Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

«Όμορφος κόσμος ηθικός αγγελικά πλασμένος»

Γράφει ο Χρήστος Α. Τούμπουρος //

Πόσο τιμάται η ζωή του καθενός και, εν πάση περιπτώσει, όλων μας; Όλων μας… Αφελέστατη η ερώτηση. Τι θα πει όλων; Είμαστε όλοι ίδιοι; Ανήκουμε στην ίδια κατηγορία, γιατί περί κατηγορίας πρόκειται. Είναι δυνατόν να μπούνε απαξάπαντες στο ίδιο το τσουβάλι, δηλαδή να τα ισοπεδώσουμε όλα; «Αυτά είναι ιδεοληψίες!».

Πόσο τιμώνται στο χρηματιστήριο του κέρδους τα δικαιώματα των πολιτών, του κάθε πολίτη, ατομικά; Εξαρτάται. Ποιος είσαι και από πού είσαι και σε ποια τάξη ανήκεις και ποιους υπηρετείς. Κι αν μιλάς για κοινωνικά δικαιώματα εξαρτάται, αν για πολιτικά και πάλι εξαρτάται καταπώς σκέφτεσαι να ψηφίσεις και πώς εκδηλώνεις αυτή τη σκέψη.

Για τα ατομικά δικαιώματα; Εδώ κι αν εξαρτάται. Εξαρτάται από το λογισμικό κατασκοπείας Predator. «Κακόβουλο», το είπανε οι μεν, καλόβουλο όμως για τους κατόχους.

Ναι, μιλάμε για ατομικά δικαιώματα, για «παρακολουθήσεις», για ανεψιούς και πρωτεργάτες, για «μαχαίρια μέχρι το κόκαλο», για επιτροπές, συζητήσεις, πολιτικό κόστος, σκάνδαλα παρακολούθησης, άρση τηλεφωνικού απορρήτου και παράλληλη άρση (ποδοπάτηση) οιασδήποτε έννοιας λαϊκής κυριαρχίας, τουτέστιν δημοκρατίας.

Ποιος μίλησε για δικαιώματα σε ανύπαντρες μητέρες, ποιος μίλησε για ρατσιστική συμπεριφορά και σεξιστικά υπονοούμενα, για δολοφονίες, για μεσαίωνα και πάει λέγοντας… Και ποιος, ακόμη περισσότερο, για προστασία του περιβάλλοντος, για προληπτικά μέτρα κλπ., κλπ. Ένας αγρός, μπουμπουκιασμένος…Πλασμένος να λειτουργούν τα πάντα υπό τη σκέπη του κέρδους και της κονόμας, αφού αυτοί έχουν το μαχαίρι, κόβουν το πεπόνι καταπώς ορίζει το συμφέρον τους.

Ανήμερα δεκαπενταύγουστου μάθαμε πως «εντός της ελληνικής επικράτειας, τέσσερα χιλιόμετρα νότια της νησίδας που βρίσκεται στην τουρκική πλευρά, εντοπίστηκαν στον Έβρο οι 38 πρόσφυγες που ήταν επί μέρες εγκλωβισμένοι. Ανάμεσα τους είναι παιδιά και μια εγκυμονούσα».

Παράλληλα «Πληροφορίες αναφέρουν πως ξεκινά έρευνα προκειμένου να διαπιστωθεί ο χρόνος αλλά και ο τρόπος που πέρασαν τα ελληνικά σύνορα».

Ποιος ευθύνεται για το γεγονός ότι αυτοί οι άνθρωποι έφυγαν, έτσι όπως έφυγαν, από την πατρίδα τους, δεν θα το εξετάσουμε. Είναι γνωστό. «Είναι ο καπιταλισμός…»

Σκληρός Απρίλης του 2020μ.Χ.

 

Μοιραστείτε το: