Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Όταν οι βουλευτές της ΝΔ «αφουγκράζονται» τις λαϊκές ανάγκες…

Ευτυχώς, στις δύσκολες αυτές στιγμές της πανδημίας, υπάρχουν αστοί πολιτικοί που πραγματικά αφουγκράζονται τον παλμό του λαού και αναδεικνύουν τα αληθινά προβλήματα.

Μια εξ’ αυτών είναι και η βουλευτής της ΝΔ Κατερίνα Μονογυιού που με σχετική αναφορά της στην Βουλή αποδεικνύει στην πράξη ότι νοιάζεται για τις ανάγκες του κόσμου. Και όταν μιλάμε για «ανάγκες» δεν εννοούμε ασφαλώς κάτι παρωχημένα… κομμουνιστικά αιτήματα περί δημόσιου και δωρεάν συστήματος Υγείας, για περισσότερους γιατρούς, νοσηλευτές και ΜΕΘ, ούτε για μέτρα προστασίας που αφορούν τους εργαζόμενους.

Αναφερόμαστε στο δράμα που ζουν οι ιδιοκτήτες θαλαμηγών (είναι γνωστό ότι σχεδόν κάθε ελληνική οικογένεια έχει και απο ένα σκάφος) οι οποίοι εξαιτίας του lockdown και της απαγόρευσης του απόπλου αδυνατούν να απολαύσουν την καθημερινή απόλαυση μιας βόλτας με κότερο.

Για το θέμα γράφει σχετικά σε δημοσιεύμα της η «ΕΦ.ΣΥΝ»:

katerina monoguiou eurokinissi“Η βουλευτής της Ν.Δ. παραθέτει την πρόταση της Ένωσης Ναυτιλιακών Πρακτόρων Ελληνικών Νησιών (ΕΝΠΕΝ) «ΜΕΓΙΣΤΗ», στην οποία περιλαμβάνονται «οι προϋποθέσεις υπό τις οποίες θα μπορούσε να γίνει δυνατή η άμεση άρση της απαγόρευσης κατάπλου των θαλαμηγών σκαφών (Θ/Σ) σε ελληνικού λιμένες στους οποίους υφίσταται υγειονομική υπηρεσία χωρίς να υπάρξει διασπορά του ιού στους λιμένες υποδοχής».

Κατά την πρόταση, «τα αυστηρά μέτρα και τα απαραίτητα τεστ θα επιβαρύνουν αποκλειστικά τους ιδιοκτήτες των σκαφών (άνω των 30 μέτρων), ενώ η προσέλευσή τους (για την οποία υπάρχει δεδομένη ζήτηση) θα επιφέρει επιπλέον έσοδα στους λιμένες υποδοχής».

Σύμφωνα με το σκεπτικό της πρότασης που υποστήριξε η Κατερίνα Μονογυιού, το σπάσιμο του lockdown για τις θαλαμηγούς «θα επιφέρει επιπλέον έσοδα» στα λιμάνια (φόρος πλοίων αναψυχής, τιμολόγια ελλιμενισμού, παράβολα δημοσίου κλπ).

Αν μη τι άλλο αυτή η βουλευτής ασχολείται με τα σημαντικά, και αυτό το έχει αποδείξει και με άλλη πρόσφατη πρότασή της στη Βουλή με την οποία έδειξε το ενδιαφέρον της για τα παιδιά που ζουν στα μικρά νησιά για τα οποία πρότεινε τηλεδιδασκαλεία αντί για σχολεία και εκπαιδευτικούς. Τέτοια ευαισθησία!

Είναι φανερό ότι η ευαισθησία της και πάλι την οδήγησε στην πρότασή της για τα γιοτ και τους θαλαμηγούς.

Είναι η ίδια κυρία που είχε αναρωτηθεί για τους πρόσφυγες γιατί να έρχονται με βάρκες και χωρίς ταυτότητα ενώ εκείνη πάντα, όταν θέλει να ταξιδέψει πάει με πλοίο και έχει και την ταυτότητά της μαζί της.”

Κάθε άλλο σχόλιο μάλλον περισσεύει…