Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Χρυσαυγίτικο ρατσιστικό παραλήρημα βουλευτή της ΝΔ: «Απαγορεύω στους γύφτους να με ψηφίζουν»

«Όσον αφορά στο πολιτικό κόστος που λέει κάποιος, παρακαλώ και απαγορεύω σε οποιονδήποτε αθίγγανο, γύφτο, και δεν συμμαζεύεται, να με ψηφίσει. (…) Όποιος με ψηφίσει δεν τον αναγνωρίζω. Από πλευράς αυτής της κοινωνικής ομάδας. Λυπάμαι που το λέω, λυπάμαι τα παιδάκια τα οποία γεννιούνται από αυτούς τους ανθρώπους χωρίς να το θέλουν και την κατάσταση στην οποία βρίσκονται. Για να μη λέμε για «πολιτικές» και «φοβόμαστε» και τις «ψήφους» και δεν συμμαζεύεται. Εγώ απαγορεύω σε οποιονδήποτε από αυτούς κι αν έχετε κανάν γνωστό να του το πείτε αν με ψηφίζει να μην με ξαναψηφίσει. Από τους αθίγγανους. Να μην με ψηφίσουν εμένα»

Τα παραπάνω λόγια – που θα ζήλευαν μέχρι και οι εγκληματίες ναζί της Χρυσής Αυγής- εκστόμισε ο βουλευτής Λακωνίας της ΝΔ Θανάσης Δαβάκης κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο σχολείο της Παλαιοπαναγιάς του Δ.Σπάρτης.

Η εκδήλωση, στην οποία παραβρέθηκε ο εν λόγω βουλευτής και έκανε τις παραπάνω απαράδεκτες και ρατσιστικές δηλώσεις, πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο ενημέρωσης για την πρόληψη και αντιμετώπιση της παραβατικότητας.