• [Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί/με μάτι αριστερό το βλέπω./Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί,/οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι (Κ. Βάρναλης)]
Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Το πραγματικό δίλημμα είναι αν θα συνεχίσουμε στον ίδιο δρόμο ή θα αντεπιτεθούμε σε ΕΕ και μονοπώλια

Εκδήλωση της ΚΕ του ΚΚΕ για τις Ευρωεκλογές

Εκδήλωση παρουσίασης του καλέσματος της ΚΕ του ΚΚΕ για τις ευρωεκλογές και των υποψηφίων στο ευρωψηφοδέλτιο του Κόμματος, διοργάνωσε η ΚΕ του ΚΚΕ στο ξενοδοχείο «Novotel».

Στην εκδήλωση μίλησε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας και συνεχίστηκε με παρεμβάσεις υποψηφίων ευρωβουλευτών. Χαιρετισμό απηύθυναν οι Γιάννης Αγγέλου, Σεμίνα Διγενή, Γιάννης Βάγκος, Τίνα Κουζιάκη, Δημήτρης Σταθόπουλος, Δημήτρης Βιτάλης, Μιχάλης Σοφικίτης και Μουσταφά Άχμετ.

Το πραγματικό δίλημμα είναι αν θα συνεχίσουμε στον ίδιο δρόμο ή θα αντεπιτεθούμε σε ΕΕ και μονοπώλια

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ ανέφερε τα εξής:

«Παρουσιάζουμε σήμερα το κάλεσμα της ΚΕ του Κόμματος και το ψηφοδέλτιό του για την επερχόμενη μάχη των ευρωεκλογών.

Μια μάχη που δεν τη βλέπουμε μόνο ως πρόκριμα των βουλευτικών εκλογών, όπως κάνουν οι άλλες δυνάμεις, που παρά τις επιμέρους διαφορές, υποκλίνονται από κοινού στον ευρωενωσιακό μονόδρομο.

Αλλά τη βλέπουμε και ως μια μάχη που πρέπει να αποτυπώσει ένα ΔΥΝΑΤΟ ΟΧΙ στην ΕΕ του κεφαλαίου, του πολέμου, της φτώχειας, της αντίδρασης. Και αυτό το ΔΥΝΑΤΟ ΟΧΙ στην ΕΕ, μπορεί να αποτυπωθεί με την ισχυροποίηση του ΚΚΕ. Ένα ΔΥΝΑΤΟ ΝΑΙ στο ΚΚΕ είναι το πιο ΔΥΝΑΤΟ ΟΧΙ στην ΕΕ.

Rizos

Απευθυνόμαστε στη μεγάλη λαϊκή πλειοψηφία, που εδώ και δεκαετίες βιώνει στο πετσί της την αντιλαϊκή πολιτική της ΕΕ. Στους εργαζόμενους που είδαν δικαιώματα και κατακτήσεις δεκαετιών να τσακίζονται από το αντεργατικό οπλοστάσιο της ΕΕ. Στους αγρότες που καταχρεώνονται και βλέπουν ότι η Κοινή Αγροτική Πολιτική δεν τους έσωσε από τα χρέη, τους εκτοπίζει από την αγροτική παραγωγή, για χάρη των μεγάλων αγροτικών εκμεταλλεύσεων, των μεγαλεμπόρων και των βιομηχάνων. Στους επαγγελματίες που αντιλαμβάνονται ότι οι οδηγίες και οι κατευθύνσεις της ΕΕ έχουν μοναδικό στόχο να τους εκτοπίσουν για να συγκεντρώσουν την αγορά σε ολοένα και λιγότερα χέρια.

Στη νεολαία που μαθαίνει από τα σχολικά βιβλία για τις δήθεν ιερές αξίες της ΕΕ, που δεν είναι άλλες από τη συνεχή κινητικότητα, τη δια βίου εκμετάλλευση, τη μισή δουλειά και μισή ζωή, ιδιαίτερα για τις νέες γυναίκες.

Απευθυνόμαστε σε όσους είδαν αυτά τα χρόνια πιο καθαρά τον αποκρουστικό και βάρβαρο χαρακτήρα της ΕΕ, ότι μέσα στην ΕΕ υπάρχουν μνημόνια διαρκείας για τους λαούς, ότι συνεπώς δεν μπορεί να υπάρξει φιλολαϊκή διαχείριση αυτού του δρόμου. Απευθυνόμαστε σε όσους δεν πιστεύουν πια το παραμύθι για την ΕΕ ως το “απάνεμο λιμάνι”, που δήθεν θα μας προστάτευε από κρίσεις και περιπέτειες.

Η οδυνηρή εμπειρία των τελευταίων 10 ετών τα τίναξε όλα αυτά στον αέρα. Σήμερα, βέβαια αυτό το παραμύθι πλασάρεται σε νέα έκδοση. Πολιτικοί και οικονομολόγοι, κυρίως από το χώρο της σοσιαλδημοκρατίας, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ στη χώρα μας, προσπαθώντας να σώσουν την ΕΕ από τη λαϊκή απόρριψη.

Μας λένε ότι όλα αυτά που ζήσαμε, δεν ήταν παρά μια παρέκκλιση από τις αξίες και τις ιδρυτικές αρχές της ΕΕ, ότι η ΕΕ μπορεί να διορθωθεί. Η ΕΕ δεν ξεστράτισε την τελευταία εικοσαετία απ’ τις δήθεν φιλολαϊκές προθέσεις των ιδρυτών της και τις δήθεν ανθρώπινες αξίες τους. Ήταν απ’ την ίδρυσή της μια αντιλαϊκή, διακρατική, ιμπεριαλιστική συμμαχία. Οι αλλαγές στην πολιτική της γίνονταν πάντα με γνώμονα τα στρατηγικά συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου, σε βάρος των λαών. Προτάσσοντας πότε το καρότο, πότε το μαστίγιο.

Θυμόμαστε όλοι ότι τα ίδια ακριβώς έλεγε ο ΣΥΡΙΖΑ και στις προηγούμενες ευρωεκλογές, τότε που δήθεν “η ελπίδα ερχόταν και η Ευρώπη άλλαζε”. Και αντί γι’ αυτό, τα πράγματα στην Ελλάδα και την Ευρώπη πήγαν από το κακό στο χειρότερο.

Το πραγματικό δίλημμα που τίθεται μπροστά μας σε όλες τις πολιτικές μάχες είναι ένα:

Θα συνεχίσουμε στο δρόμο που μας έφερε έως εδώ, που αποδεδειγμένα φέρνει φτώχεια, ένταση της εκμετάλλευσης, ανεργία, δυσβάσταχτα βάρη και χρέη για το λαό, ανασφάλεια για το αύριο τόσο στην Ελλάδα, όσο και σ’ όλα τα κράτη – μέλη της ΕΕ

Ή θα αντεπιτεθούμε ενάντια στην ΕΕ των μονοπωλίων και στην πολιτική της, στο κεφάλαιο και τις κυβερνήσεις του;

kke

Η ίδια η πραγματικότητα αποδεικνύει ότι η ΕΕ και η πολιτική της δεν μπορεί να αλλάξει υπέρ των λαών. Μόνο χειρότερη μπορεί να γίνει. Όμως, η καθήλωση της ζωής μας στο σημερινό βάλτο δεν είναι μονόδρομος.

Μπορούμε να ορθώσουμε το ανάστημά μας, να απαντήσουμε στην επίθεση που δέχονται από την άρχουσα τάξη, η ζωή και τα δικαιώματά μας. Μπορούμε να ισχυροποιήσουμε το ΚΚΕ παντού, για να δυναμώσουν η λαϊκή αντίσταση και διεκδίκηση, η ελπίδα, η προοπτική της πραγματικής ανατροπής.

Οι λαοί όλων των κρατών – μελών της ΕΕ μπορούν και πρέπει να βαδίσουν το δρόμο της ανατροπής σε κάθε χώρα, για να ανοίξει ο δρόμος για την Ευρώπη του σοσιαλισμού.

2

Αγαπητοί φίλοι και σύντροφοι,

Με ιδιαίτερη χαρά σας παρουσιάζω το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ στις ερχόμενες ευρωεκλογές της 26ης Μάη.

Είναι ψηφοδέλτιο μάχης, γεμάτο από αγωνιστές και αγωνίστριες της ζωής, μαχητές και μαχήτριες, ο καθένας και η καθεμιά στον τομέα τους, αλλά και παρόντες και παρούσες στο πολιτικό, το κοινωνικό και πολιτιστικό γίγνεσθαι της χώρας μας. Άνθρωποι με οράματα, ιδανικά, προτάσεις και σκέψεις για το πώς θα ανοίξουμε για το λαό μας, την πατρίδα μας, αλλά και για όλους τους λαούς της Ευρώπης και του κόσμου, το δρόμο προς ένα καλύτερο, φωτεινό αύριο. Γυναίκες και άντρες, που χρόνια τώρα παλεύουν, είτε μέσα από τις γραμμές του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, είτε τις γραμμές του εργατικού, συνδικαλιστικού κινήματος, του κινήματος των αγροτών, στα μπλόκα του αγώνα, του κινήματος των αυτοαπασχολούμενων επαγγελματοβιοτεχνών, του γυναικείου κινήματος, του κινήματος της νεολαίας. Επίσης, είναι προσωπικότητες της κοινωνικής ζωής, άνθρωποι που συμπαρατάσσονται σήμερα με το ΚΚΕ, προερχόμενοι από άλλους πολιτικούς χώρους: Από το ΠΑΣΟΚ, το ΣΥΡΙΖΑ, τη ΛΑΕ, ανένταχτοι της αριστεράς. Ανάμεσά τους, καλλιτέχνες, δημοσιογράφοι, πανεπιστημιακοί, αξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.

Άνθρωποι όλων των ηλικιών. Το 24% των υποψηφίων είναι από 25 έως 39 χρονών. Το 38% είναι από 40 έως 49 χρόνων. Το 24% είναι από 50 έως 59 χρόνων. Το 14% από 60 έως 70 χρόνων. Ανάμεσά τους, ο σημερινός μας ευρωβουλευτής Κώστας Παπαδάκης. Ο δεύτερος εκλεγμένος ευρωβουλευτής μας, ο Σωτήρης Ζαριανόπουλος, αυτή τη φορά θα δώσει τη μάχη για το Δήμο Θεσσαλονίκης, ως υποψήφιος Δήμαρχος.

Καλή δύναμη σε όλους και όλες».

1

Αναλυτικά η ομιλία του Δημήτρη Κουτσούμπα εδώ

Οι 42 υποψήφιοι ευρωβουλευτές του ΚΚΕ για τις Ευρωεκλογές εδώ

Επιμέλεια  Ομάδα ¡H.lV.S!

Επικοινωνία – [ FaceBook |>1<|-|>2<| ] – Blog