Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Χυδαία δήλωση Πορτοσάλτε για Ζακ Κωστόπουλο: «Ένας… τοξικοαυτός που μπήκε να ληστέψει»!

Σε ένα άθλιο – χρυσαυγίτικης κοπής – σχόλιο, από αυτά που μας έχει συνηθίσει, προχώρησε σήμερα ο δημοσιογράφος Άρης Πορτοσάλτε.

Μιλώντας στη ραδιοφωνική του εκπομπή για την εκδίκαση της δολοφονίας του Ζακ Κωστόπουλου (η δίκη διεκόπη και θα συνεχιστεί στις 6 Νοέμβρη), ο Πορτοσάλτε μίλησε με πλήρως απαξιωτικά λόγια για τον Ζακ, προσβάλλοντας βάναυσα τη μνήμη του και τα αυτιά όσων τον άκουγαν στο ραδιόφωνο.

Μεταξύ άλλων, ο γνωστός δημοσιογράφος αποκάλεσε τον Ζακ Κωστόπουλο ως έναν «τοξικοαυτό που μπήκε στο κοσμηματοπωλείο να ληστέψει». Δηλαδή, πρωτού καν ξεκινήσει η δίκη για τη δολοφονία του Ζακ, ο Πορτοσάλτε έβγαλε απόφαση πως ο δολοφονημένος Κωστόπουλος ήταν ληστής!

Ολόκληρη η αθλιότητα που εκστόμισε ο ανεκδίηγητος τύπος που παριστάνει τον δημοσιογράφο είναι η εξής:

«Γιατί θα έχουμε σήμερα συγκεντρώσεις και πορείες; Γιατί αρχίζει μια δεύτερη δίκη του Ζακ Κωστόπουλου -sic. Αυτού του ανθρώπου που μπήκε να ληστέψει και δεν… συνελήφθη, όπως και έπρεπε -μεταξύ μας. Έπεσε εκεί μια… ένας κόσμος εκεί πάνω και έγιναν πράγματα που δε θα έπρεπε να συμβούν, για να είμαστε καθαροί. Όποιος μπαίνει σε ένα μαγαζί μέσα… γιατί αυτός αποδείχτηκε ότι είναι τοξικοαυτός, δε θα μπω στις λεπτομέρειες της υπόθεσης. Έγιναν πράγματα που δεν πρέπει να γίνονται σε μια κοινωνία, σύμφωνοι; Μπήκε κάποιος να κάνει διάρρηξη, θα ‘ρθει η αστυνομία να τον συλλάβει. Αυτή είναι η δική μου γνώμη. Θα μου πεις, εσύ εφάρμοσέ το στο σπίτι σου. Δεν μπαίνω στη κουβέντα, γιατί η μια κουβέντα θα φέρει την άλλη, δεν έχει κανένα νόημα. Το ζήτημα είναι ότι γίνεται μια δεύτερη δίκη που κινητοποιεί πάλι ομάδες της κοινωνίας μας».

Αναρωτιόμαστε αν ο κ. Πορτοσάλτε, που εκστομίζει τέτοιες χρυσαυγίτικης κοπής αθλιότητες, έχει καθόλου τσίπα; Αλλά – θα πείτε – ποιός έχασε την ντροπή για να τη βρουν οι «Πορτοσάλτε»…