Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Χυδαία ανάρτηση του βουλευτή Γ. Καλλιάνου για την υπόθεση του Ρούμπεν Σεμέδο

Σε μια χυδαία και σεξιστική ανάρτηση με αφορμή την υπόθεση του ποδοσφαιριστή Ρούμπεν Σεμέδο προέβη ο βουλευτής της ΝΔ Γιάννης Καλλιάνος.

Με ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook (την οποία έπειτα από αντιδράσεις αναγκάστηκε να «κατεβάσει»), ο βουλευτής της ΝΔ επιχείρησε να… αθωώσει τον κατηγορούμενο ποδοσφαιριστή, γράφοντας ότι η 17χρονη καταγγέλλουσα ουσιαστικά δημιούργησε την ιστορία με σκοπό την απόσπαση χρημάτων!

«Ορισμένες κοπέλες που προσφέρουν με άνεση τον έρωτα επί πληρωμή (δεν επιθυμώ να πω την γνωστή λέξη και όπως καταλαβαίνετε δεν αναφέρομαι σε οίκους ανοχής), για να βγάλουν λίγα παραπάνω λεφτά δήθεν καταγγέλουν ότι τις βίασαν, τις εξαπάτησαν, τις έδειραν, τις κακομεταχειρίστηκαν κλπ…», έγραψε ο Γ. Καλλιάνος και συνέχισε το απαράδεκτο του σχόλιο προσθέτοντας μεταξύ άλλων:

«Θα δώσω επομένως συγχαρητήρια στην Ελληνική δικαιοσύνη διότι εύκολα μπορεί να διακρίνει πότε πρόκειται για πραγματικό βιασμό και πότε η συγγενής, η φίλη ή ο φιλος μιας επί πληρωμή “φιλήδονης” κοπέλας τη στέλνει να καταγγείλει βιασμό για να βγάλει κανένα φράγκο παραπάνω ώστε να αγοράσει το νέο iPhone 13».

Σαν να μην έφτανε το παραλήρημα του αυτό, ο βουλευτής συνέχισε γράφοντας: «πρώτα από όλα ντροπή στους γονείς τους που […] τις άφησαν αδέσποτες για να ψάχνουν θύματα για 200 και 300 ευρώ».

kallianos semedo

Αντίδραση από τον δικηγόρο της 17χρονης

Η χυδαιότητα του Καλλιάνου προκάλεσε την αντίδραση του δικηγόρου της οικογένειας της 17χρονης Αλέξη Κούγια ο οποίος σε δελτίο Τύπου σημείωσε: «Ουδέποτε οι εντολείς μου διεκδίκησαν έστω και ένα ευρώ από τους κατηγορουμένους, ούτε πρόκειται να διεκδικήσουν, ώστε να αποσύρει το 17χρονο θύμα τις κατηγορίες».

Κάνοντας λόγο «λυσσώδη προσπάθεια κατεξευτελισμού του θύματος βιασμού από δύο ώριμους άνδρες, με την υποσημείωση ότι το θύμα είναι 17 ετών» ο γνωστός ποινικολόγος υπογραμμίζει: «Σήμερα, έμαθα ότι βουλευτής του Κοινοβουλίου και συγκεκριμένα ο κος Καλλιάνος προέβη σε μια απαράδεκτη ανάρτηση στο προσωπικό του λογαριασμό στο facebook, που αφορά στην εντολέα μου και αναδεικνύει το μεγάλο πρόβλημα της Ελλάδος, που κυρίως είναι το χαμηλότατο επίπεδο, είτε ηθικό, είτε γενικότερα κοινωνικό και μορφωτικό των μελών του ελληνικού Κοινοβουλίου τα τελευταία χρόνια».

Ο Α. Κούγιας προανήγγειλε μάλιστα πως θα κινηθεί ενάντια στον βουλευτή της ΝΔ, γράφοντας πως «θα τα πούμε τόσο στα Δικαστήρια, που θα κληθούν να λογοδοτήσουν για να αποζημιώσουν το θύμα, όσο και στο ΜΟΔ Αθηνών, που θα είμαστε, τόσο το θύμα, όσο κι η μητέρα της αλλά κι εγώ, ώστε να μπορούμε κι εμείς να εξετάσουμε τους κατηγορουμένους, αλλά και τη “φίλη” της και ερωτική σύντροφο του Σεμέδο, η οποία στη νέα της κατάθεση στην κ. ανακρίτρια προσπάθησε να κάνει το “άσπρο –μαύρο”».

Ν. Μπελογιάννης Ν. Πλουμπίδης – Στο σπίτι των ηρώων