Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Χυδαία απόπειρα της Χρυσής Αυγής να καπηλευτεί το όνομα του ΠΑΟΚ — Διαψεύδει τα περί «υποψηφιότητας» ο Μ. Λεοντιάδης

Σε άλλη μια χυδαία από­πει­ρα να καπη­λευ­τεί, ενό­ψει εκλο­γών, το όνο­μα του ΠΑΟΚ προ­χώ­ρη­σε η ναζι­στι­κή, εγκλη­μα­τι­κή συμ­μο­ρία της Χρυ­σής Αυγής. 

Πιο συγκε­κρι­μέ­να, πλη­ρο­φο­ρί­ες ήθε­λαν τον παλαί­μα­χο ποδο­σφαι­ρι­στή του ΠΑΟΚ Μιχά­λη Λεο­ντιά­δη να κατε­βαί­νει υπο­ψή­φιος με το ναζι­στι­κό μόρ­φω­μα στη Β’ Θεσ­σα­λο­νί­κης. Μάλι­στα, η Χρυ­σή Αυγή είχε συμπε­ρι­λά­βει το όνο­μα του Λεο­ντιά­δη στη λίστα των υπο­ψη­φί­ων που δημο­σιεύ­θη­κε στην επί­ση­μη ιστο­σε­λί­δα της οργάνωσης. 

xa leontiadis

Το όνο­μα του Μ.Λεοντιάδη στην πρώ­τη ανα­κοί­νω­ση της Χ.Α.

Ωστό­σο, ο ίδιος ο παλαί­μα­χος άσος, με δηλώ­σεις του στα ΜΜΕ, διέ­ψευ­σε το ότι είναι υπο­ψή­φιος με τη ναζι­στι­κή συμμορία: 

«Δεν ξέρω τίπο­τα για Χρυ­σή Αυγή. Μου έχουν τηλε­φω­νή­σει όλα τα Κόμ­μα­τα και έχω πει ότι δεν κατε­βαί­νω με κανέ­ναν. Πώς έγρα­ψαν το όνο­μά μου σε επί­ση­μη λίστα; Απο­ρώ και δια­μαρ­τύ­ρο­μαι. Δεν έχω συμ­φω­νή­σει με καμία Χρυ­σή Αυγή για να κατέ­βω στις εκλο­γές. Γράψ­τε το παντού», σημεί­ω­σε στη δήλω­ση του.

Έπει­τα από τη διά­ψευ­ση του παλαί­μα­χου ποδο­σφαι­ρι­στή του ΠΑΟΚ, η Χρυ­σή Αυγή — όλως παρα­δό­ξως — έσβη­σε το όνο­μα του από τη λίστα των υπο­ψη­φί­ων βουλευτών. 

xa leontiadis 2

Μετά τη διά­ψευ­ση, οι νεο­να­ζί έσβη­σαν το όνο­μα του παλαί­μα­χου άσου.

Δεν είναι η πρώ­τη φορά που τα ναζι­στι­κά απο­βρά­σμα­τα επι­χει­ρούν να καπη­λευ­τούν το όνο­μα της λαο­φι­λούς ομά­δας της Θεσ­σα­λο­νί­κης προ­κει­μέ­νου να «τσι­μπή­σουν» ψηφο­φό­ρους. Τον περα­σμέ­νο Απρί­λη, με αφορ­μή δια­μαρ­τυ­ρί­ες οπα­δών για την Συμ­φω­νία των Πρε­σπών, η Χρυ­σή Αυγή είχε επι­χει­ρή­σει και πάλι να προ­σε­ται­ρι­στεί μερί­δα των οπα­δών του ΠΑΟΚ προ­κει­μέ­νου να παί­ξει πολι­τι­κά παιχνίδια. 

Σε παλαιό­τε­ρη ανα­κοί­νω­ση τους ενά­ντια στη ναζι­στι­κή εγκλη­μα­τι­κή οργά­νω­ση, σύν­δε­σμοι του ΠΑΟΚ σημεί­ω­ναν μετα­ξύ άλλων: «Σας απα­γο­ρεύ­ε­ται δια ροπά­λου, τσε­κου­ριού και φωτιάς (αγα­πη­μέ­να αντι­κεί­με­να του έμφυ­του μίσους σας σε πανα­θρώ­πι­νες αξί­ες) να πιά­νε­τε στο στό­μα σας το ιστο­ρι­κό χαμη­λο­τά­βα­νο, τους ανθρώ­πους του και τον ΠΑΟΚ εν γένει, που εξαι­τί­ας της (πανο­μοιό­τυ­πης με τη δική σας) μισαλ­λο­δο­ξί­ας της απέ­να­ντι πλευ­ράς του Αιγαί­ου, ανα­γκά­στη­κε να ξερι­ζω­θεί από την εστία του και με ανή­κε­στες κακου­χί­ες να μετα­να­στεύ­σει αλλού».

Οι οπα­δοί κάθε ομά­δας, η νεο­λαία που συσπει­ρώ­νε­ται γύρω από τον αθλη­τι­σμό, ο λαός συνο­λι­κά, πρέ­πει να δώσει «κόκ­κι­νη κάρ­τα» στην εγκλη­μα­τι­κή οργά­νω­ση των Μιχα­λο­λιά­κων και των Κασι­διά­ρη­δων. Να τους μαυ­ρί­σει στις προ­σε­χείς εκλο­γές, γυρί­ζο­ντας την πλά­τη στην φασι­στι­κή-εθνι­κι­στι­κή ιδε­ο­λο­γία που οι από­γο­νοι του Χίτλερ και των ταγ­μα­τα­σφα­λι­τών επι­χει­ρούν να δια­σπεί­ρουν μέσα και έξω απ’ τα γήπεδα.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο