Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Όλοι… Ναζί για τη Μακεδονία;

Αλήθεια, τι δουλειά έχουν σε συγκέντρωση «μακεδονικών σωματείων» ναζιστικοί χαιρετισμοί και φασιστικά σύμβολα; Από πότε οι «πατριώτες» (που «δεν είναι φασίστες») ανέχονται στις διαδηλώσεις τους τα ναζιστικά αποβράσματα της Χρυσής Αυγής;

Δύο φωτογραφίες από την – ομολογουμένως ισχνή- αποψινή συγκέντρωση στο Λευκό Πύργο είναι ενδεικτικές του τι «φρούτα» ευδοκιμούν στις περίφημες «πατριωτικές» συγκεντρώσεις «για τη Μακεδονία». Προφανώς και δεν είναι όλοι φασίστες και ναζί. 

Ο κάτωθι εικονιζόμενος τύπος όμως, που χαιρετά ναζιστικά (ή μήπως…αρχαιοελληνικά), είναι και φασίστας και ναζί. Οι διοργανωτές των «μακεδονικών επιτροπών αγώνα» μάλλον δεν ενοχλήθηκαν από τέτοιου είδους ενέργειες… 

Thessaloniki nazi

Όπως πρόβλημα δεν είχαν οι διοργανωτές και οι λοιποί πατριώτες που κατέβηκαν στην συγκέντρωση με τα κουκουλοφορεμένα χρυσαυγιτοειδή που άπλωσαν σημαία με το φασιστοσύμβολο τους. Ποια χρυσαυγιτοειδή; Αυτά:

Thessaloniki Nazi 2

Υ.Γ. Μέσα σ’ όλα, οι χρυσαυγίτες βρυκόλακες του ναζισμού βρήκαν και πάλι ευκαιρία να αμολήσουν χυδαία ψέματα ενάντια στο ΚΚΕ. «Παλιά τους τέχνη κόσκινο» οι συνειδητές προβοκάτσιες άλλωστε. «Κνίτες κάνουν face control έξω από το Παλαί» ανέφεραν οι Ναζί στο φασιστοσαϊτ τους, επιχειρώντας να ταυτίσουν την ΚΝΕ και το ΠΑΜΕ με τον… ΣΥΡΙΖΑ και την κυβέρνηση. Αυτό είναι άλλωστε που προσπαθούν εδώ και καιρό: Με διασπορά τερατωδών ψεμάτων και με γκεμπελισμούς να ταυτίσουν τους κομμουνιστές με την αστική συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Για άλλη μια φορά τα χρυσαυγίτικα μαντρόσκυλα του κεφαλαίου, οι σύγχρονοι ταγματασφαλίτες, αποδεικνύουν πως ο πραγματικός τους φόβος είναι οι κομμουνιστές, το ΚΚΕ και το εργατικό κίνημα, που είναι οι μόνοι που μπορούν να τους ξεμπροστιάσουν και να τους τσακίσουν.