Η είδηση: Ο 67χρονος Μούσα Χασάχια, αγρότης από την Ουγκάντα, ο οποίος έχει ήδη 102 παιδιά και 568 εγγόνια από 12 συζύγους, αποφάσισε τελικά –αν και σεξουαλικά άκρως ενεργός να σταματήσει «να μεγαλώνει την οικογένειά του». Ζητώντας πλέον από τις συζύγους του να χρησιμοποιούν αντισύλληψη, ώστε να μπορούν να αγοράζουν τρόφιμα για να τρώνε.
Όπως είπε «το εισόδημά μου γίνεται όλο και μικρότερο με τα χρόνια λόγω του αυξανόμενου κόστους ζωής και η οικογένειά μου γίνεται όλο και μεγαλύτερη. Παντρευόμουν τη μία γυναίκα μετά την άλλη. Πώς μπορεί ένας άντρας να είναι ικανοποιημένος με μία γυναίκα»;
Ο Χασάχια και η οικογένειά του ζουν στη Λουσάκα της Ουγκάντα, όπου η πολυγαμία –με τη γυναίκα αντικείμενο, είναι νόμιμη και επιθυμητή, με όλες οι γυναίκες του να ζουν στο ίδιο σπίτι, ώστε να μπορεί να τις «παρακολουθεί», εμποδίζοντάς τες να κλεφτούν με άλλους άνδρες (η ζώνη αγνότητας απ’ ότι φαίνεται δεν έχει αποτέλεσμα).
Η νεότερη σύζυγός του, η Ζουλάικα, μητέρα 11 παιδιών, δήλωσε: «Δεν πρόκειται να κάνω άλλα παιδιά. Είδα την άσχημη οικονομική κατάσταση και τώρα παίρνω αντισυλληπτικά».
Το ένα τρίτο των παιδιών του Χασάχια …ηλικίας μεταξύ 6 και 51 ετών, ζουν μαζί του στο αγρόκτημά του. Το μεγαλύτερο παιδί του είναι 21 χρόνια μεγαλύτερο από τη νεότερη σύζυγό του.
21ος αιώνας:
πρωταρχικός ρόλος της γυναίκας,
αντικείμενο πόθου και ικανοποίησης
Σε όλα τα θρησκευτικά δόγματα και με το αστικό κράτος να σφυρίζει αδιάφορα ‑σε αντίφαση με τη μεγάλη συμβολή και προσφορά τόσων γυναικών στην επιστήμη, στην Τέχνη, στην κοινωνική πάλη και με αυξανόμενη συμμετοχή των γυναικών στην κοινωνική εργασία «το άλλο μισό τ΄ουρανού» υπομένει και στενάζει.
Ειδικά στις «Ουγκάντες» εκείνες τις τρίτες πάμπτωχες χώρες όπου οι –γραφικοί Χασάχια (όχι τυχαία τα θέμα έχει γίνει viral στα μεγαλύτερα διεθνή ΜΜΕ-τραστ), δεν είναι τίποτ΄άλλο από αστερόσκονη που σκεπάζει το οικονομικοπολιτικό σύστημα που βρωμάει και ζέχνει μέσα στις κοινωνικές ανισότητες
Όπου η σύγκρουση με τον πραγματικό αντίπαλο ‑τους εκμεταλλευτές του λαϊκού μόχθου, την εξουσία τους και τις ιμπεριαλιστικές διακρατικές τους ενώσεις αποτελεί όνειρο θερινής νύχτας, αλλά πάντα –όπως παντού, συμπεριλαμβανόμενων ημών των «πολιτισμένων» ζητούμενο. Σε μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο