Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Χρυσή Αυγή: Πατριδέμποροι, απόγονοι πραξικοπηματιών

Γράφει ο Νίκος Μόττας //

Δεν εκπλήσει καθόλου η προτροπή βουλευτή της ναζιστικής εγκληματικής Χρυσής Αυγής σε στρατιωτικό πραξικόπημα. Αυτή είναι η πολιτική τους κληρονομία, ας μην τους αδικούμε: από τον φασίστα Μεταξά μέχρι τους Παπαδόπουλους, Παττακούς και τα λοιπά χουντικά αποβράσματα, οι πολιτικοί πρόγονοι της χρυσαυγίτικης συμμορίας έχουν πλούσια ιστορία σε πραξικοπήματα και πολιτικές δολοπλοκίες, πάντα προς όφελος της άρχουσας τάξης και του κεφαλαίου.

Οι κραυγές περί «παρέμβασης του στρατού» ακούγονται ταυτόχρονα με τις πατριδοκάπηλες ιαχές τους για το όνομα της Μακεδονίας. Μέσω της χυδαίας πατριδοκαπηλείας της, η ναζιστική Χρυσή Αυγή επιχειρεί να πείσει ότι- τάχα- νοιάζεται για την Ελλάδα και το λαό της. Από πότε άραγε νοιάζονται για τον ελληνικό λαό οι απόγονοι των ταγματασφαλιτών, των συνεργατών των Ναζί, που κατέδιδαν αγωνιστές και πατριώτες στην Κατοχή; Πόσο «πατριωτισμό» κουβαλάνε αυτοί που- αποδεδειγμένα- λατρεύουν τον Χίτλερ και το Μουσολίνι, προσκυνούν σβάστικες και φωνάζουν «Χάιλ Χίτλερ»;

Εκτός από πατριδέμποροι και απροκάλυπτα υποκριτές, τα φασιστοειδή της Χρυσής Αυγής προσφέρουν υπηρεσίες στο αστικό σύστημα που τους τρέφει και τους συντηρεί. Οι χουντικής έμπνευσης προτροπές τους για «στρατιωτικό πραξικόπημα» αποτελούν βούτυρο στο ψωμί ενός συστήματος που τους χρησιμοποιεί ως «μπαμπούλα» απέναντι στο λαό. Είναι το ίδιο σύστημα που τους παρουσιάζει ως νόμιμο πολιτικό κόμμα περιφέροντας τους στο Καστελόριζο και σε επίσημες τελετές, που καθυστερεί την εκδίκαση της υπόθεσης για τη δολοφονία Φύσσα, που σέρνει στα δικαστήρια τον δήμαρχο Πάτρας Κ.Πελετίδη επειδή δε διευκόλυνε τη δράση τους, που σφυρίζει αδιάφορα σε απαράδεκτες δικαστικές αποφάσεις όπως στην περίπτωση του ευρωβουλευτή του ΚΚΕ Σ. Ζαριανόπουλου κλπ.

Όσα αντισυστημικά προσωπεία κι’ αν φορέσουν οι πατριδέμποροι ναζί της Χρυσής Αυγής δε μπορούν να κουκουλώσουν την αλήθεια, ότι δηλαδή είναι μαντρόσκυλα των αφεντικών, των εφοπλιστών και των μεγαλοεργοδοτών. Όσες επικλήσεις κι’ αν κάνουν στον πατριωτισμό, ο λαός γνωρίζει πως φασίστας και πατριώτης είναι έννοιες ασυμφιλίωτες και, αργά η γρήγορα, θα τους στείλει εκεί που πραγματικά ανήκουν: στον σκουπιδοτενεκέ της Ιστορίας, παρέα με τους ιδεολογικούς τους προπάτορες.

________________________________________________________________________________________________________

Νίκος Μόττας Γεννήθηκε το 1984 στη Θεσσαλονίκη. Είναι υποψήφιος διδάκτορας (Phd) Πολιτικής Επιστήμης, Διεθνών Σχέσεων και Ιστορίας. Σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες στο Πανεπιστήμιο Westminster του Λονδίνου και είναι κάτοχος δύο μεταπτυχιακών τίτλων (Master of Arts) στις διπλωματικές σπουδές (Παρίσι) και στις διεθνείς διπλωματικές σχέσεις (Πανεπιστήμιο Τελ Αβίβ). Άρθρα του έχουν δημοσιευθεί σε ελληνόφωνα και ξενόγλωσσα μέσα.
Μετάβαση στο περιεχόμενο