Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Χρυσαυγίτικη αφίσα για την επέτειο των Ιμίων ανέβασε στο Twitter ο Αντώνης Σαμαράς

Μια δια­δι­κτυα­κή αφί­σα της ναζι­στι­κής Χρυ­σής Αυγής που ανα­φέ­ρε­ται στα Ίμια επέ­λε­ξε ο πρώ­ην πρω­θυ­πουρ­γός Αντώ­νης Σαμα­ράς προ­κει­μέ­νου να τιμή­σει την 24η επέ­τειο από το θάνα­το των τριών αξιω­μα­τι­κών, Καρα­θα­νά­ση, Βλα­χά­κου και Γιαλοψού.

Πιο συγκε­κρι­μέ­να, ο Α. Σαμα­ράς ανέ­βα­σε στον προ­σω­πι­κό του λογα­ρια­σμό στο Twitter μια δια­δι­κτυα­κή αφί­σα με το ρητό του αρχαί­ου έλλη­να συγ­γρα­φέα Μενάν­δρου «Ον γαρ οι Θεοί φιλού­σιν απο­θνή­σκει νέος».

samaras Imia

Η αφί­σα συνο­δεύ­ε­ται με μια ελλη­νι­κή σημαία, ένα ελι­κό­πτε­ρο, τα ονό­μα­τα των τριών ελλή­νων αξιω­μα­τι­κών και τη λέξη «ΑΘΑΝΑΤΟΙ», με το «Θ» να έχει τη μορ­φή του κέλ­τι­κου σταυ­ρού, η χρή­ση του οποί­ου είναι συνη­θι­σμέ­νη από φασι­στι­κές και νεο­να­ζι­στι­κές οργα­νώ­σεις ανά τον κόσμο, συμπε­ρι­λαμ­βα­νο­μέ­νης της Χρυ­σής Αυγής.

Πρό­κει­ται για δια­δι­κτυα­κή αφί­σα των ναζί της Χρυ­σής Αυγής που έχει δημο­σιευ­θεί σε σάιτ της συμ­μο­ρί­ας το 2015.

xryshaygh2

Με λίγα λόγια, ο πρώ­ην πρω­θυ­πουρ­γός επέ­λε­ξε να τιμή­σει την επέ­τειο των Ιμί­ων ποστά­ρο­ντας δημό­σια, στο δια­δί­κτυο, μια αφί­σα των χρυσαυγιτών.

Άγνοια; Λάθος των συνερ­γα­τών του; Σκο­πι­μό­τη­τα; Δεν το γνωρίζουμε.

Σε κάθε περί­πτω­ση, οι εκλε­κτι­κές πολι­τι­κές συγ­γέ­νειες δεν κρύ­βο­νται και το (πολι­τι­κό) αίμα, νερό δε γίνεται.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο