Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Όταν το The Economist προειδοποιεί και προετοιμάζει… «Όλα είναι υπό έλεγχο»

 Γράφει ο Αλέκος Χατζηκώστας //

Το πρωτοσέλιδο του γνωστού περιοδικού The Economist εκφράζει ως ένα βαθμό την υπάρχουσα κατάσταση, «έκτακτης ανάγκης» και του πολύμορφου «ελέγχου» σε πλανητικό επίπεδο, με στόχο όπως υποστηρίζουν τα αστικά επιτελεία, της προστασίας των λαών από την πανδημία.

Γνωρίζει πολύ καλά το περιοδικό (προειδοποιεί αλλά και προετοιμάζει) για το μέλλον στη μετα- κορονοϊό εποχή. Αποδεικνύει με τον δικό του τρόπο ότι τα δύσκολα έπονται σε κοινωνικό-οικονομικό-πολιτικό επίπεδο και ότι τα «έκτακτα μέτρα» έρχονται για να μείνουν.

Το κύμα φτώχειας, ανεργίας, κατεδάφισης των λαϊκών δικαιωμάτων προβλέπεται να είναι μεγαλύτερο από την αντίστοιχη καπιταλιστική κρίση του 2008.

the economistΚαι εδώ για την αντιμετώπιση των πιθανών λαϊκών αντιδράσεων έχουν- εκτός από την μέσω των μηχανισμών τους (π.χ ΜΜΕ)- προσπάθειας καλλιέργειας της «συναίνεσης» και «υπακοής», την προσπάθεια μόνιμης πια υποταγής τους,  μέσω της παραπέρα εξέλιξης των μηχανισμών παρακολούθησης, ελέγχου, χειραγώγησης, καταστολής.

Η προσπάθεια επιβολής της «νέας κουλτούρας» και την “νέας ταυτότητας”  που μας ετοιμάζουν δεν θα πρέπει να περάσει.

Ο λαός σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να αφήσει την ζωή του, τα κοινωνικά-οικονομικά-συνδικαλιστικά – πολιτικά του δικαιώματα να μπουν σε μόνιμη καραντίνα!

Καμία συναίνεση λοιπόν στις πολιτικές και οικονομικές επιδιώξεις της άρχουσας τάξης (βαθύτατα πάντα ταξικές υπέρ των οικονομικά ισχυρών και σε βάρος των πολλών) για το σήμερα αλλά και το αύριο. Καμία αυταπάτη-εμπιστοσύνη ότι το αστικό κράτος μπορεί να λειτουργήσει «για το κοινό καλό»…