Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

🚩 ΦΟΙΤΗΤΙΚΕΣ-ΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 🚩 Σημαντική ενίσχυση της «Πανσπουδαστικής»

Με αυξημένες δυνάμεις η «Πανσπουδαστική ΚΣ» μέσα από τις προχτεσινές φοιτητικές και σπουδαστικές εκλογές αναδείχτηκε, για άλλη μια χρονιά σε δεύτερη δύναμη, καταγράφοντας σημαντική άνοδο σε ψήφους και σε ποσοστό, σε Πανεπιστήμια και ΤΕΙ, κατακτώντας νέες πρωτιές σε Συλλόγους και ολόκληρα Ιδρύματα.

.gif

Όπως σημείωσε σχετικά σε δήλωσή του για τα αποτελέσματα το βράδυ των εκλογών ο Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ, Νίκος Αμπατιέλος: «Μέσα στους φοιτητές δυναμώνει ένα ριζοσπαστικό ρεύμα, κάτι που πρέπει να επιστεγαστεί στις εκλογικές μάχες του επόμενου διαστήματος με την ισχυροποίηση του ΚΚΕ παντού. Όσοι στήριξαν τα ψηφοδέλτια της “Πανσπουδαστικής ΚΣ”, αλλά και πολλοί ακόμα που προβληματίζονται και αγωνιούν για το παρόν και το μέλλον τους έχουν μεγάλη ευκαιρία: Μπορούν να δώσουν απάντηση σε κεφάλαιο και ΕΕ, στις κυβερνήσεις και τα κόμματα που την υπηρετούν και έχουν γράψει το σενάριο για τη νέα γενιά, στηρίζοντας τα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ στις ευρωεκλογές και της “Λαϊκής Συσπείρωσης” στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές. Ριχνόμαστε σε αυτές τις μάχες χωρίς να χάσουμε ούτε λεπτό».

received 1735661429868491

Άνοδος σε Πανεπιστήμια και ΤΕΙ και περισσότερες πρωτιές και αυτοδυναμίες σε Συλλόγους για την «Πανσπουδαστική ΚΣ»

Η συμμετοχή αυξήθηκε στα ΤΕΙ κατά 765 ψήφους. Στα πανεπιστήμια ένα μέρος της αύξησης της συμμετοχής αφορά στην ενσωμάτωση των 5 νέων Συλλόγων του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής στα πανελλαδικά συγκεντρωτικά των Πανεπιστημίων. Αυτοί οι Σύλλογοι έκαναν εκλογές για πρώτη φορά. Οι φοιτητές του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής πέρσι είχαν ψηφίσει στους Συλλόγους των ΤΕΙ Αθήνας και Πειραιά.

Για την ΠΚΣ ξεχωρίζει η άνοδος σε μεγάλα Ιδρύματα, όπως στο ΑΠΘ (+4,23%, +416 ψήφοι), στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων (+4,95%, +177 ψήφους), στο Πανεπιστήμιο Πατρών (ποσοστό 28,02%, +194 ψήφοι) όπως και η αύξηση πανελλαδικά στα ΤΕΙ κατά 500 ψήφους και +3,83%.

Η «Πανσπουδαστική ΚΣ» κατακτά την πρωτιά σε μεγάλα ιδρύματα, όπως το ΕΜΠ, το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, στο ΤΕΙ Θεσσαλίας αλλά και σε μεγάλους Συλλόγους, όπως η Φιλοσοφική της Αθήνας για 3η συνεχόμενη χρονιά.

Στο ΕΚΠΑ η «Πανσπουδαστική ΚΣ» κατέγραψε άνοδο σε ψήφους, ενώ ταυτόχρονα αυξήθηκε η καταγραφή της ΔΑΠ, αφού η ΔΑΠ συμμετείχε στις εκλογές των Συλλόγων Νομικής και Πολιτικού (πέρσι δεν συμμετείχε στις εκλογές αυτών των Συλλόγων), ενώ φέτος η αποφασιστική στάση των δυνάμεων της «Πανσπουδαστικής ΚΣ» διασφάλισε ότι θα διεξαχθούν σωστά οι εκλογές στον Σύλλογο των ΤΕΦΑΑ.

Συνολικά στα Πανεπιστήμια, παίρνοντας υπόψη τη διαφοροποίηση όσον αφορά στην ενσωμάτωση των Συλλόγων του ΠΑΔΑ και του ΤΕΦΑΑ Αθήνας (φέτος καταμετρήθηκαν στο αποτέλεσμα), η «Πανσπουδαστική ΚΣ» καταγράφει τη μεγαλύτερη άνοδο σε ψήφους (+1.364).

Aναδεικνύεται πρώτη δύναμη σε 62 Συλλόγους Πανεπιστημίων και ΤΕΙ, 7 περισσότερους σε σχέση με το 2018. Μάλιστα σε 37 από αυτούς είναι αυτοδύναμη.

Για τις άλλες δυνάμεις

  • Στα αζήτητα έμεινε, για ακόμη μία χρονιά, η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ «Bloco». Κατέγραψε 1,36% σε Πανεπιστήμια και 1,53% σε ΤΕΙ, αν και έκανε προσπάθεια να καταγραφεί σε περισσότερους Συλλόγους.
  • Η ΔΑΠ παραμένει στάσιμη σε ποσοστά στα Πανεπιστήμια (-0,14%) και καταγράφει σημαντική μείωση σε ποσοστά (-5,18%) και ψήφους (-200) στα ΤΕΙ. Η «πραγματική» άνοδος της ΔΑΠ στα Πανεπιστήμια ψαλιδίζεται, καθώς ένα μεγάλο κομμάτι αυτής της ανόδου οφείλεται στο γεγονός ότι η ΔΑΠ συμμετείχε και καταγράφηκε σε περισσότερους Συλλόγους. Ενδεικτικά:
  • Το αποτέλεσμα στον Σύλλογο Φοιτητών του ΤΕΦΑΑ (ΕΚΠΑ) η ΔΑΠ πήρε 404 ψήφους και καταγράφεται για πρώτη φορά μετά από χρόνια.
  • Συμμετείχε φέτος στις εκλογές της Νομικής και του Πολιτικού του ΕΚΠΑ. Στους δύο Συλλόγους η ΔΑΠ πήρε 579 ψήφους.

Η ΠΑΣΠ καταγράφει άνοδο σε ψήφους και σε ποσοστά στα ΤΕΙ, ενώ στα Πανεπιστήμια η αύξηση που εμφανίζει στις ψήφους γίνεται «μείωση», αν αφαιρεθούν από το πανελλαδικό αθροιστικό των Πανεπιστημίων τα αποτελέσματα στους 5 νέους Συλλόγους του ΠΑΔΑ.

Πηγές |>[1]<| – |>[2]<|

Επιμέλεια  Ομάδα ¡H.lV.S!

Επικοινωνία – [ FaceBook |>1<|-|>2<| ] – Blog