Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Χυδαία απόπειρα της Χρυσής Αυγής να καπηλευτεί το όνομα του ΠΑΟΚ – Διαψεύδει τα περί «υποψηφιότητας» ο Μ. Λεοντιάδης

Σε άλλη μια χυδαία απόπειρα να καπηλευτεί, ενόψει εκλογών, το όνομα του ΠΑΟΚ προχώρησε η ναζιστική, εγκληματική συμμορία της Χρυσής Αυγής. 

Πιο συγκεκριμένα, πληροφορίες ήθελαν τον παλαίμαχο ποδοσφαιριστή του ΠΑΟΚ Μιχάλη Λεοντιάδη να κατεβαίνει υποψήφιος με το ναζιστικό μόρφωμα στη Β’ Θεσσαλονίκης. Μάλιστα, η Χρυσή Αυγή είχε συμπεριλάβει το όνομα του Λεοντιάδη στη λίστα των υποψηφίων που δημοσιεύθηκε στην επίσημη ιστοσελίδα της οργάνωσης. 

xa leontiadis

Το όνομα του Μ.Λεοντιάδη στην πρώτη ανακοίνωση της Χ.Α.

Ωστόσο, ο ίδιος ο παλαίμαχος άσος, με δηλώσεις του στα ΜΜΕ, διέψευσε το ότι είναι υποψήφιος με τη ναζιστική συμμορία: 

«Δεν ξέρω τίποτα για Χρυσή Αυγή. Μου έχουν τηλεφωνήσει όλα τα Κόμματα και έχω πει ότι δεν κατεβαίνω με κανέναν. Πώς έγραψαν το όνομά μου σε επίσημη λίστα; Απορώ και διαμαρτύρομαι. Δεν έχω συμφωνήσει με καμία Χρυσή Αυγή για να κατέβω στις εκλογές. Γράψτε το παντού», σημείωσε στη δήλωση του.

Έπειτα από τη διάψευση του παλαίμαχου ποδοσφαιριστή του ΠΑΟΚ, η Χρυσή Αυγή – όλως παραδόξως – έσβησε το όνομα του από τη λίστα των υποψηφίων βουλευτών. 

xa leontiadis 2

Μετά τη διάψευση, οι νεοναζί έσβησαν το όνομα του παλαίμαχου άσου.

Δεν είναι η πρώτη φορά που τα ναζιστικά αποβράσματα επιχειρούν να καπηλευτούν το όνομα της λαοφιλούς ομάδας της Θεσσαλονίκης προκειμένου να «τσιμπήσουν» ψηφοφόρους. Τον περασμένο Απρίλη, με αφορμή διαμαρτυρίες οπαδών για την Συμφωνία των Πρεσπών, η Χρυσή Αυγή είχε επιχειρήσει και πάλι να προσεταιριστεί μερίδα των οπαδών του ΠΑΟΚ προκειμένου να παίξει πολιτικά παιχνίδια. 

Σε παλαιότερη ανακοίνωση τους ενάντια στη ναζιστική εγκληματική οργάνωση, σύνδεσμοι του ΠΑΟΚ σημείωναν μεταξύ άλλων: «Σας απαγορεύεται δια ροπάλου, τσεκουριού και φωτιάς (αγαπημένα αντικείμενα του έμφυτου μίσους σας σε παναθρώπινες αξίες) να πιάνετε στο στόμα σας το ιστορικό χαμηλοτάβανο, τους ανθρώπους του και τον ΠΑΟΚ εν γένει, που εξαιτίας της (πανομοιότυπης με τη δική σας) μισαλλοδοξίας της απέναντι πλευράς του Αιγαίου, αναγκάστηκε να ξεριζωθεί από την εστία του και με ανήκεστες κακουχίες να μεταναστεύσει αλλού».

Οι οπαδοί κάθε ομάδας, η νεολαία που συσπειρώνεται γύρω από τον αθλητισμό, ο λαός συνολικά, πρέπει να δώσει «κόκκινη κάρτα» στην εγκληματική οργάνωση των Μιχαλολιάκων και των Κασιδιάρηδων. Να τους μαυρίσει στις προσεχείς εκλογές, γυρίζοντας την πλάτη στην φασιστική-εθνικιστική ιδεολογία που οι απόγονοι του Χίτλερ και των ταγματασφαλιτών επιχειρούν να διασπείρουν μέσα και έξω απ’ τα γήπεδα.