Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube

Ψηφίστηκε η οριζόντια ποινή στους γονείς που δεν τηρούν την υποχρεωτικότητα της Εκπαίδευσης

Ψηφίστηκε στην Ολομέλεια της Βουλής από τη ΝΔ και το ΚΙΝΑΛ η απαράδεκτη τροπολογία της κυβέρνησης που, απογειώνοντας τη λογική της «ατομικής ευθύνης» και την καταστολή, προβλέπει τιμωρία με βαριά χρηματικά πρόστιμα, ακόμα και φυλάκιση για δύο χρόνια σε βάρος όποιου έχει την επιμέλεια ή την πραγματική φροντίδα ανηλίκου και παραλείπει την εγγραφή ή την εποπτεία του ως προς την υποχρεωτική φοίτηση (μέχρι και το Γυμνάσιο).

Η υπουργός Παιδείας, Ν. Κεραμέως, κατά την παρουσίαση της τροπολογίας – η οποία κατατέθηκε σε νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης – στην Ολομέλεια, προσπάθησε να πείσει ότι τώρα πήρε ο πόνος την κυβέρνηση για την απρόσκοπτη φοίτηση «όλων των παιδιών μας στην Εκπαίδευση», που μπορεί να εμποδίζεται από γονείς «που ενδεχομένως δεν θέλουν τα παιδιά τους να φορέσουν μάσκα, να κάνουν self test κ.ο.κ.».

Το ΚΚΕ καταψήφισε την τροπολογία, ενώ ο ειδικός αγορητής του Κόμματος, Γιάννης Δελής, ανέδειξε και τον τρόπο με τον οποίο έφερε η κυβέρνηση αυτήν τη νομοθετική ρύθμιση, «χωρίς καμιά συζήτηση με τους εκπαιδευτικούς, τους ειδικούς επιστήμονες, κοινωνικούς λειτουργούς, ψυχολόγους, τους εκπροσώπους των γονέων», και βέβαια το αντιδραστικό περιεχόμενο της ρύθμισης αφού, όπως τόνισε, «φέρνετε μια οριζόντια, μια ισοπεδωτική διάταξη στη λογική της καταστολής και της ατομικής ευθύνης».

Επιπρόσθετα, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Θανάσης Παφίλης, ρώτησε την κυβέρνηση να πει συγκεκριμένα τι έχει κάνει για να αντιμετωπιστεί αυτό το 11% της σχολικής διαρροής, το οποίο υπήρχε και πριν από την πανδημία και πού είναι οι κοινωνικές δομές και υποδομές που χρειάζονται.

Πηγή: 902.gr

«Τσε Γκεβάρα, πρεσβευτής της Επανάστασης», του Νίκου Μόττα

Μετάβαση στο περιεχόμενο