Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Ψήφισμα καταδίκης του αντικομμουνισμού από ευρωπαϊκά Κομμουνιστικά και Εργατικά Κόμματα

Τα Κομμουνιστικά και Εργατικά Κόμματα που πήραν μέρος στην Ευρωπαϊκή Κομμουνιστική Συνάντηση που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 9 Δεκέμβρη στις Βρυξέλλες ενέκριναν ψήφισμα καταδίκης του αντικομμουνισμού, το οποίο έχει ως εξής:

«Τα ΚΚ και ΕΚ καλούν τους λαούς και εργαζόμενους της Ευρώπης να καταδικάσουν το αντικομμουνιστικό ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου. Να σταθούν αποφασιστικά στο πλευρό των Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων!

Τα Κομμουνιστικά και Εργατικά Κόμματα της Ευρώπης που συμμετείχαν στην Ευρωπαϊκή Κομμουνιστική Συνάντηση 2019 καταδικάζουν το πρόσφατο κατάπτυστο αντικομμουνιστικό ψήφισμα του Κοινοβουλίου της ΕΕ. Πρόκειται για κατασκεύασμα σκοπιμότητας με στόχο τον βιασμό της ιστορικής αλήθειας, που θέτει τα θεμέλια για τη δικαίωση του φασισμού, που σηκώνει το κεφάλι του στην Ευρώπη. Η κόκκινη σημαία στο Ράιχσταγκ αποτελεί άσβεστο μάρτυρα για το ποιος νίκησε το ναζισμό – φασισμό.

Η καθοριστική συνεισφορά της Σοβιετικής Ενωσης στη συντριβή του φασισμού – ναζισμού και στην αιώνια καταδίκη των εγκλημάτων του είναι ποτισμένη με το αίμα εκατομμυρίων νεκρών, εκατομμυρίων τραυματιών, ανυπολόγιστων θυσιών του αντιφασιστικού αγώνα των λαών της Ευρώπης. Δεν μπορεί να σβηστεί, δεν μπορεί να παραχαραχτεί με ιστορικές αθλιότητες όπως αυτές του ψηφίσματος που προκλητικά επιχειρεί να εξισώσει τον κομμουνισμό με το φασισμό, ο οποίος είναι γέννημα – θρέμμα του καπιταλισμού.

Οι εργαζόμενοι, οι λαοί της Ευρώπης γνωρίζουν πολύ καλά πως η λήψη νέων αντιλαϊκών και αντιδημοκρατικών μέτρων, η καταστολή του εργατικού – λαϊκού κινήματος συμβαδίζει διαχρονικά με την όξυνση του αντικομμουνισμού.

Τους καλούμε να καταδικάσουν και να αντιπαλέψουν το αντικομμουνιστικό ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου!

Να γυρίσουν την πλάτη στον αντικομμουνισμό, να εμποδίσουν με τη δράση τους μέτρα αντικομμουνιστικής υστερίας και να δυναμώσουν με διάφορους τρόπους τα Κομμουνιστικά και Εργατικά Κόμματα της Ευρώπης!».