Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Ψήφος Αποδήμων: Απάντηση Παφίλη στην ανήθικη επίθεση Βαρουφάκη

Πίσω από τις θέσεις του Γ. Βαρουφάκη κρύβονται τα λόμπι και μεγάλα συμφέροντα, σχολίασε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης, προσθέτοντας ότι στο ΚΚΕ «έχουμε αρχές, δεν είμαστε σαλταδόροι της πολιτικής». Με αυτό τον τρόπο απάντησε στον πρόεδρο του ΜΕΡΑ25 που «συνειδητά και προβοκατόρικα» έκανε «μια επίθεση ανήθικη» στο ΚΚΕ στη συζήτηση επί του νομοσχεδίου για την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού.

Ο Γ. Βαρουφάκης «βγάζει φλας αριστερά και στρίβει δεξιά», τόνισε ο Θανάσης Παφίλης, λέγοντας ότι εκφράζει «ακροδεξιές απόψεις», ζητώντας να ψηφίζουν όλοι με βάση το «προφεουδαρχικό και αναχρονιστικό δίκαιο του αίματος». Που σημαίνει ότι θα ψηφίζει οποιοσδήποτε έχει ελληνική καταγωγή λόγω του προπάππου του και η ψήφος του δεν θα έχει καμία συνέπεια σε αυτόν, διότι δεν θα έχει πραγματικό δεσμό με τη χώρα, όπως ο φορολογικός, παρά μόνο ψυχικό. Επισήμανε πως με αυτό τον τρόπο τα διάφορα λόμπι και ξένες κυβερνήσεις θα μπορούν να καθορίζουν οριακά εκλογικά αποτελέσματα στην Ελλάδα.

Ανέφερε χαρακτηριστικά πως «μου θύμισε Χρυσή Αυγή το κρεσέντο του ελληνισμού», σημειώνοντας ότι δεν είναι ίδιοι όλοι οι Έλληνες. Όπως είπε, Έλληνας ήταν και ο Εφιάλτης και οι ταγματασφαλίτες, υπάρχουν εργάτες, αλλά και πλουτοκράτες εντός και εκτός της Ελλάδας και πρόσθεσε πως ελληνικής καταγωγής γερουσιαστές «κάνουν την πάπια» και δεν υποστηρίζουν την Ελλάδα, αλλά την εκάστοτε πολιτική των ΗΠΑ, ενώ αναφερόμενος σε λόμπι Ελλήνων εφοπλιστών που στήριξαν την υποψηφιότητα Μπους, σημείωσε ότι για αυτούς υπάρχει το «δίκαιο του χρήματος» διότι ήθελαν την τροφοδοσία του 6ου αμερικανικού στόλου.