Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Χρεοκοπία Thomas Cook — ΠΑΜΕ: Να μην πληρώσουν οι εργαζόμενοι τη ζημιά

Ανα­τα­ρά­ξεις και ανη­συ­χία και στην Ελλά­δα προ­κα­λεί η πτώ­χευ­ση του ταξι­διω­τι­κού γρα­φεί­ου «Thomas Cook» καθώς περί­που 50.000 του­ρί­στες με συμ­βό­λαια της πτω­χευ­μέ­νης εται­ρεί­ας βρί­σκο­νται σε διά­φο­ρα μέρη της χώρας ενώ οι ελλη­νι­κές ξενο­δο­χεια­κές επι­χει­ρή­σεις μετρούν τις ζημιές,μιας και δεν έχουν εξο­φλη­θεί τα ξενο­δο­χεία για τα πακέ­τα δια­κο­πών του καλοκαιριού.

. Θεω­ρούν βέβαιο ότι οι πλη­γέ­ντες ξενο­δό­χοι δεν θα πλη­ρω­θούν για τη “χασού­ρα” από καμία ασφα­λι­στι­κή, αφού αυτό ποτέ δεν έχει γίνει ποτέ στο παρελ­θόν. Κάτι που παρα­δέ­χτη­κε και ο υπουρ­γός του­ρι­σμού  κ. Θεο­χά­ρης: «απλή­ρω­τες υπο­χρε­ώ­σεις της εται­ρεί­ας προς τις του­ρι­στι­κές επι­χει­ρή­σεις είναι ένα θέμα δικα­στι­κό, είναι θέμα που πρέ­πει να το δού­με και εμείς. Φυσι­κά θα υπάρ­χει ζημιά».

Ο Χ. Θεο­χά­ρης υπο­λο­γί­ζει σε 50.000 τους «εγκλω­βι­σμέ­νους» του­ρί­στες στην Ελλάδα.

Στην Κρή­τη υπο­λο­γί­ζε­ται ότι περί­που 20.000 είναι οι «εγκλω­βι­σμέ­νοι» του­ρί­στες και του­λά­χι­στον 3.000 επι­σκέ­πτες είναι στην Κέρ­κυ­ρα, 4.000 στη Ζάκυν­θο σύμ­φω­να με στοι­χεία που δίνουν εκπρό­σω­ποι του­ρι­στι­κών γρα­φεί­ων και ξενο­δο­χεί­ων. Χιλιά­δες οι Αγγλοι του­ρί­στες σε Ρόδο και Κω. Την  επι­στρο­φή θα ανα­λά­βουν ασφα­λι­στι­κές εται­ρί­ες εφό­σον οι του­ρί­στες έχουν ασφά­λεια ταξι­διού, εάν δεν έχουν τότε θα πρέ­πει να σχε­διά­σουν την επι­στρο­φή οι αρμό­διες κρα­τι­κές αρχές για τους υπη­κό­ους τους.

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΡΟΔΟΥ ΤΟΥ ΠΑΜΕ: Να διασφαλιστούν οι εργαζόμενοι από τις συνέπειες της πτώχευσης της «Thomas Cook»

Να δια­σφα­λι­στούν τα δικαιώ­μα­τα των εργα­ζο­μέ­νων στον κλά­δο από τις συνέ­πειες της πτώ­χευ­σης της «Thomas Cook» ζητά η Γραμ­μα­τεία Ρόδου του ΠΑΜΕ.

Σε ανα­κοί­νω­σή της σημειώνει:

«Ο του­ρι­στι­κός κολοσ­σός “Thomas Cook” κήρυ­ξε πτώ­χευ­ση σήμε­ρα τα ξημε­ρώ­μα­τα. Η περιο­χή μας επη­ρε­ά­ζε­ται άμε­σα καθώς ο εν λόγω όμι­λος έχει στην ιδιο­κτη­σία του το ξενο­δο­χείο “Sunwing” και ενοι­κια­σμέ­νο το “Miramare”. Επί­σης έχει πολ­λές απο­κλει­στι­κές συνερ­γα­σί­ες με μεγά­λες μονά­δες καθώς και μονά­δες που λει­τουρ­γούν με τη μορ­φή του Franchise.

Γνω­ρί­ζου­με καλά ότι σε αυτές τις περι­πτώ­σεις οι πρώ­τοι που την πλη­ρώ­νουν είναι οι εργαζόμενοι.

Απαι­τού­με μέτρα ώστε να δια­σφα­λι­στούν τα δικαιώ­μα­τα των εργα­ζο­μέ­νων συνο­λι­κά στις ξενο­δο­χεια­κές επι­χει­ρή­σεις του νησιού εξαι­τί­ας αυτής της εξέλιξης».

 

 

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο