Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Πυλαία: Σε ακατάλληλο πρώην βιοτεχνικό χώρο παραμένει το Ειδικό Σχολείο για παιδιά με Αυτισμό

Να μεταφερθεί σε κατάλληλο κτίριο το Ειδικό Σχολείο για παιδιά με Αυτισμό

Τη μετα­φο­ρά του σχο­λεί­ου σε κατάλ­λη­λο κτί­ριο, μέχρι την ανέ­γερ­ση σύγ­χρο­νου διδα­κτη­ρί­ου, ζητά ο Σύλ­λο­γος Γονέ­ων και Κηδε­μό­νων του Ειδι­κού Σχο­λεί­ου για παι­διά με Αυτι­σμό. Το σχο­λείο στε­γά­ζε­ται σε ακα­τάλ­λη­λο πρώ­ην βιο­τε­χνι­κό χώρο στην Πυλαία Θεσ­σα­λο­νί­κης. Στο ίδιο κτί­ριο στε­γά­ζε­ται και το 2ο Ειδι­κό Εργα­στή­ριο Επαγ­γελ­μα­τι­κής Εκπαί­δευ­σης και Κατάρ­τι­σης (ΕΕΕΕΚ).

Το ζήτη­μα της μετα­φο­ράς των σχο­λεί­ων σε κατάλ­λη­λο κτί­ριο επα­νέρ­χε­ται με αφορ­μή τη λήξη της μίσθω­σης της σύμ­βα­σης για το συγκε­κρι­μέ­νο κτί­ριο και τις δια­δι­κα­σί­ες που έχουν κινη­θεί για τη στέ­γα­σή τους. Σήμε­ρα, το υπουρ­γείο Παι­δεί­ας πλη­ρώ­νει 10.300 ευρώ τον μήνα ως ενοί­κιο για το ακίνητο.

Στο συγκε­κρι­μέ­νο κτί­ριο οι δύο σχο­λι­κές μονά­δες λει­τουρ­γούν από το 2008 παρά την ακα­ταλ­λη­λό­τη­τα του χώρου και τις συνε­χείς δια­μαρ­τυ­ρί­ες γονέ­ων και εκπαι­δευ­τι­κών. Θυμί­ζου­με ότι το 2018 μαθη­τές και εκπαι­δευ­τι­κοί βρέ­θη­καν να κάνουν μάθη­μα συντρο­φιά με τα ποντί­κια.

Στο ισό­γειο του κτι­ρί­ου, κάτω ακρι­βώς από το σχο­λείο, βρί­σκε­ται χώρος απο­θή­κευ­σης υλι­κών καθα­ριό­τη­τας και στάθ­μευ­σης βαρέ­ων οχη­μά­των του δήμου. Δίπλα ακρι­βώς από τα σχο­λεία, στο ίδιο οικο­δο­μι­κό συγκρό­τη­μα, βρί­σκε­ται απο­θή­κη — βαφείο οχη­μά­των και επί­σης λει­τουρ­γεί βιο­τε­χνία κατα­σκευ­ής ιατρο­τε­χνο­λο­γι­κού ιματισμού.

Ο σχο­λι­κός χώρος δεν δια­θέ­τει καμία έξο­δο κιν­δύ­νου σε περί­πτω­ση σει­σμού ή πυρ­κα­γιάς καθώς οι είσο­δοι στο κτί­ριο συν­δέ­ο­νται με τον εξω­τε­ρι­κό χώρο αλλά οδη­γούν στο μπαλ­κό­νι και όχι έξω και μακριά από το κτίριο.

Με Ερώ­τη­σή της προς τη διοί­κη­ση του δήμου η «Λαϊ­κή Συσπεί­ρω­ση» Πυλαί­ας — Χορ­τιά­τη ζητά ενη­μέ­ρω­ση «για τις εξε­λί­ξεις του θέμα­τος και συγκε­κρι­μέ­να να μας στεί­λε­τε προς ενη­μέ­ρω­ση το συμ­βό­λαιο της μίσθω­σης του ακι­νή­του και όλα τα σχε­τι­κά έγγρα­φα της μίσθω­σης. Επί­σης παρα­κα­λού­με να μας στεί­λε­τε το πρώ­το πρα­κτι­κό της Επι­τρο­πής Καταλ­λη­λό­τη­τας του κτι­ρί­ου του 2008 καθώς και το πρα­κτι­κό της Επι­τρο­πής Καταλ­λη­λό­τη­τας που συνε­δρί­α­σε την Παρα­σκευή 4/2/2022».

Πηγή: Ριζο­σπά­στης.

vivlio mpelogiannis

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο