Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Χρυσαυγίτικο παραλήρημα από στέλεχος της ΝΔ: «Να σταμπάρουμε τα μαγαζιά των αριστερών, να πάμε να τα σπάσουμε»!

Σε ρεσιτάλ λεκτικού χρυσαυγιτισμού και χουλιγκανισμού επιδόθηκε στέλεχος της ΝΔ στην Καβάλα, που τυγχάνει και εκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος, παρακινώντας σε πράξεις βίας εναντίον αριστερών. Μιλώντας την Παρασκευή 15 Ιουνίου κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου Παγγαίου, ο Χρήστος Πριονίδης είπε, μεταξύ άλλων, τα εξής: «Να σταμπάρουμε ποιά είναι τα μαγαζιά των Αριστερών, να πάμε να τα σπάσουμε. Όπως έκαναν κι αυτοί στην Αθήνα. Να δούνε πόσα απίδια έχει ο σάκος».

Στο λόγο του, ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης της ΝΔ χρησιμοποίησε έντονα εθνικιστικά και ομοφοβικά στοιχεία προκειμένου να επιτεθεί στην κυβέρνηση: «Μια ζωή οι Αριστεροί, όταν ήταν στα πράγμα και είχαν την εξουσία ήταν διχαστικοί και μοίραζαν τη χώρα στα δύο. Ο λαός μας λέει «οργή λαού, οργή Θεού». Να είστε σίγουροι κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ πως ήρθε η ώρα να την εισπράξετε αυτήν την οργή. Γιατί ο Θεός με την Παναγία και το Χριστό μας είναι μαζί μας. Και όχι με σας, που αναγάγετε όλα τα ανώμαλα και τα παρά φύση σε φυσιολογικά πράγματα».

Για «φασιστικό παραλήρημα» έκανε λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ ζητώντας την αποπομπή του στελέχους της ΝΔ και επισημαίνοντας πως «ο εθνικιστικός κατήφορος και το εμπόριο πατριωτισμού της Νέας Δημοκρατίας και του κ. Μητσοτάκη, το οποίο τροφοδοτεί τις χυδαιότητες της Χρυσής Αυγής, λαμβάνει πλέον επικίνδυνες διαστάσεις, αφού εξαπλώνεται και στο στελεχιακό δυναμικό της ΝΔ». Αργότερα, ο Χρ. Πριονίδης επιχείρησε να ανασκευάσει τις δηλώσεις του, λέγοντας ότι λειτούργησε με βάση το «συναίσθημα», χαρακτηρίζοντας λάθος τους χαρακτηρισμούς που απέδωσε.

Αυτό που είναι σίγουρο είναι ότι η βαθιά αντιλαϊκή πολιτική της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, τόσο στο εσωτερικό της χώρας όσο και στο εξωτερικό, δίνει πατήματα σε δυνάμεις της αντίδρασης και της άκρας δεξιάς ώστε να ξερνούν αντικομμουνιστικό δηλητήριο. 

Τι κι’ αν δεν έχει ουδεμία σχέση ο σοσιαλδημοκρατικός ΣΥΡΙΖΑ με κάθετι κομμουνιστικό; Η πολιτική του χρησιμοποιείται ως άλλοθι για χυδαίες επιθέσεις συκοφαντίας με αιχμή τον αντικομμουνισμό. 

Μετάβαση στο περιεχόμενο