Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Όλα τα σφυριά των αστικών ΜΜΕ συντονισμένα…

Χτες ήταν μία σπουδαία μέρα για τους λιμενεργάτες στο ΣΕΜΠΟ της COSCO, αλλά και για τους εργαζόμενους όλης της χώρας. Ο πολυήμερος αγώνας των λιμενεργατών με το Σωματείο τους, ΕΝΕΔΕΠ, επέβαλε την ικανοποίηση των περισσότερων αιτημάτων που είχαν οι λιμενεργάτες για την υγεία, την ασφάλεια και τη ζωή τους. Πρόκειται για δικαίωση της επιλογής τους να ακολουθήσουν τον δρόμο της οργανωμένης πάλης, να μη λουφάξουν, να μην περιμένουν «σωτήρες» και να κάνουν πράξη αυτό που έλεγαν, πως «δεν θέλουμε να έχουμε άλλο νεκρό συνάδελφό μας».

Το ΚΚΕ χαιρετίζει την επιτυχία των απεργών της COSCO – Οι εργαζόμενοι με τον αγώνα τους, την οργάνωση και την αλληλεγγύη μπορούν να επιβάλουν το δίκιο τους

Ό,τι ικανοποιεί τους εργάτες είναι ταξικά φυσιολογικό να μην ικανοποιεί τα αφεντικά, όπως και το ανάποδο. Κάπως έτσι εξηγείται ότι η νικηφόρα έκβαση του αγώνα των λιμενεργατών αξιοποιήθηκε «δεόντως», από τα αστικά ειδησεογραφικά ΜΜΕ είτε θάβοντάς την στα ψιλά, με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα την έντυπη «Καθημερινή» που στις μεγάλες είκοσι σελίδες της δεν έγραψε τίποτα για αυτή την πολύ σημαντική εξέλιξη –αλλά και την ΑΥΓΗ, είτε –«όσα δε φτάνει η αλεπού» λέει ο λαός μας …βγαίνοντας από τα αριστερά! (βλ προβολή ανακοίνωσης της ΠΡΟΠΕΡΤ με τίτλο «Το απάνθρωπο καθεστώς στην Ειδική Οικονομική Ζώνη της COSCO» κλπ).

Θυμίζουμε πως τα ριψοκίνδυνα «σλάλομ» των ειδησεογραφικών μέσων του ΣΥΡΙΖΑ ξεκίνησαν από την αποδοχή των προσβλητικών fake news που μοίραζε η εργοδοσία για τον θάνατο του Δ. Δαγκλή (ακόμα και η εργοδοσία αναγκάστηκε να τα αποσύρει), συνεχίστηκε με την αποσιώπηση του απεργιακού αγώνα στο λιμάνι, ακολούθησε ένα χτεσινό πανηγυρικό δημοσίευμα της ιστοσελίδας της «Αυγής» (το αναπαρήγαγαν στα social media και διάφορα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που θυμήθηκαν μόλις χτες τον αγώνα των λιμενεργατών!!!) που άγγιζε τα όρια της «καπηλείας»  και ολοκληρώθηκε -αναμενόμενα- με την επιστροφή στην σιγή ασυρμάτου.

Απολύτως κατανοητό. Άλλωστε και ο ΣΥΡΙΖΑ μαζί πασχίζει «μη τυχόν και  στάξει η ουρά» των «εμβληματικών (για τα μονοπώλια) επενδύσεων» -στον Πειραιά και αλλού, που άλλωστε στήριξε με πράξεις και ως κυβέρνηση.

Αντίστοιχα όλοι μαζί συντηρούν με διαφορετικές αποχρώσεις τους μύθους πως «αν βάλουν πλάτη οι εργάτες για την ανάπτυξη θα βγουν κερδισμένοι και αυτοί και οι επενδυτές» ή ακόμα πως «οι απεργίες είναι ξεπερασμένες το 2021». Αυτά κατέρρευσαν με τον αγώνα των λιμενεργατών. Αυτό μάλλον εξηγεί και τη σιωπή των -κατά τ’ άλλα- λαλίστατων ΜΜΕ.

Από την πλευρά του το in.gr ανακάλυψε με καθυστέρηση μιας ολόκληρης βδομάδας «Ομερτάγια το θάνατο εργαζόμενου στην Cosco», επισημαίνοντας παράλληλα ότι «το θέμα των συνθηκών υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους εργασίας των προβλητών ΙΙ και ΙΙΙ (σσ. = Cosco) έθεσαν ψηλά στην ατζέντα της πρότασης που κατέθεσαν τις προηγούμενες ημέρες για να ανοίξει το λιμάνι οι επιχειρηματικοί φορείς του Πειραιά»