Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Όργιο κυβερνητικού αυταρχισμού με πρόσχημα την πανδημία

 • Απαγόρευση συναθροίσεων, εκατοντάδες προσαγωγές και συλλήψεις στο σωρό την Κυριακή, που συμπληρώθηκαν 12 χρόνια από τη δολοφονία Γρηγορόπουλου
 • ΚΚΕ: Η κυβέρνηση αξιοποιεί την πανδημία για γενίκευση της καταστολής και της περιστολής λαϊκών ελευθεριών // Δ. Κουτσούμπας: Ο λαός να καταδικάσει το νέο όργιο κυβερνητικού αυταρχισμού
 • Χιλιάδες αστυνομικοί ακροβολισμένοι στο κέντρο της Αθήνας και σε δρόμους των Εξαρχείων έκαναν ελέγχους στο σωρό και προχώρησαν σε εκατοντάδες προσαγωγές, για να εμποδίσουν τις συμβολικές εκδηλώσεις που επιχείρησαν να κάνουν διάφοροι φορείς, αποκλείοντας κάθε πρόσβαση στο σημείο όπου έπεσε νεκρός ο μαθητής.
 • Παραλήρημα υπεράσπισης του κυβερνητικού αυταρχισμού στη Βουλή από τον Μ. Χρυσοχοΐδη κά
 • Ανάμεσα στους προσαχθέντες και δικηγόροι της Πολιτικής Αγωγής στη δίκη της Χρυσής Αυγής Θανάσης Καμπαγιάννης και Κώστας Παπαδάκης
 • Ενωση Δικαστών & Εισαγγελέων: Η περίοδος της πανδημίας – εποχή σκληρής δοκιμασίας για την ανθρωπότητα – κρύβει τον κίνδυνο μιας μόνιμης διολίσθησης στο δίκαιο της ανάγκης, μιας υποταγής στην αρχή ex facto oritur ius, της οριστικής υποχώρησης από συλλογικές κατακτήσεις δύο αιώνων, μιας οικειοθελούς και μοιρολατρικής παραίτησης του κυρίαρχου λαού από τα δικαιώματά του.
 • Ανακοίνωση της ΚΝΕ για την παρεμπόδιση αντιπροσωπείας της να καταθέσει λουλούδια στο σημείο που δολοφονήθηκε ο 15χρονος μαθητής
  ΚΝΕ logoΤη μνήμη του δολοφονημένου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου τίμησαν Οργανώσεις της ΚΝΕ σε όλη τη χώρα, στέλνοντας μέσα από τις παρεμβάσεις τους μήνυμα – απάντηση στην ένταση της κρατικής καταστολής. Με ανάρτηση πανό σε σχολεία και συνοικίες, με συνθήματα σε τοίχους και αφισοκολλήσεις καλούν τη νεολαία να παλέψει για τα δικαιώματά της και τη ζωή που της αξίζει. «Ο κόσμος τους είναι η καταστολή στο σώμα και την ψυχή. Ο κόσμος μας, η δίψα για ζωή και ανατροπή», είναι ένα από τα χαρακτηριστικά συνθήματα της ΚΝΕ.

  Αντιπροσωπεία του ΚΣ της ΚΝΕ καταθέτει ένα λουλούδι σε χώρο κοντά στο σημείο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, αφού η αστυνομία παρεμπόδισε την πρόσβαση

  Αντιπροσωπεία του ΚΣ της ΚΝΕ καταθέτει ένα λουλούδι σε χώρο κοντά στο σημείο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, αφού η αστυνομία παρεμπόδισε την πρόσβαση

  Η βουλευτής του ΚΚΕ Μ. Κομνηνάκα σχολίασε ότι με αφορμή τις προχτεσινές απαγορεύσεις «αντιληφθήκαμε ότι δεν απαγορεύονται μονάχα οι συναθροίσεις άνω των τριών, αλλά τελικά και το κατά μόνας περπάτημα (…) όταν απαγορεύετε σε αντιπροσωπείες δύο ή τριών ατόμων» να αφήσουν ένα λουλούδι στο σημείο της δολοφονίας του μαθητή.

Ολιγομελής αντιπροσωπεία της Συντονιστικής Επιτροπής Μαθητών Αθήνας προσπάθησε επίσης να καταθέσει συμβολικά λίγα λουλούδια στο σημείο που δολοφονήθηκε ο Αλ. Γρηγορόπουλος. Ωστόσο, η Αστυνομία δεν τους επέτρεψε να προσεγγίσουν.
«Τους ενοχλεί το μικρόβιο του αγώνα και όχι ο κορονοϊός», σημείωσε η Κωνσταντίνα Παντελάρου, εκ μέρους της Συντονιστικής Επιτροπής.
Η αντιπροσωπεία άφησε τα λουλούδια στο σημείο όπου παρεμποδίστηκε, καταγγέλλοντας τον κυβερνητικό αυταρχισμό.

