Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Όχι άλλος νεκρός για τα κέρδη της COSCO

«Όχι άλλος νεκρός για τα κέρδη της COSCO» το σύνθημα της απεργιακής συγκέντρωσης των εργατών της COSCO σήμερα το απόγευμα στην πλ. Κοραή στον Πειραιά.

Στην απεργιακή συγκέντρωση συμμετέχει πλήθος κόσμου από Σωματεία και φορείς του Πειραιά. Ιδιαίτερα μαζική είναι η συμμετοχή εργατικών συνδικάτων, εργαζομένων από διάφορους κλάδους, νέων, γυναικείων συλλόγων, συνταξιουχικών σωματείων.

Εκφράζουν την αλληλεγγύη τους στον αγώνα που δίνουν οι εργαζόμενοι για μέτρα υγείας και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς, για έξι άτομα ανά βάρδια σε συγκεκριμένα πόστα, για κατάργηση των κόντρα βαρδιών, για μετατροπή όλων των συμβάσεων σε πλήρους απασχόλησης, για επιτροπές Υγιεινής και Ασφάλειας από τους εργαζόμενους.

Στην απεργιακή συγκέντρωση παραβρέθηκε αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΚΚΕ με επικεφαλής τα μέλη του ΠΓ, Λουίζα Ράζου, Θοδωρή Χιώνη και Γιώργο Μαρίνο που είναι και βουλευτής.

Είχε προηγηθεί μοτοπορεία των απεργών στους δρόμους του Πειραιά όπου με μηχανάκια και με αυτοκίνητα, με κόρνες και με συνθήματα κάλεσαν τους εργαζόμενους και συνολικά τον λαό του Πειραιά να σταθεί στο πλευρό τους, στον αγώνα για μέτρα υγείας και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς.

Η απεργιακή συγκέντρωση των εργαζομένων ξεκίνησε με ενός λεπτού σιγή για τον εργάτη που σκοτώθηκε στο κάτεργο της COSCO

«Όχι άλλο αίμα εργατών στο βωμό του κέρδους των εργοδοτών» – Πορεία στα γραφεία του ομίλου

Δείτε βίντεο

Στην κεφαλή της πορείας το πανό της ΕΝΕΔΕΠ με το σύνθημα «Όχι άλλος νεκρός για τα κέρδη της COSCO», ακολουθούν οι απεργοί με τα μηχανάκια τους, και πλήθος κόσμου από Σωματεία και φορείς του Πειραιά.
Ιδιαίτερα μαζική η συμμετοχή εργατικών συνδικάτων, εργαζομένων από διάφορους κλάδους, νέων, γυναικείων συλλόγων, συνταξιουχικών σωματείων.

Στην είσοδο των γραφείων της εταιρείας οι απεργοί ζητούν συνάντηση με την εργοδοσία

Με τις φράσεις «Για τον Δημήτρη» και «Όχι άλλους νεκρούς», οι απεργοί της COSCO άνοιξαν την πύλη των γραφείων του ομίλου και εισήλθαν στον προαύλιο χώρο, όπου απαίτησαν να συναντηθούν με την εργοδοσία.

Παρ’ ότι οι εργαζόμενοι είχαν ζητήσει συνάντηση με τη Διοίκηση της εταιρείας η πύλη ήταν κλειστή. Αυτό δε στάθηκε εμπόδιο για τους απεργούς, οι οποίοι άνοιξαν την πύλη και μπήκαν μέσα στον προαύλιο χώρο.

Τελικά κάτω από την αποφασιστικότητα τους, η εργοδοσία δέχθηκε να συναντηθεί με αντιπροσωπεία τους.

Αποφασίστηκε νέα 24ωρη απεργία για μέτρα υγείας και ασφάλειας

Νέα 24ωρη απεργία αποφάσισαν οι εργαζόμενοι της COSCO σε Γενική Συνέλευση που πριν λίγο έξω από  τα γραφεία της εργοδοσίας (δείτε εδώ βίντεο)

Οι εργαζόμενοι συνεχίζουν τον αγώνα τους απαιτώντας μέτρα υγείας και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς.

Παραμένουν στο χώρο και απαιτούν να συναντηθούν τώρα με εκπρόσωπο της εργοδοσίας. Νωρίτερα συναντήθηκαν με μέλος της Διοίκησης, ο οποίος ωστόσο δήλωσε «αναρμόδιος».