Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Όταν ο ΣΥΡΙΖΑ τιμά το Γρηγόρη Λαμπράκη…

Σε ένα ακόμη ρεσιτάλ υποκρισίας και θράσους προχώρησαν χθες στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στη Θεσσαλονίκη. Με αφορμή την συμπλήρωση 55 χρόνων από τη δολοφονία του μαραθωνοδρόμου της ειρήνης Γρηγόρη Λαμπράκη, μέλη της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και τοπικά στελέχη του κυβερνώντος κόμματος κατέθεσαν στεφάνια στο μνημείο που βρίσκεται στην συμβολή των οδών Βενιζέλου και Ερμού. 

Παρόντες, μεταξύ άλλων, ήταν οι υπουργοί Επικρατείας Χριστόφορος Βερναρδάκης και Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης, ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ Στέλιος Παππάς, ο βουλευτής Τριαντάφυλλος Μηταφίδης και η υπεύθυνη του γραφείου του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη. 

Θέλει προφανώς περίσσιο πολιτικό θράσος και απεριόριστη υποκρισία – και απ’ αυτά στον ΣΥΡΙΖΑ έχουν μπόλικα- να παριστάνουν τους τιμητές του Λαμπράκη τα μέλη μιας κυβέρνησης κι’ ενός κόμματος που εμπλέκει ολοένα και περισσότερο την Ελλάδα στα αμερικανονατοϊκά σχέδια.

Ο Λαμπράκης δεν θυσιάστηκε ούτε για να δίνονται λιμάνια και βάσεις στο ΝΑΤΟ και στις ΗΠΑ, ούτε για να συμμετέχει η χώρα μας στα δολοφονικά σχέδια των ιμπεριαλιστών. 

Αλήθεια, οι κύριοι και οι κυρίες του ΣΥΡΙΖΑ τι ακριβώς πήγαν να τιμήσουν;

Τι σχέση μπορεί να έχουν τα ιδανικά για τα οποία πολέμησε και θυσιάστηκε ο Γρηγόρης Λαμπράκης με αυτούς που έχουν αναδειχθεί στους καλύτερους μαθητές του ΝΑΤΟ;

Πόση πολιτική ξετσιπωσιά χρειάζεται για να παριστάνεις πως τιμάς τη μνήμη του Λαμπράκη, όταν την ίδια στιγμή συνεργάζεσαι με κράτη-δολοφόνους όπως το Ισραήλ;

Η κοροϊδία, η ξεφτίλα και η ντροπή έχουν και όρια. Στον ΣΥΡΙΖΑ τα έχουν, βέβαια, ξεπεράσει προ πολλού…

Ατέχνως

Όρκος στο Λαμπράκη, χρέος στη ζωή…