γραφείων και ξενοδοχείων. Χιλιάδες οι Αγγλοι τουρίστες σε Ρόδο και Κω. Την  επιστροφή θα αναλάβουν ασφαλιστικές εταιρίες εφόσον οι τουρίστες έχουν ασφάλεια ταξιδιού, εάν δεν έχουν τότε θα πρέπει να σχεδιάσουν την επιστροφή οι αρμόδιες κρατικές αρχές για τους υπηκόους τους.

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΡΟΔΟΥ ΤΟΥ ΠΑΜΕ: Να διασφαλιστούν οι εργαζόμενοι από τις συνέπειες της πτώχευσης της «Thomas Cook»

Να διασφαλιστούν τα δικαιώματα των εργαζομένων στον κλάδο από τις συνέπειες της πτώχευσης της «Thomas Cook» ζητά η Γραμματεία Ρόδου του ΠΑΜΕ.

Σε ανακοίνωσή της σημειώνει:

«Ο τουριστικός κολοσσός “Thomas Cook” κήρυξε πτώχευση σήμερα τα ξημερώματα. Η περιοχή μας επηρεάζεται άμεσα καθώς ο εν λόγω όμιλος έχει στην ιδιοκτησία του το ξενοδοχείο “Sunwing” και ενοικιασμένο το “Miramare”. Επίσης έχει πολλές αποκλειστικές συνεργασίες με μεγάλες μονάδες καθώς και μονάδες που λειτουργούν με τη μορφή του Franchise.

Γνωρίζουμε καλά ότι σε αυτές τις περιπτώσεις οι πρώτοι που την πληρώνουν είναι οι εργαζόμενοι.

Απαιτούμε μέτρα ώστε να διασφαλιστούν τα δικαιώματα των εργαζομένων συνολικά στις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις του νησιού εξαιτίας αυτής της εξέλιξης».