Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Ψύλλος στον κόρφο του…

Ο όγκος της βροχής από την τροπική καταιγίδα Χάρβεϊ συνδέεται πιθανόν με την κλιματική αλλαγή, η οποία συνδυάζεται με την άνοδο της θερμοκρασίας στον πλανήτη που αυξάνει την ποσότητα της υγρασίας στην ατμόσφαιρα, λέει η μετεωρολογική υπηρεσία των ΗΠΑ.

Το άκουσε άραγε ο Ντόναλντ Τραμπ ή… ψύλλος στον κόρφο του; Δεν πάει πολύς καιρός που ο ένοικος του Λευκού Οίκου ανακοίνωσε την απόσυρση της χώρας του από τη συμφωνία του Παρισιού, προκαλώντας διεθνή κατακραυγή.

Και δεν είναι μόνο αυτό. Μόλις πρόσφατα μείωσε τους περιβαλλοντικούς κανονισμούς σε κυβερνητικά χρηματοδοτούμενα κατασκευαστικά προγράμματα σε περιοχές ευάλωτες στις πλημμύρες, για να δαπανήσει ένα τρισεκατομμύριο δολάρια για την επισκευή παλαιών υποδομών.

Και μέσα σε όλα αυτά, ο Τραμπ θα πάει και στο Τέξας για να δει τις περιοχές που έχουν πληγεί. Θα συνομιλήσει άραγε και με τους πληγέντες ή οι θεοί δεν συναναστρέφονται με τους κοινούς θνητούς; Και τι θα τους πει; Με τις πολιτικές μου σας καταδικάζω στα φαινόμενα Χάρβεΐ, Κατρίνα κλπ;

Μ.Φρ. / dialogos.com.cy