Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Χυδαία επίθεση Μαξίμου σε συνταξιούχους και συνδικάτα για τη σημερινή απεργία

Τα συνηθισμένα ασύστολα ψεύδη και παραπλανητικά συνθήματα επιστράτευσε σήμερα η κυβέρνηση για να επιτεθεί σε εργαζόμενους και συνταξιούχους που σήμερα διαδηλώνουν ενάντια στον αντιασφαλιστικό νόμο που ενταφιάζει την Κοινωνική Ασφάλιση για τους σημερινούς εργαζόμενους και αυριανούς συνταξιούχους!

«Αυτό είναι το ασφαλιστικό νομοσχέδιο που μετά από 12 χρόνια δεν έχει περικοπές. Αντίθετα έχει αυξήσεις» σχολίασε σήμερα ο υπουργός Εργασίας αναφερόμενος στην απεργία και συμπλήρωσε  ότι υπάρχει υποκρισία από τους συνδικαλιστές οι οποίοι δεν διεκδικούν αλλά τιμωρούν την κοινωνία. «Αυτοί που απεργούν σήμερα είναι αυτοί που ουσιαστικά είναι ωφελημένοι» υπογράμμισε.

Στην πραγματικότητα, όμως, το νομοσχέδιο της ΝΔ θωρακίζει το νόμο Κατρούγκαλου, διατηρώντας όλες τις περικοπές που αυτός έφερε, όπως και τη διάσπαση της σύνταξης σε «εθνική» και ανταποδοτική, όπου το κράτος θα εγγυάται μόνο για το τμήμα της «εθνικής» σύνταξης. Παράλληλα, διατηρεί όλες τις περικοπές που έγιναν από το 2010 στις συντάξεις, στις επικουρικές και στα εφάπαξ, καθώς και την κατάργηση της 13ης και 14ης σύνταξης. Όλα αυτά, σε συνδυασμό με την πρόθεση της ΝΔ να ενισχύσει τον κεφαλαιοποιητικό χαρακτήρα, οδηγούν σε ένα ασφαλιστικό σύστημα, στο οποίο ο εργαζόμενος θα ξέρει τι εισφορές θα καταβάλει, αλλά δεν θα γνωρίζει τι σύνταξη θα πάρει.

Ταυτόχρονα το Μαξίμου μέσω κύκλων φτάνει στο σημείο να χαρακτηρίζει «εκτός λογικής» το αίτημα για επαναφορά της 13ης και της 14ης σύνταξης! Επιτίθεται στους απεργούς κάνοντας λόγο για «συνδικαλιστικό παραλογισμό και για απεργίες φανερά υποκινούμενες με καθαρά κομματικά κίνητρα και στοχεύσεις» και μιλάει για «εργατοπατέρες».

Η κυβέρνηση ξεσπαθώνει κατά των δίκαιων αιτημάτων για «επαναφορά της 13ης και 14ης σύνταξης» για «κοινωνική ασφάλιση, υγεία – πρόνοια για όλους, αποκλειστικά δημόσια, δωρεάν και υποχρεωτική» για «επαναφορά των ΒΑΕ, όπου έχουν καταργηθεί» και «τα αιτήματα αυτά είναι φανερό ότι κινούνται εκτός λογικής».

Η κυβέρνηση στοχοποιεί κυρίως το ΠΑΜΕ ισχυριζόμενη πως «πρόκειται για καθαρά αντιπολιτευτική ενέργεια από επαγγελματίες εργατοπατέρες του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΜΕ», αφήνοντας έτσι εκτός κάδρου την ηγεσία της ΓΣΕΕ που με τη στάση της υπονομεύει τον απεργιακό αγώνα.