Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Χυδαία πρόκληση! Ευρωπαϊκή «οργάνωση αλεξιπτωτιστών» θα γιορτάσει την εισβολή των Ναζί στην Κρήτη!

Πρόκληση απέναντι στα αντιφασιστικά αισθήματα του λαού της Κρήτης και όλης της Ελλάδας αποτελεί η πρόθεση της αυτοαποκαλούμενης οργάνωσης «Ένωση Ευρωπαίων Αλεξιπτωτιστών» να γιορτάσει την αεροπορική επιδρομή των Ναζί στο νησί το 1941.

Ήδη η εν λόγω οργάνωση έχει κυκλοφορήσει σχετική αφίσα με τον τίτλο «Kreta Memorial» αναφέροντας σχετικά με την εκδήλωση που έχει προγραμματιστεί για τις 17-23 Μαϊου 2021:

«Πέρασαν ακριβώς 80 χρόνια από τότε που επίλεκτοι αλεξιπτωτιστές του Γ΄Ράιχ κατέκτησαν το νησί της Κρήτης. Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ τη γενναιότητά τους»!!!!

kreta memorial1 1

Μια ματιά στην ιστοσελίδα της οργάνωσης (www.europeanparatroopers.org) αρκεί κανείς για να εντοπίσει κανείς σύμβολα που παραπέμπουν στη ναζιστική Γερμανία, όπως ο περίφημος «σιδηρούν σταυρός».

Το ποιος και τι κρύβεται πίσω από την «Ένωση Ευρωπαίων Αλεξιπτωτιστών» παραμένει άγνωστο, αν και το σίγουρο είναι πως στην ηγεσία της οργάνωσης φιγουράρουν και Έλληνες. Είναι χαρακτηριστικό ότι στο Διοικητικό Συμβούλιο συμμετέχει ο κ. Γιώργος Κασαγιάννης, ενώ στην Εκτελεστική Επιτροπή οι κ.κ. Θωμάς Αποστόλου και Παρασκευάς Καζάς. Μάλιστα, σύμφωνα με δημοσιεύματα, ο τελευταίος φέρεται να υπηρετεί ως αστυνομικός στο Α.Τ. Ραφήνας.

european paratroopers greeks

Τίθενται ορισμένα βασικά ερωτήματα: Είναι γνωστή στις αρχές (Περιφέρεια Κρήτης, Δήμο Χανίων, κλπ.) η προγραμματισμένη αυτή εκδήλωση; Ποιός έδωσε – αν έδωσε – άδεια στην εν λόγω οργάνωση να τιμήσει τους Γερμανούς Ναζί;

Είναι αδιανόητο να πραγματοποιηθεί μια τέτοια εκδήλωση στον τόπο που πλήρωσε με αίμα τον φασισμό, προκαλώντας βάναυσα τα αισθήματα και τις μνήμες του λαού.

Νεότερη ενημέρωση

Έπειτα από την κατακραυγή η εκδήλωση… εξαφανίστηκε από την ιστοσελίδα της οργάνωσης. Μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει επίσημη ενημέρωση από τις τοπικές αρχές των Χανίων.