Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Ψηφιακός φάκελος υγείας «στην υπηρεσία του πολίτη» αλλά και των περικοπών…

Με τυμπανοκρουσίες παρουσιάστηκε από τον πρωθυπουργό, Κυρ. Μητσοτάκη, η εφαρμογή «My Health», η οποία θα προσφέρει ηλεκτρονική πρόσβαση στη συνταγογράφηση και τα παραπεμπτικά εξετάσεων. Με αυτό τον τρόπο, ο ασθενής θα έχει πρόσβαση στα στοιχεία που βλέπει στην άυλη συνταγογράφηση ο γιατρός.

«Η εφαρμογή My Ηealth αποτελεί πρακτικά το πρώτο στάδιο, το πρώτο βήμα του προσωπικού φακέλου υγείας του κάθε ασθενούς», ανέφερε ο Κυρ. Μητσοτάκης, καθώς η εφαρμογή θα μετεξελιχθεί σε έναν πλήρη ιατρικό φάκελο.

Ο πρωθυπουργός ισχυρίστηκε πως πίσω από τις δράσεις του «ψηφιακού μετασχηματισμού» κρύβεται «μία σαφέστατη πολιτική επιλογή: Η τεχνολογία να τεθεί στην υπηρεσία του πολίτη, μειώνοντας την ταλαιπωρία του και φυσικά αμβλύνοντας τις ανισότητες».

Ωστόσο, αναφέρθηκε και στη σημασία που έχει η νέα εφαρμογή στον «εξορθολογισμό της φαρμακευτικής δαπάνης» και στην «αντιμετώπιση της υπερσυνταγογράφησης», επιβεβαιώνοντας πως τα κίνητρα δεν είναι τόσο «αθώα», καθώς η ψηφιοποίηση θα αξιοποιηθεί για την περιστολή της φαρμακευτικής δαπάνης και των απαραίτητων εξετάσεων, βοηθώντας την κυβέρνηση να ενεργοποιήσει συγκεκριμένους «κόφτες».

Πηγή: ΑΠΕ

Φώτης Αγγουλές, ο προλετάριος ποιητής