Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Ωραία, μας ανακοίνωσε την ελεημοσύνη… Οι δηλώσεις Τσίπρα για το κοινωνικό μέρισμα

Σε δηλώσεις για τη διανομή του κοινωνικού μερίσματος προχώρησε ο πρωθυπουργός  από το Μαξίμου για «τη στοχευμένη στήριξη οικονομικά ευάλωτων νοικοκυριών» όπως είπε.

Με τη δοκιμασμένη τακτική «δέκα σου παίρνω, ένα σου δίνω», με το απατηλό αφήγημα της «δίκαιης ανάπτυξης», με τρικ όπως η περσινή «13η σύνταξη», θέλει να κρύψει την τυφλή υποταγή στις απαιτήσεις των θεσμών, να σκεπάσει με ψευτοπαροχές στους πιο εξαθλιωμένους την αγριότητα της ταξικής, αντιλαϊκής τους πολιτικής και ταυτόχρονα να περιορίσει τις απαιτήσεις του λαού, τον οποίο τσακίζουν, στην ελεημοσύνη. Παράλληλα, αυταπάτες στα λαϊκά στρώματα ότι αν στηρίξουν με τις θυσίες τους την ανάκαμψη της κερδοφορίας των καπιταλιστών, όλο και κάτι θα περισσέψει και για εκείνους.

Και βέβαια κρύβει ότι αυτή η «υπεραπόδοση» για την οποία υπερηφανεύεται, είναι αποτέλεσμα της φοροληστείας, των πετσοκομένων συντάξεων, των περικοπών και των άλλων μέτρων σε βάρος του λαού.

Κι αυτό, την ώρα που ο ίδιος και οι υπουργοί του διακηρύσσουν σε όλους τους τόνους την αποφασιστικότητά τους να τελειώσει στα γρήγορα την τρίτη «αξιολόγηση», με ό,τι συνεπάγεται αυτό για την κλιμάκωση της επίθεσης στο λαό.