Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Χρυσαυγίτης αποκαλύπτει χρυσαυγίτικα σχέδια για να τη σκαπουλάρει ο Λαγός

Στη ναζιστική εγκληματική οργάνωση Χρυσή Αυγή και τη δράση της, αναφέρθηκε ο πρώην χρυσαυγίτης ευρωβουλευτής Ελευθέριος Συναδινός περιγράφοντας ένα κόμμα στο οποίο επικρατεί οικογενειοκρατία, αφού όπως είπε, ο Μιχαλολιάκος έχει διορίσει συμβούλους, επιστημονικούς συνεργάτες κτλ αρκετά άτομα από την οικογένειά του.

Ως παράδειγμα έφερε τον τρόπο που μπήκε στη Βουλή η σύζυγος του αρχηγού, Ζαρούλια, αλλά και το πως εκλέχθηκε ο Ματθαιόπουλος (σ.σ. σύντροφος της κόρης του Μιχαλολιάκου).

Ο Συναδινός, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΡΤ, παραδέχτηκε επίσης πως η Χρυσή Αυγή εκμεταλλεύτηκε, το όνομα του Γ. Φουντούλη και τον θάνατο του γιου του, ηθικά, κοινωνικά αλλά και οικονομικά.

Ο ίδιος κατά τη διάρκεια της συνέντευξης εστίασε στην υποψηφιότητα του υπόδικου Γιάννη Λαγού για την Ευρωβουλή, σημειώνοντας πως αυτό συμβαίνει έτσι ώστε να καταφέρει να αποδράσει από τη χώρα, υπερβαίνοντας – με την μεταφορά του στις Βρυξέλλες – τους σχετικούς περιοριστικούς όρους (απαγόρευση εξόδου από τη χώρα).

Σύμφωνα με τον Συναδινό, η Χρυσή Αυγή – μετά το κόψιμο της χρηματοδότησης εξαιτίας της δίκης που βρίσκεται σε εξέλιξη – υποχρέωσε τους ευρωβουλευτές της να καταθέτουν στο κόμμα 4.000 ευρώ μηνιαίως και στους συνεργάτες των ευρωβουλευτών επέβαλε να καταθέτουν 1.000 ευρώ αντίστοιχα.

Η κατάθεση χρημάτων στο κόμμα από τους συνεργάτες ήταν παράνομη, παρόλα αυτά, ο Μιχαλολιάκος δεν είχε κανένα πρόβλημα και ζητούσε τα χρήματα να καταβληθούν ακόμα και «μαύρα».

Ο πρώην χρυσαυγίτης, επεσήμανε πως στα ταμεία της Χρυσής Αυγής συνολικά έχουν κατατεθεί 1.000.000 ευρώ από ευρωβουλευτές και συνεργάτες. Τα χρήματα αυτά υποτίθεται πως θα πήγαιναν «για κοινωνικό έργο», ωστόσο κανείς δεν ξέρει τι έγιναν.