Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Ψηλά ο πήχης διακίνησης του Ριζοσπάστη με την Πολιτική Απόφαση του 21ου Συνεδρίου του ΚΚΕ

Με την ορμή από τις εργασίες του 21ου Συνεδρίου, οι Κομματικές Οργανώσεις του ΚΚΕ ρίχνονται στη μάχη για την όσο δυνατόν πλατύτερη διακίνηση της Πολιτικής του Απόφασης, η οποία κυκλοφορεί με τον «Ριζοσπάστη» του Σαββατοκύριακου.

Σε αυτή την προσπάθεια αποτελεί παρακαταθήκη η μεγάλη πανεξόρμηση με τις Θέσεις της ΚΕ για το 21ο Συνέδριο, που τις έφερε στα χέρια χιλιάδων ανθρώπων του μόχθου.
Η Πολιτική Απόφαση έφυγε από το τυπογραφείο για να κυκλοφορήσει ως ένθετο, με τον «Ριζοσπάστη του Σαββατοκύριακου.

Πολιτική Απόφαση 21ου Συνέδριου ΚΚΕΜε πυρετώδεις ρυθμούς, με την πείρα της πανεξόρμησης που έφερε τις Θέσεις της ΚΕ για το 21ο Συνέδριο στα χέρια χιλιάδων ανθρώπων του μόχθου και σφράγισε με επιτυχία μια σειρά από επόμενες μάχες με τον «Ριζοσπάστη», η ΚΟ Αττικής ρίχνεται στην προσπάθεια της όσο το δυνατόν πλατύτερης διακίνησης των Πολιτικών Αποφάσεων του 21ου Συνεδρίου που κυκλοφορούν ένθετο στον «Ριζοσπάστη» αυτό και το επόμενο Σαββατοκύριακο.

Ο πήχης έχει μπει ψηλά στα πλάνα διακίνησης, καθώς πέρα από τη διακίνηση σε οπαδούς και φίλους, προγραμματίζονται περιοδείες και μαζικές εξορμήσεις με τον «Ριζοσπάστη» σε χώρους δουλειάς και εργατογειτονιές της Αττικής. Μεταξύ αυτών η εξόρμηση – περιοδεία που οργανώνει η ΚΟ Ναυτεργατών την Κυριακή το πρωί στο λιμάνι.

Οπως τονίζει ο Μάκης Μακρής, μέλος της ΚΕ και του Γραφείου της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ, «έχει ξεκινήσει η προετοιμασία για την πανεξόρμηση με τις Αποφάσεις του Συνεδρίου, που αποτελεί συνέχεια, “πατάει” στην επιτυχημένη προσπάθεια που έγινε προσυνεδριακά να φτάσουν οι Θέσεις σε όσο το δυνατόν περισσότερους εργαζόμενους, αυτοαπασχολούμενους, νέους και γυναίκες των λαϊκών οικογενειών. Οι Αποφάσεις αποτελούν το επιστέγασμα μιας πολύμηνης συζήτησης στο Κόμμα, αλλά και με φίλους του Κόμματος για τα ζητήματα που έθεσαν οι Θέσεις.

Κρίσιμο ζήτημα για την υλοποίησή τους είναι το να γίνουν κτήμα κάθε Κομματικής Οργάνωσης, κάθε Οργάνωσης της ΚΝΕ, κάθε μέλους τους, των οπαδών του Κόμματος, να μελετηθούν σε βάθος αφού αποτελούν τον οδηγό της δράσης μας για τα επόμενα χρόνια ώστε να μπορέσουμε να εκπληρώσουμε αυτό που αποτύπωσε το σύνθημα του Συνεδρίου ως στόχο:
“Δυνατό ΚΚΕ. Νους – καρδιά – οργανωτής της εργατικής – λαϊκής πάλης για το σοσιαλισμό”!

Η πανεξόρμηση ακριβώς σε αυτή την κατεύθυνση, επιδιώκει να φτάσουν οι Αποφάσεις σε όσο το δυνατόν περισσότερα χέρια, σε όσο το δυνατόν περισσότερα εργατικά – λαϊκά σπίτια. Γι’ αυτό και οργανώνεται μεθοδικά, με χαρτί και μολύβι, με προσπάθεια να μπουν όσο το δυνατόν περισσότερες δυνάμεις στη μάχη της διακίνησης, δραστήριοι οπαδοί του Κόμματος, να φτάσουμε στους χιλιάδες με τους οποίους συναντηθήκαμε τους προηγούμενους μήνες σε σημαντικές μάχες. Και ιδιαίτερα σε όσους γνώρισαν το Κόμμα αυτό το τελευταίο διάστημα, ήρθαν σε επαφή με τις θέσεις και τη δράση του, να μάθουν από το ΚΚΕ τι λέει το ΚΚΕ.

Η πανεξόρμηση είναι ενταγμένη στο πολιτικό άνοιγμα που ήδη υλοποιείται με ανοιχτές συσκέψεις, συγκεντρώσεις, βιβλιοπαρουσιάσεις που διοργανώνουν οι Κομματικές Οργανώσεις, έρχεται ως συνέχεια και των επιτυχημένων Μαθητικών και Φοιτητικών Φεστιβάλ. Δίνεται με την πανεξόρμηση συνέχεια αυτό το Σαββατοκύριακο και φυσικά το επόμενο για το δεύτερο κείμενο.Γίνε συνδρομητής στο ΡιζοσπάστηΚΑΙ το καλοκαίρι Συντροφιά με το Ριζοσπάστη