Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Χρυσή Αυγή: «Τρεις και ο κούκος» στις προεκλογικές φασιστοσυνάξεις

Σε κατά­στα­ση στα­δια­κής απο­σύν­θε­σης μοιά­ζει να βρί­σκε­ται το ναζι­στι­κό εγκλη­μα­τι­κό μόρ­φω­μα της Χρυ­σής Αυγής στο δρό­μο προς τις βου­λευ­τι­κές εκλο­γές της 7ης Ιουλίου.

Λίγο τα απο­γοη­τευ­τι­κά ποσο­στά στις διπλές εκλο­γές του Μαϊ­ου, λίγο η άνο­δος του ακρο­δε­ξιού Βελό­που­λου και η συσπεί­ρω­ση της ΝΔ, λίγο η πολυα­να­με­νό­με­νη ολο­κλή­ρω­ση της δίκης (που έχει ήδη καθυ­στε­ρή­σει με ευθύ­νη της κυβέρ­νη­σης Τσί­πρα) και τα… ποντί­κια εγκα­τα­λεί­πουν το σαπιο­κά­ρα­βο πρω­τού αυτό βυθιστεί.

Παρά τις φαν­φά­ρες των φασι­στών περί δήθεν «συσπεί­ρω­σης των εθνι­κι­στών» και «εθνι­κό προ­σκλη­τή­ριο της Χρυ­σής Αυγής», η ναζι­στι­κή συμ­μο­ρία έχει απο­τύ­χει να οργα­νώ­σει έστω και μια πολυ­πλη­θή ανοι­χτή συγκέ­ντρω­ση. Αντί­θε­τα, οι προ­ε­κλο­γι­κές φασι­στο­συ­νά­ξεις των χρυ­σαυ­γι­τών λαμ­βά­νουν χώρα συνή­θως μέσα σε γρα­φεία και αίθου­σες, όπου συνω­στί­ζο­νται μερι­κά χου­ντο­γε­ρό­ντια και οι συνή­θεις άσβερ­κοι «φου­σκω­τοί» με τα ξυρι­σμέ­να κεφά­λια και τα τατουάζ-σβάστικες.

Τέτοιος… συνω­στι­σμός υπήρ­ξε και στα κεντρι­κά γρα­φεία της ναζι­στι­κής συμ­μο­ρί­ας για την παρου­σί­α­ση των υπο­ψη­φί­ων της οργά­νω­σης ενό­ψει εκλο­γών. Ο «εθνι­κι­στι­κός παλ­μός» (που δια­φή­μι­ζαν απ’ τα φασι­στο­σάϊτ τους οι χρυ­σαυ­γί­τες) κλεί­στη­κε σε μια αίθου­σα λίγων ατό­μων, όπου οι υμνη­τές του Χίτλερ χει­ρο­κρο­τού­σαν τους εαυ­τούς τους. Να τους ευχη­θού­με, από καρ­διάς, η επό­με­νη σύνα­ξη τους να γίνει σε κελί των φυλα­κών Κορυδαλλού.

Η αδυ­να­μία της Χρυ­σής Αυγής να διορ­γα­νώ­σει ανοι­χτή προ­ε­κλο­γι­κή συγκέ­ντρω­ση, αφε­νός δεί­χνει ότι οι ενα­πο­μεί­να­ντες ψηφο­φό­ροι της ντρέ­πο­νται γι’ αυτό που ψηφί­ζουν (ντρέ­πο­νται, δηλα­δή, να πουν ευθέ­ως ότι είναι φασί­στες) και αφε­τέ­ρου σημα­το­δο­τεί την περαι­τέ­ρω συρ­ρί­κνω­ση της απή­χη­σης του ναζι­στι­κού μορφώματος.

Στις προ­σε­χείς εκλο­γές, η συμ­μο­ρία των ναζι­στι­κών απο­βρα­σμά­των πρέ­πει να πέσει ακό­μη χαμη­λό­τε­ρα. Οι εργα­ζό­με­νοι — κυρί­ως η νεο­λαία — πρέ­πει να τους γυρί­σουν την πλά­τη, να δουν ότι πρό­κει­ται για μια εγκλη­μα­τι­κή οργά­νω­ση δολο­φό­νων, νοσταλ­γών του Χίτλερ και του Μετα­ξά, που δεν έχει θέση ούτε στη Βου­λή, ούτε πουθενά.

Πραγ­μα­τι­κή τιμω­ρία της Χρυ­σής Αυγής είναι η ακό­μη μεγα­λύ­τε­ρη πτώ­ση των ποσο­στών της στις εκλο­γές της 7ης Ιου­λί­ου, με ταυ­τό­χρο­νη άνο­δο του ΚΚΕ, της δύνα­μης που οι φασί­στες απε­χθά­νο­νται και φοβού­νται. Ο λαός μπο­ρεί και πρέ­πει να τιμω­ρή­σει τα χρυ­σαυ­γί­τι­κα καθάρ­μα­τα «μαυ­ρί­ζο­ντας”» τα στην κάπλη και ενι­σχύ­ο­ντας τα ψηφο­δέλ­τια του Κομ­μου­νι­στι­κού Κόμ­μα­τος Ελλά­δας, της μονα­δι­κής συνε­πούς αντι­φα­σι­στι­κής δύναμης.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο