Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

🚩 ΕΛΑ ΚΙ ΕΣΥ 🚩 ΣΤΑ ΜΑΘΗΤΙΚΑ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΗΣ ΚΝΕ?

1 1Τα Μαθητικά μας Φεστιβάλ, φέτος, είναι αφιερωμένα στους μαθητές που έχουν όνειρα για τη ζωή και το μέλ­λον τους και δε συμβιβάζονται με την κατάσταση που ζουν στο σπίτι και το σχολείο τους. Προβληματίζονται για όσα συμβαίνουν γύρω τους, είναι ανήσυχα πνεύματα και ψάχνουν απαντήσεις στα χιλιάδες «γιατί»…

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

Το σενάριο της ζωής μας, του κόσμου γύρω μας, δεν μας αρέσει Δε γράφτηκε μόνο του. Το έγραψαν άλλοι…

2 2

 • Το σχολείο μας γίνεται όλο και χειρότερο, ψυχο­φθόρο, ατελείωτο εξεταστικό κέντρο που «αδειάζει» τις τσέπες των γονιών μας και «γεμίζει» εμάς άγχος, ανασφάλεια, αγωνία. Το νομοσχέδιο της κυβέρνη­σης ΣΥΡΙΖΑ κάνει το σχολείο ακόμα πιο εξοντωτικό, με περισσότερες εξετάσεις και λιγότερες γνώσεις.
 • Η ζωή η δική μας και των γονιών μας είναι σε μνη­μόνιο διαρκείας. Γι’ αυτό κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ έχουν ψηφίσει αντιλαϊκά μέτρα έως το 2060.
 • Είναι σε εξέλιξη σε όλο τον πλανήτη ιμπεριαλιστι­κοί πόλεμοι. Για τα κέρδη των λίγων, η ΕΕ μαζί με το ΝΑΤΟ σφαγιάζουν ολόκληρους λαούς. Οι θάλασσες μας γεμίζουν νεκρούς πρόσφυγες- θύματα πολέμων, ακόμα και παιδιά. Χιλιάδες πρόσφυγες είναι εγκλω­βισμένοι στα κολαστήρια που λέγονται hot-spot. Έτσι έχει αποφασίσει η ΕΕ με την συμφωνία της κυβέρνη­σης ΣΥΡΙΖΑ…
 • Το δικαίωμα μας στον αθλητισμό, τον πολιτισμό, την ψυχαγωγία γίνεται πολυτέλεια και πανάκριβο χόμπι
 • Έχει αυξηθεί ο αυταρχισμός, η καταστολή και η τρομοκρατία σε όσους αγωνίζονται. Βαρεθήκαμε να ακούμε απειλές όταν αγωνιζόμαστε για να γίνει καλύ­τερο το σχολείο μας… Δεν μπορούμε να ξεχάσουμε τη Γαλλία, που πριν λίγους μήνες η αστυνομία με εντολή της κυβέρνησης αλυσόδεσε και σημάδεψε με όπλο μαθητές που διαδήλωναν…
 • Έχει βγει από το αυγό της η ναζιστική-εγκληματική Χρυσή Αυγή. Οι φασίστες και οι σάπιες ιδέες τους είναι το πιο μαύρο πρόσωπο ενός κόσμου που βασί­ζεται στην εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο.

Αυτή είναι η Ευρωπαϊκή Ένωση! Φτιάχτηκε από τους εκμεταλλευτές και γι’ αυτούς δουλεύει! Αυτό εί­ναι το σάπιο εκμεταλλευτικό σύστημα. Οι λίγοι καλοπερνάνε, βασανίζοντας τους πολλούς, γεμίζοντας τη ζωή μας με ανασφάλεια και προβλήματα στην προσπάθεια μας να μορφωθούμε και να ζήσουμε.

3

Σε αυτόν τον κόσμο δε χωράνε τα όνειρα, οι ελπίδες και οι ανάγκες μας… Δεν μας ταιριάζει ο ρόλος «κομπάρσου»! θα κάψουμε αυτά τα σενάρια!

4

 • Τα όνειρα μας για τη ζωή και το μέλλον μας περνούν από το χέρι μας να τα κατακτήσουμε! Γιατί, σήμερα, υπάρχουν όλες οι δυνατότητες:
 • Να μορφωνόμαστε ολοκληρωμένα όλοι, χω­ρίς διακρίσεις με βάση την τσέπη μας.
 • Να πηγαίνουμε σε ένα σχολείο που θα μας μορφώνει, δε θα μας εξοντώνει όλη μέρα στη διαδρομή σπίτι-σχολείο-φροντιστήριο.
 • Να έχουμε ελεύθερο χρόνο. Δυνατότητα να αθληθούμε όλοι δωρεάν σε σύγχρονες υποδο­μές. Να έχουμε πρόσβαση στην τέχνη, τον πο­λιτισμό. Να μπορούμε να ανακαλύπτουμε και να εξελίσσουμε τις κλίσεις, τα ταλέντα μας.
 • Να σπουδάσουμε το αντικείμενο που θα επι­λέξουμε, να έρθουμε σε επαφή με την επιστή­μη, την τεχνολογία και να δουλέψουμε πάνω σε αυτά. Να μη βλέπουμε τους γονείς μας μέσα στην αβεβαιότητα και την ανασφάλεια για το πώς θα τα βγάλουμε πέρα, πώς θα μας σπου­δάσουν.
 • Να ζουν αδελφωμένα και ειρηνικά οι λαοί, χωρίς πόλεμο, φτώχεια, προσφυγιά.
 • Αυτό που μπαίνει εμπόδιο για να ζήσουμε καλύτερα είναι το σημερινό άδικο σύστημα που στηρίζε­ται στο κυνήγι του κέρδους για τους λίγους με την ένταση της εκμετάλλευσης των πολλών. Αυτό το άδικο σύστημα πρέπει να ανατραπεί! Μπορούμε να το κάνουμε!

«Μέχρι την τελική νίκη για πάντα»

Τσε Γκεβάρα

5 1

Πάμε πεισματικά και ανυποχώρητα κόντρα στο σύστημα και τις σάπιες ιδέες του, τις κυβερνήσεις, τα κόμματα και τις ενώσεις του.

Δεν τους χαριζόμαστε! Γιατί έχουμε ξεκάθαρο ότι αυτός είναι ο πραγματικός μας αντίπαλος και για να τον νική­σουμε, χρειάζεται οργάνωση, σχέδιο, αντοχή και στόχος.

Πάμε κόντρα στο ρεύμα της απογοήτευσης και της υποταγής, ακόμα και όταν φαίνεται πως τίποτα δεν αλλάζει. Δίνουμε καθημερινά όλες μας τις δυνάμεις για να σηκώνει κεφάλι η νεολαία, να είναι τολμηρή και μαχητική, με εμπιστοσύνη στο δίκιο και τη δύναμη της.

Είμαστε στην πρώτη γραμμή κάθε αγώνα για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε καθημερινά, στην οργάνωση και στο δυνάμωμα του.

Παλεύουμε για αυτό που είναι πραγματικά σύγχρονο και προοδευτικό:

Για τη νέα κοινωνία, το σοσιαλισμό – κομμουνισμό.

6

Η οργή και ο θυμός που νιώθουν οι μαθητές μπορούν να γίνουν δύναμη κρούσης και ανατροπής, όταν συναντηθούν με το ΚΚΕ και την ΚΝΕ. Οι μαθητές έχουν επιλογή, ευκαιρία και συμφέρον: Να δυναμώσουν το ΚΚΕ σε όλες τις εκλογές που έχουμε μπροστά! Να δώσουν δύναμη στη δύναμη τους.

Γι’ αυτό και οι χιλιάδες μαθητές της Β’ και της Γ’ Λυκείου, που έχουν ένα ακόμη όπλο στα χέρια τους να ενισχύσουν αυτόν τον αγώνα, την πρώτη τους ψήφο, δεν αφήνουν την ευκαιρία να πάει χαμένη. Ψηφίζουν όπως αγωνίζονται όπως παλεύουν για να ζήσουν, να μορφωθούν, να αθληθούν και να ψυχαγωγηθούν παρά τα εμπόδια που συναντάνε. Ψηφίζουν ΚΚΕ!

Γιατί η ψήφος στο ΚΚΕ είναι ψήφος στον αγώνα των μαθητών για το σχολείο και την ζωή που τους αξίζει!

Οι μαθητές δεν θα κάνουν την χάρη στα κόμματα της ΕΕ και του συστήματος. Δεν θα στηρίξουν τα κόμματα που στηρίζουν την ΕΕ και την αντιλαϊκή πολιτική της, αλλά ούτε θα απέχουν, δίνοντας την ευκαιρία να μιλάνε στο όνομα των μαθητών, όσοι τους διαλύουν το παρόν και το μέλλον. Οι μαθητές κρίνουν και αποφασίζουν με Βάση την ζωή τους. Ξέρουν καλά τους κομμουνιστές. Από το σχολείο, το μάθημα, το φροντιστήριο, το γήπεδο, τη γειτονιά. Από την πείρα τους, που σε κάθε μικρό ή μεγάλο αγώνα που δίνουν, το ΚΚΕ και η ΚΝΕ είναι οι μόνοι, πραγματικοί συμπαραστάτες τους.

Στις εκλογικές αναμετρήσεις του επόμενου διαστήματος ψηφίζουμε και εκλέγουμε περισσότερους κομμουνιστές και αγωνιστές δημάρχους και δημοτικούς συμβούλους, περιφερειάρχες και περιφερειακούς συμβούλους, βουλευτές κι ευρωβουλευτές!

7

      πηγή


Βήμα έκφρασης και συζήτησης για χιλιάδες μαθητές

Τα Μαθητικά μας Φεστιβάλ είναι μια μεγάλη ευκαιρία χιλιάδες μαθητές να συζητήσουν για όλα τα παραπάνω ζητήματα. Να ακούσουν και να μάθουν για το ΚΚΕ και την ΚΝΕ . Να ψαχτούν, να δώσουν τη σωστή απάντηση στους προβληματισμούς που έχουν, να «συνταιριάξουν» την αγανάκτηση και το θυμό που έχουν για ό,τι συμβαίνει με την πρόταση του ΚΚΕ και να τα μετατρέψουν σε δύναμη ανατροπής του συστήματος που τσακίζει εμάς και τις οικογένειές μας.

Γι’ αυτό, όλοι στη μάχη για την επιτυχημένη διεξαγωγή τους! Ολοι μπορούν να βοηθήσουν σε αυτό! Κλειδί για την επιτυχία των Μαθητικών Φεστιβάλ , πέρα από ένα πλούσιο πρόγραμμα πλαισιωμένο από μαθητικά συγκροτήματα, αθλητικές ομάδες και πολλές γεμάτες φαντασία δραστηριότητες, είναι η δημιουργία ομάδων μαθητών με τους οποίους θα προετοιμάσουμε μαζί τα Φεστιβάλ μας. Σε αυτές τις ομάδες, κάποιοι θα ετοιμάσουν κάτι όμορφο που θα παρουσιάσουν στο Φεστιβάλ , άλλοι θα βοηθήσουν να γίνει γνωστό σε ακόμα περισσότερους μαθητές φτιάχνοντας πανό, συμπληρώνοντας από πολλούς μαθητές τα φετινά μας ερωτηματολόγια, ενώ άλλοι θα προετοιμάσουν τα αθλητικά μας τουρνουά που προηγούνται ή ακολουθούν τα Φεστιβάλ μας.

Ραντεβού,στα Μαθητικά Φεστιβάλ της ΚΝΕ !


Επιμέλεια  Ομάδα ¡H.lV.S!

Επικοινωνία – [ FaceBook |>1<|-|>2<| ] – Blog

¡H.lV .S 1