Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Ωραιόκαστρο: Δικάζουν δύο μέλη του ΔΣ του Συλλόγου Γονέων γιατί αντιτάχθηκαν και κατάγγειλαν τις προσπάθειες δημιουργίας ξενοφοβικού και ρατσιστικού κλίματος

Δύο τέως μέλη του ΔΣ του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 5ου Δημοκού Σχολείου  Ωραιοκόστρου γιατί αντιτάχθηκαν και κατάγγειλαν τις προσπάθειες δημιουργίας ξενοφοβικού και ρατσιστικού κλίματος.

Δικάζονται γιατί αποκάλυψαν τις σκοταδικαστικές σκοπιμότητες και πρακτικές της δημοτικής αρχής και ελάχιστων Διοικητικών Συμβουλίων Συλλόγων Γονέων. Πρακτικές που εξέθεσαν το Ωραιόκαστρο και έκρυβαν την πραγματικότητα της Αλληλεγγύης στους πρόσφυγες από τους εργαζόμενους, τους απλούς ανθρώπους της περιοχής και τους μαθητές του δήμου μας.

Αυτοί που αποφάσισαν να κάνουν κατάληψη εάν στέλνονταν στο σχολείο προσφυγόπουλα μήνυσαν για συκοφαντική δυσφήμιση την Κατερίνα Καρανικoλάου τέως γραμματέα του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 5ου Δημοτικού Σχολείου Ωραιοκάστρου και τον Θεμελή Αγγελο, δημοτικό σύμβουλο της «Λαϊκής Συσπείρωσης».

Όπως έγραψε η Κατερίνα Καρανικόλα:

«Οι τσαμπουκάδες του συλλόγου γονέων, αυτού που δήλωσε στο Πανελλήνιο ότι θα κάνουν κατάληψη αν φοιτήσουν στο άμωμο σχολείο τους τα προσφυγόπουλα, έχουν το θράσος να μας μηνύσουν για συκοφαντική δυσφήμιση! Ω καιροί, ω ήθη! (Μεταφρασμένο για τους αποφοίτους θετικής κατεύθυνσης!)»

Η ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

Στις 31 Μάη 2017, δικάζονται στο Β΄ Μονομελές Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης η Καρανικολάου Κατερίνα, τέως γραμματέας του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 5ου δημοτικού σχολείου Ωραιοκάστρου και ο Θεμελής Αγγελος, δημοτικός σύμβουλος της «Λαϊκής Συσπείρωσης».

Μηνύθηκαν και δικάζονται γιατί αντιτάχθηκαν και κατάγγειλαν τις προσπάθειες δημιουργίας ξενοφοβικού και ρατσιστικού κλίματος, γιατί αποκάλυψαν τις σκοπιμότητες σκοταδιστικών πρακτικών της δημοτικής αρχής και ελάχιστων Διοικητικών Συμβουλίων Συλλόγων Γονέων. Πρακτικές που εξέθεσαν τον τόπο μας, που έκρυψαν την πραγματικότητα της αλληλεγγύης στους πρόσφυγες από τους εργαζόμενους, τους απλούς ανθρώπους της περιοχής και τους μαθητές του δήμου μας.

Τα γεγονότα είναι γνωστά: επιδεικτικό σχίσιμο του πρόχειρου πρακτικού συνεδρίασης του τότε Δ.Σ. του συλλόγου, που αποκάλυπτε την άρνηση της πλειοψηφίας να βοηθήσει με τη συλλογή τροφίμων, ρούχων, παιχνιδιών και ειδών υγιεινής τα προσφυγόπουλα των Διαβατών και της Ειδομένης, απειλές και καθαίρεση της γραμματέας του συλλόγου η οποία τόλμησε να κάνει την πρόταση αλληλεγγύης και επιπλέον, να κρατήσει πρακτικά. Ψευδολογίες για τα αίτια της καθαίρεσής της (με έγγραφό τους στις 18-3-16 λένε ότι αυτή έγινε γιατί δεν ήταν αληθές το συγκεκριμένο πρακτικό, ενώ σε έγγραφό τους στις 22-3-16 λένε ότι έγινε και γιατί υπήρξε ελλιπής ενημέρωση του Βιβλίου Πρακτικών).

Ήταν η ίδια πλειοψηφία που λίγο καιρό μετά αποφάσισε να γίνει κατάληψη στο σχολείο εάν στέλνονταν εκεί προσφυγόπουλα. Απόφαση που τη «μάζεψαν», όταν βρέθηκαν απέναντι στη πανελλαδική κατακραυγή και στην απειλή εφαρμογής του αντιρατσιστικού νόμου. Παρ΄ όλα αυτά, μηνύθηκαν για συκοφαντική δυσφήμιση τα μέλη της Λαϊκής Συσπείρωσης .

Το θετικό αυτής της υπόθεσης είναι ότι έγινε καλύτερα κατανοητό πως οι γονείς πρέπει να ασχολούνται με το σύνολο των ζητημάτων της εκπαίδευσης και της κοινωνίας. Να διεκδικούν λύσεις για τα προβλήματα της δημόσιας εκπαίδευσης που αργοπεθαίνει. Να μην παρασύρονται από σημεία που έντεχνα πλασάρει η αντίδραση.

Κανένας από τους μισαλλόδοξους ακροδεξιούς δεν ασχολήθηκε με την έλλειψη των εκπαιδευτικών, τους ανασφάλιστους και ανεμβολίαστους μαθητές, την έλλειψη παιδιάτρων, τους υποσιτιζόμενους μαθητές, τη μείωση της χρηματοδότησης των σχολείων κ.α. Τις λαϊκές οικογένειες δεν τις υπονομεύουν οι πρόσφυγες αλλά οι πολιτικές των κυβερνήσεων που εξυπηρετούν τα συμφέροντα της πλουτοκρατίας.

ΚΑΛΟΥΜΕ ΣΕ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΜΑΖΙΚΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΣ.
ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΧΩΡΟΣ ΓΙΑ ΡΑΤΣΙΣΜΟ, ΦΑΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ. ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΟΙ ΤΑΚΤΙΚΕΣ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΥ. ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ ΜΟΡΦΩΣΗ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΖΩΗΣ.

Ο ΕΧΘΡΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΡΟΣΦΥΓΟΠΟΥΛΑ, ΕΙΝΑΙ Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ

«ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ»