Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

«Όχι στον προϋπολογισμό-καρμανιόλα! Πάλη για σύγχρονες ανάγκες του λαού!», απαίτησε σύσσωμο το μεγάλο συλλαλητήριο

Με μαζική συγκέντρωση έξω από τη Βουλή, ολοκληρώθηκε το βράδυ της Τετάρτης το μεγάλο συλλαλητήριο Ομοσπονδιών, Συνδικάτων και φορέων, μετά από κάλεσμα του ΠΑΜΕ, ενάντια στον προϋπολογισμό – καρμανιόλα, του οποίου η συζήτηση γινόταν στην Ολομέλεια της Βουλής.

Στα κατάμεστα από διαδηλωτές μπλόκα, συνοδευόμενος από μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ, παραβρέθηκε και ο Δημήτρης Κουτσούμπας, γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ, ο οποίος έκανε δηλώσεις στα ΜΜΕ.

Σε δηλώσεις για τον προϋπολογισμό αλλά και τις εξελίξεις στη δίκη της Χρυσής Αυγής προέβη ο Δημήτρης Κουτσούμπας, ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, που μετά την ομιλία του στη Βουλή για τον προϋπολογισμό βγήκε στην πλατεία Συντάγματος όπου έχουν συγκεντρωθεί εργαζόμενοι μετά από κάλεσμα Σωματείων, Ομοσπονδιών και του ΠΑΜΕ ενάντια τον προϋπολογισμό-καρμανιόλα.

Συγκεκριμένα, ο Δ. Κουτσούμπας επισήμανε:

«Ταυτόχρονα με τη μάχη που δίνουμε μέσα στη Βουλή ενάντια σε έναν νέο αντιλαϊκό προϋπολογισμό, δίνουμε και τη μάχη στους δρόμους της Αθήνας, στους δρόμους όλης της Ελλάδας, μάχη η οποία πρέπει να συνεχιστεί και από αύριο και τους επόμενους μήνες, γιατί προβλέπεται ένα ζοφερό 2020 γύρω από όλα τα ζητήματα».

✔️   Σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με την αγόρευση της εισαγγελέα στη δίκη της Χρυσής Αυγής, ο Δ. Κουτσούμπας απάντησε:

«Αποτελεί πρόκληση για το λαϊκό αίσθημα, όπως επίσης αποτελεί και μεγάλη προσβολή, η αγόρευση της κυρίας εισαγγελέα απέναντι στα θύματα, σε όλους τους ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους από αυτή τη ναζιστική εγκληματική οργάνωση».

Όχι στον προϋπολογισμό-καρμανιόλα! Πάλη για σύγχρονες ανάγκες του λαού!

Καθ’ όλη τη διάρκεια της κινητοποίησης ακούγονταν συνθήματα, όπως, «Όχι στα χαράτσια και τη φοροληστεία, να πληρώσει τώρα η πλουτοκρατία» και «Κανείς συμβιβασμός με τις περικοπές. Αυξήσεις στους μισθούς, συμβάσεις κλαδικές».

✔️  Η συγκέντρωση στα Προπύλαια

Οι διαδηλωτές έφτασαν έξω από τη Βουλή με πορεία που ξεκίνησε νωρίτερα από τα Προπύλαια όπου έγινε συγκέντρωση και ομιλίες. Το αίτημα που κυριάρχησε ήταν, «Όχι στον προϋπολογισμό-καρμανιόλα! Πάλη για σύγχρονες ανάγκες του λαού!», το οποίο βροντοφώναξαν εργαζόμενοι, νέοι, αυτοαπασχολούμενοι, συνταξιούχοι, γυναίκες, από όλες τις περιοχές της Αττικής, που συγκεντρώθηκαν στα Προπύλαια, συμμετέχοντας μαζικά και δυναμικά στο συλλαλητήριο.

Όχι στον προϋπολογισμό καρμανιόλα Πάλη για σύγχρονες ανάγκες του λαού

Στη συγκέντρωση μίλησαν ο Αλέκος Περράκης, πρόεδρος του ΣΕΤΗΠ και μέλος της ΕΕ της ΟΜΕ – ΟΤΕ, ο Κώστας Δράκος, πρόεδρος της ΠΟΛ και ο Ηλίας Σιώρας, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός και ΓΓ της ΕΙΝΑΠ.

Ανάλογες κινητοποιήσεις στη Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Ηράκλειο, Ξάνθη κι άλλες πόλεις της χώρας.

Μοιραστείτε το: