Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Δολοφονία Άλκη: Στην Αλβανία το διεθνές ένταλμα σύλληψης του 20χρονου — Όλες οι τελευταίες εξελίξεις

Στο αλβα­νι­κό υπουρ­γείο Δημό­σιας Τάξης έχει φτά­σει το διε­θνές ένταλ­μα για τη σύλ­λη­ψη του νεα­ρού 20χρονου Αλβα­νού που διέ­φυ­γε στη γει­το­νι­κή χώρα μετά την δολο­φο­νία του Άλκη Καμπανού.

Σύμ­φω­να με όσα μετέ­δω­σε η ΕΡΤ, από το υπουρ­γείο της γεί­το­νος επι­βε­βαιώ­θη­κε η επί­δο­ση του εντάλ­μα­τος και ήδη έχει ξεκι­νή­σει η δια­δι­κα­σία έρευ­νας για την για τον εντο­πι­σμό και σύλ­λη­ψή του.

 Ξεκινά η απολογία των οκτώ

Ξεκι­νούν από σήμε­ρα Τετάρ­τη οι απο­λο­γί­ες των οκτώ συλ­λη­φθέ­ντων για την δολο­φο­νία του 19χρονου Άλκη Καμπα­νού στη Θεσ­σα­λο­νί­κη, οι οποί­οι έλα­βαν προ­θε­σμία να απο­λο­γη­θούν από την 7η τακτι­κή ανα­κρί­τρια Θεσ­σα­λο­νί­κης. Οι απο­λο­γί­ες τους θα συνε­χι­στούν την Πέμ­πτη και την Παρασκευή.

Σύμ­φω­να με το ένταλ­μα που εκδό­θη­κε εις βάρος τους, σε εκτέ­λε­ση του οποί­ου συνε­λή­φθη­σαν την Κυρια­κή, διώ­κο­νται μετα­ξύ άλλων για το κακούρ­γη­μα της από κοι­νού ανθρω­πο­κτο­νί­ας με δόλο, τετε­λε­σμέ­νη και σε από­πει­ρα, κατά συρ­ροή ενώ με ενδια­φέ­ρον για την τελι­κή έκβα­ση της υπό­θε­σης, ανα­μέ­νε­ται η ταυ­το­ποί­η­ση του κατε­ξο­χήν δρά­στη της δολο­φο­νί­ας του άτυ­χου φοι­τη­τή, τη στιγ­μή που οι 8 συλ­λη­φθέ­ντες δεί­χνουν μέχρι τώρα ως υπαί­τιο τον 21χρονο Έλλη­να, Γ.Κ και ως «εγκέ­φα­λο» της επί­θε­σης τον 23χρονο Αλβα­νό.

«Πήγαμε να βρούμε Αρειανούς»

Σύμ­φω­να με πλη­ρο­φο­ρί­ες που μετέ­δω­σε η ΕΡΤ, ο 23χρονος Αλβα­νός φέρε­ται να κατο­νο­μά­ζε­ται από τους υπό­λοι­πους συλ­λη­φθέ­ντες ως το πρό­σω­πο που καθο­δη­γού­σε τους μικρό­τε­ρους σε ηλι­κία χού­λι­γκανς, έχο­ντας το γενι­κό πρό­σταγ­μα της επί­θε­σης. Από στοι­χεία του ρεπορ­τάζ προ­κύ­πτει ακό­μη πως η επί­θε­ση πραγ­μα­το­ποι­ή­θη­κε μετά από ιδέα που δια­τύ­πω­σε ο ίδιος ο 23χρονος, ενώ μερι­κοί εκ των υπο­λοί­πων κατη­γο­ρου­μέ­νων ισχυ­ρί­ζο­νται πως της κατα­δρο­μι­κής επί­θε­σης στην οδό Γαζή προη­γή­θη­κε οπα­δι­κό επει­σό­διο στο Ωραιό­κα­στρο, που ώθη­σε στην «έμπνευ­ση» της επί­θε­σης στη Χαρι­λά­ου κατά του Άλκη Καμπα­νού και των φίλων του.

«Ξέχασα το δρεπάνι»

Ο 23χρονος που συνε­λή­φθη πρώ­τος για τον φόνο και προ­φυ­λα­κί­στη­κε τη Δευ­τέ­ρα υπο­στή­ρι­ξε ότι μετά τη φονι­κή επί­θε­ση οι δρά­στες επέ­στρε­ψαν στα γρα­φεία του συν­δέ­σμου του ΠΑΟΚ στην Παλαιών Πατρών Γερ­μα­νού: «Εκεί έφτα­σαν και τα έτε­ρα άτο­μα που επέ­βαι­ναν στα άλλα δύο αυτο­κί­νη­τα, μετα­ξύ των οποί­ων και ο Κ. (ανα­φέ­ρε­ται σε 21χρονο ερα­σι­τέ­χνη ποδο­σφαι­ρι­στή), ο οποί­ος μπρο­στά σε όλους μας ανέ­φε­ρε χαρα­κτη­ρι­στι­κά: “Εκα­να μ… Ξέχα­σα εκεί το δρε­πά­νι”».

Ο 23χρονος Αλβα­νός που συνε­λή­φθη πρώ­τος για τη δολο­φο­νία φέρε­ται να ήταν ο οδη­γός ενός εκ των τριών αυτοκινήτων.

Παραδόθηκε ο «Αθηναίος»

Χθες παρα­δό­θη­κε στην Αστυ­νο­μία, συνο­δεία δικη­γό­ρου, ένας 25χρονος Ελλη­νας, μέλος του συν­δέ­σμου του ΠΑΟΚ στην Ομό­νοια, εις βάρος του οποί­ου εκκρε­μού­σε ένταλ­μα σύλ­λη­ψης για εμπλο­κή στην υπό­θε­ση. Στον εν λόγω σύν­δε­σμο μπή­κε λου­κέ­το από την Αστυ­νο­μία καθώς λει­τουρ­γού­σε δίχως άδεια.

Διεθνές ένταλμα σύλληψης

Θέμα χρό­νου είναι η έκδο­ση διε­θνούς εντάλ­μα­τος σύλ­λη­ψης για τον 20χρονο Αλβα­νό που διέ­φυ­γε στην πατρί­δα του. Ο 20χρονος διέ­φυ­γε στην Αλβα­νία στις 3 Φεβρουα­ρί­ου συνο­δευό­με­νος από τον πατέ­ρα και τη για­γιά του. Το δια­βα­τή­ριό του φέρε­ται να σφρα­γί­στη­κε στο Μεθο­ρια­κό Σταθ­μό της Κρυσταλλοπηγής.

Ο άγνωστος 12ος

Το ερευ­νη­τι­κό ενδια­φέ­ρον εστιά­ζε­ται στον 12ο εμπλε­κό­με­νο στην υπό­θε­ση, ο οποί­ος είναι και ο μόνος που δεν έχει ταυτοποιηθεί.

Είναι σαφές πλέ­ον ότι στην επί­θε­ση πήραν μέρος τρία αυτο­κί­νη­τα, στο καθέ­να από τα οποία επέ­βαι­ναν τέσ­σε­ρα άτο­μα. Άρα 12 άτο­μα συμ­με­τεί­χαν στην επί­θε­ση με θύμα τον Άλκη.

Μια απο­κά­λυ­ψη που έχει ιδιαί­τε­ρη σημα­σία είναι ότι οπα­δοί του Άρη έσω­σαν τους φίλους του Άλκη. Την ώρα της επί­θε­σης ακού­στη­κε ένα ουρ­λια­χτό από τα θύμα­τα: «φτά­νει, φτά­νει». Τότε εμφα­νί­στη­καν οχτώ οπα­δοί του Άρη και μόνο τότε οι δρά­στες υπο­χώ­ρη­σαν και πήγαν προς τα αυτο­κί­νη­τα, με τα οποία και διέ­φυ­γαν.

Πως έγινε η φονική επίθεση

Μέσα από τις κατα­θέ­σεις των αστυ­νο­μι­κών απο­κα­λύ­πτε­ται πως έγι­νε η φονι­κή επί­θε­ση: Στις 23.30 ξεκί­νη­σαν για την επί­θε­ση τρία αυτο­κί­νη­τα. Στο καθέ­να επέ­βαι­ναν από τέσ­σε­ρα άτο­μα. Έκα­ναν περι­πο­λί­ες στα στε­νά του Χαρι­λά­ου ανα­ζη­τώ­ντας οπα­δούς του Άρη. Στην οδό Πλα­στή­ρα το τρί­το αυτο­κί­νη­το έστρι­ψε στην οδό Γαζή. Από το όχη­μα βγή­καν έξω τρία άτο­μα και ρώτη­σαν την παρέα του Άλκη τί ομά­δα είναι. Απά­ντη­σαν “Άρης”. Στο μετα­ξύ είχαν στα­μα­τή­σει και τα άλλα δύο αυτο­κί­νη­τα και βγή­καν τα άτο­μα έξω και κινή­θη­καν προς την παρέα του Άλκη. Οι δύο πρό­λα­βαν και έφυ­γαν τρέ­χο­ντας. Ο Άλκης και δύο φίλοι του δέχτη­καν άγρια χτυπήματα.