Grigoropoulos Γρηγορόπουλος

Κάλεσμα στον λαό και τη νεολαία να καταδικάσουν το νέο όργιο κυβερνητικού αυταρχισμού που ξεδιπλώθηκε την Κυριακή, απευθύνουν Φοιτητικοί Σύλλογοι της Αθήνας.
Σε ψήφισμα των Συλλόγων Ιστορικού – Αρχαιολογικού, Δασκάλων, Νηπιαγωγών, Τουρκικών Σπουδών, Πολιτικού του ΕΚΠΑ, Παντείου, Αρχιτεκτονικής του ΕΜΠ, ΣΕΤ και ΣΕΤΠ του ΠΑΔΑ αναφέρεται μεταξύ άλλων:

«Η προσπάθεια της κυβέρνησης έχει πια ξεγυμνωθεί! Πασχίζει, χρησιμοποιώντας το μανδύα της πανδημίας, να εξασφαλίσει τη νομιμοποίηση για την ένταση της καταστολής, να εδραιώσει τις απαράδεκτες αντισυνταγματικές απαγορεύσεις, να τρομοκρατήσει τον λαό και τη νεολαία. Να ξέρουν καλά: Οτι δεν μας φοβίζουν, μας δείχνουν τον δρόμο για να συνεχίσουμε ακόμη πιο αποφασιστικά. Να αφήσουν τώρα ελεύθερους όλους τους προσαχθέντες! Ο,τι και να κάνουν, δεν θα ξεμπερδέψουν με τις δίκαιες διεκδικήσεις, δεν θα προχωρούν ανενόχλητοι τα σχέδιά τους. Θα μας βρίσκουν καθημερινά μπροστά τους στον αγώνα για τα σύγχρονα δικαιώματά μας στην υγεία, στη μόρφωση, στη δουλειά, στη ζωή!», αναφέρουν οι Σύλλογοι.

Grigoropoulos Γρηγορόπουλος

Η «Αγωνιστική Συσπείρωση Δικηγόρων» κατήγγειλε με ανακοίνωσή της το νέο όργιο αυταρχισμού που εξαπέλυσε η κυβέρνηση: «Επιβεβαιώνεται για άλλη μια φορά, ότι τα μέτρα της κυβέρνησης δεν σκοπεύουν στην προστασία της δημόσιας υγείας από την πανδημία, για τη διακινδύνευση της οποίας έχει εγκληματικές ευθύνες, αλλά στη φίμωση των εργαζόμενων, του λαού και της νεολαίας, στη μονιμοποίηση πρακτικών καταστολής και αυταρχισμού, με πρόσχημα την πανδημία. Καλούμε τους δικηγόρους να καταδικάσουν το νέο όργιο αυταρχισμού της κυβέρνησης, να υπερασπιστούν τις λαϊκές ελευθερίες και δικαιώματα».KNE_ΚΝΕ Γρηγορόπουλος Grhgoropoulos 2020

Τέλος, η «Λαϊκή Συσπείρωση» Αθήνας μαζί με άλλες ολιγομελείς αντιπροσωπείες φορέων του λαϊκού κινήματος προσπάθησαν να καταθέσουν λίγα λουλούδια στο σημείο που δολοφονήθηκε ο Αλ. Γρηγορόπουλος, αλλά η αστυνομία τους το απαγόρευσε. Η Βούλα Παναγή, δημοτική σύμβουλος με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» Αθήνας, υπογράμμισε ότι πρόκειται για «άλλο ένα δείγμα της έντασης της καταστολής από την πλευρά της κυβέρνησης» και ξεκαθάρισε ότι το λαϊκό κίνημα δεν θα το επιτρέψει.

ℹ️   Δείτε |> Τα καλυμμένα στόματα έχουν φωνή μέσα και έξω από τους χώρους δουλειάς – Απόσπασμα από τη συνέντευξη του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ στο «Ράδιο Θεσσαλονίκη»

Με ένα εμετικό μήνυμα στο Twitter, από εκείνα που γράφει όταν δεν χαριεντίζεται με τους χρυσαυγίτες στο Περιφερειακό Συμβούλιο, ο ακροδεξιός Τζήμερος σχολίασε την Κυριακή: «Γιατί κατέθεσε η ΑΔΕΔΥ λουλούδια στο σημείο που σκοτώθηκε ο #Γρηγορόπουλος; Γιατί αν ζούσε, θα είχε ήδη διορισθεί στο Δημόσιο».
Το χυδαίο σχόλιο προκάλεσε καταιγιστικές αντιδράσεις και έρχεται απλά να επιβεβαιώσει ότι η αθλιότητα «τύπου Τζήμερος» δεν έχει πάτο.