Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

«Όλες και όλοι στο πόδι! Τώρα μπροστά στο υπουργείο Εργασίας και αύριο Πέμπτη στο συλλαλητήριο στα Προπύλαια» (ΦΩΤΟ)

Συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Εργασίας πραγματοποιούν σωματεία από διαφορετικούς κλάδους και χώρους δουλειάς. Την ώρα που η κυβέρνηση “παρουσιάζει” τις αντεργατικές ρυθμίσεις που επιτίθενται στο 8ωρο, τα συνδικαλιστικά δικαιώματα, την απεργία, εργαζόμενοι και συνδικαλιστικές οργανώσεις απαιτούν την απόσυρσή του και το ξήλωμα όλων των νόμων που θεσμοθετούν την “ευελιξία”, βάζουν εμπόδια στη δράση των σωματείων, περιορίζουν το απεργιακό δικαίωμα.

«Όλες και όλοι στο πόδι! Τώρα μπροστά στο υπουργείο Εργασίας και αύριο Πέμπτη στο συλλαλητήριο στα Προπύλαια», είναι το κάλεσμα που απευθύνουν σε κάθε εργαζόμενο και συνδικαλιστική οργάνωση προκειμένου να βρεθούν σε θέση μάχης. «Κάτω τα χέρια από το 8ωρο», είναι το μήνυμα που άφησαν στον τοίχο έξω από το υπουργείο.

Όπως κατήγγειλε ο Νίκος Παπαγεωργίου, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ, το νομοσχέδιο της κυβέρνησης «θάβει ό,τι έχει απομείνει από τον σταθερό ημερήσιο εργάσιμο χρόνο». Μάλιστα, στην επίσημη παρουσίαση του ο υπουργός Εργασίας «πέταξε το τελευταίο φύλλο συκής», αποκαλύπτοντας ότι τα σχέδια δεν σταματούν στο 10ωρο αλλά επεκτείνονται σε εργάσιμη ημέρα 13 ωρών! Μια επιπλέον αντεργατική πινελιά βάζει η μετατροπή των Επιθεωρήσεων Εργασίας σε Ανεξάρτητες Αρχές που θα στηρίζουν την «ανταγωνιστικότητα» των επιχειρήσεων, ώστε κανένας εργαζόμενος να μην μπορεί να βρει το δίκιο του. «Να επαναφέρουμε το δικό μας σχέδιο νόμου», τόνισε αναφερόμενος στην πρόταση νόμου που διαμόρφωσαν εκατοντάδες συνδικαλιστικές οργανώσεις για την επαναφορά των Συλλογικών Συμβάσεων, ενώ πρόσθεσε πως τα σωματεία ήδη προετοιμάζουν νέα απεργιακή κινητοποίηση.

Στην κινητοποίηση συμμετέχει ο Χρήστος Κατσώτης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής.

 

POREIA ERGASIAKA2 POREIA ERGASIAKA3 POREIA ERGASIAKA4 POREIA ERGASIAKA5 POREIA ERGASIAKA6 POREIA ERGASIAKA7 POREIA ERGASIAKA8 POREIA ERGASIAKA9

Ακολουθήστε το Ατέχνως στο Google News, στο Facebook και στο Twitter

Ν. Μπελογιάννης Ν. Πλουμπίδης – Στο σπίτι των ηρώων