Σύμ­φω­να με την ΕΡΤ, η δολο­φο­νι­κή μανία των δρα­στών  απο­κα­λύ­πτε­ται από τις κατα­θέ­σεις των αστυ­νο­μι­κών, που μετα­φέ­ρουν τι τους είπαν οι συλληφθέντες.

«Αυτός που έφυ­γε στην Αλβα­νία κρα­τού­σε μαχαί­ρι, τέσ­σε­ρα άτο­μα είχαν σιδε­ρέ­νιους σωλή­νες, ο ένας ξύλι­νο στει­λιά­ρι και ο άλλος δρε­πά­νι, με το οποίο χτύ­πη­σε το θύμα και τους δύο φίλους του. Αυτός με το μαχαί­ρι τραυ­μά­τι­σε και αυτός το θύμα και τους δύο φίλους του» δήλω­σε αστυνομικός.

Για τον 21χρονο που φέρε­ται να κρα­τού­σε το δρε­πά­νι ανα­φέ­ρε­ται ότι είχε τραυ­μα­τι­στεί στο παρελ­θόν σε περι­στα­τι­κό οπα­δι­κής βίας. «Πριν από ένα χρό­νο δέχτη­κε επί­θε­ση στον Φοί­νι­κα από οπα­δούς του Άρη, κατά την οποία τραυ­μα­τί­στη­κε σοβα­ρά στο μάτι και νοση­λεύ­τη­κε για ένα μήνα στο νοσο­κο­μείο. Έλε­γε από τότε σε κύκλους του ότι θα πάρει εκδί­κη­ση για τη ζημιά που υπέ­στη», τονί­ζε­ται από τις ίδιες πηγές. Ο συγκε­κρι­μέ­νος δρά­στης, τον οποίο «έδει­ξαν» οι υπό­λοι­ποι επτά κατη­γρού­με­νοι, δεν είχε απα­σχο­λή­σει στο παρελ­θόν ξανά τις Αρχές.

Εκτός όμως από τον 21χρονο με το δρε­πά­νι, υπάρ­χει και συλ­λη­φθείς που φέρε­ται να κρα­τού­σε μαχαί­ρι και τραυ­μά­τι­σε την παρέα του Άλκη. Μάλι­στα, φέρε­ται να τραυ­μα­τί­στη­κε και ο ίδιος στο χέρι κατά λάθος κατά την επί­θε­ση. «Ναι ήμουν στο ένα αυτο­κί­νη­το και είχα μαχαί­ρι, με το οποίο επι­τέ­θη­κα σε έναν εκ των δύο παθό­ντων, προ­κα­λώ­ντας του δύο τραύ­μα­τα στο πόδι. Δεν επι­τέ­θη­κα, όμως, στον θανό­ντα. Από το δικό μου μαχαί­ρι τραυ­μα­τί­στη­κα στο χέρι και συγκε­κρι­μέ­να στον δεί­κτη του δεξιού μου χεριού» δήλωσε.

Επι­κα­λού­με­νοι τη μαρ­τυ­ρία-ομο­λο­γία ενός εκ των εμπλε­κο­μέ­νων, οια­στυ­νο­μι­κοί περι­γρά­φει με αρκε­τή λεπτο­μέ­ρεια τι έκα­νε ο καθέ­νας από τους διω­κό­με­νους κατά τη διάρ­κεια της επί­θε­σης: «Για τον C. είπε ότι είχε μαχαί­ρι, κατέ­βη­κε, πλην όμως δεν πήγε στο συμ­βάν, για­τί κύλη­σε το αυτο­κί­νη­το και επέ­στρε­ψε σε αυτό. Από τα άτο­μα που επι­τέ­θη­καν είπε ότι ο Κ. (21χρονος ερα­σι­τέ­χνης ποδο­σφαι­ρι­στής) είχε το δρε­πά­νι, ο G. (21χρονος Αλβα­νός) ένα μεγά­λο μαχαί­ρι, και αυτοί όρμη­σαν και επι­τέ­θη­καν και μαχαί­ρω­ναν επαναλαμβανόμενα».

Κατά τη διάρ­κεια της επί­θε­σης το ένα από τα θύμα­τα ακού­στη­κε να φωνά­ζει «φτά­νει, φτά­νει» και την ίδια στιγ­μή οκτώ άτο­μα, οπα­δοί του Αρη, άρχι­σαν να τρέ­χουν προς το σημείο κρα­τώ­ντας αντι­κεί­με­να στα χέρια τους. Στη θέα τους οι επι­τι­θέ­με­νοι επέ­στρε­ψαν στα αυτο­κί­νη­τά τους και έφυγαν.

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο