Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Άγγιξε τους 42 βαθμούς η θερμοκρασία την Πέμπτη – Και την Παρασκευή πολύ υψηλές οι θερμοκρασίες

Πολύ υψη­λές θερ­μο­κρα­σί­ες σημειώ­θη­καν σήμε­ρα, όπως ανα­με­νό­ταν, με τις μέγι­στες στα ηπει­ρω­τι­κά να ξεπερ­νούν σε πολ­λές περιο­χές τους 40 βαθ­μούς και να πλη­σιά­ζουν τοπι­κά τους 42 βαθ­μούς Κελσίου.

Σύμ­φω­να με τα στοι­χεία από τους 422 σταθ­μούς του δικτύ­ου των αυτό­μα­των μετε­ω­ρο­λο­γι­κών σταθ­μών του Εθνι­κού Αστε­ρο­σκο­πεί­ου Αθηνών/meteo.gr, οι υψη­λό­τε­ρες τιμές κατα­γρά­φη­καν σε Σπάρ­τη (41,8 βαθ­μοί), Αγγε­λό­κα­στρο (41,6), Τρί­κα­λα και Καλα­μπά­κα (41,4), Γαβα­λού (41,1), Πλα­τα­νού­λια (41) και Άμφισ­σα (40,9).

Αύριο ανα­μέ­νο­νται ξανά πολύ υψη­λές θερ­μο­κρα­σί­ες σε ολό­κλη­ρη τη χώρα, που θα φθά­σουν έως τους 42 βαθ­μούς, δημιουρ­γώ­ντας κατά τόπους συν­θή­κες καύ­σω­να. Παράλ­λη­λα, αστά­θεια θα επι­κρα­τή­σει τις θερ­μές ώρες της ημέ­ρας κυρί­ως σε ορει­νά ηπει­ρω­τι­κά τμή­μα­τα, όπου θα εκδη­λω­θούν σπο­ρα­δι­κές καται­γί­δες και τοπι­κές χαλα­ζο­πτώ­σεις. Αυξη­μέ­νες θα δια­τη­ρη­θούν οι συγκε­ντρώ­σεις σκό­νης, κυρί­ως στη Δυτι­κή Ελλάδα.

Η θερ­μο­κρα­σία θα κυμαν­θεί στη Δυτι­κή Μακε­δο­νία από 14 έως 38 βαθ­μούς, στην υπό­λοι­πη Βόρεια Ελλά­δα από 17 έως 40–41, στην Κεντρι­κή Ελλά­δα από 18 έως 41–42 βαθ­μούς, στην Ήπει­ρο από 18 έως 40–41, στα υπό­λοι­πα ηπει­ρω­τι­κά από 17 έως 40–42 βαθ­μούς, στα νησιά του Ιονί­ου από 19 έως 38 και στα νησιω­τι­κά τμή­μα­τα του Αιγαί­ου και στην Κρή­τη από 18 έως 37 βαθ­μούς, ενώ στα νησιά του Ανα­το­λι­κού Αιγαί­ου και τοπι­κά στην Κρή­τη οι μέγι­στες θερ­μο­κρα­σί­ες θα φτά­σουν στους 38–39 βαθ­μούς Κελσίου.

Οι άνε­μοι θα πνέ­ουν σε ολό­κλη­ρη τη χώρα από βορειο­δυ­τι­κές διευ­θύν­σεις με εντά­σεις 3–5 μπο­φόρ και ενδε­χο­μέ­νως τοπι­κά στα Δωδε­κά­νη­σα 6 μποφόρ.

Στην Αττι­κή ανα­μέ­νε­ται ηλιο­φά­νεια και σχε­τι­κά αυξη­μέ­νες συγκε­ντρώ­σεις σκό­νης. Οι άνε­μοι θα πνέ­ουν από νότιες κυρί­ως διευ­θύν­σεις ασθε­νείς. Η θερ­μο­κρα­σία θα κυμαν­θεί από 26 έως 37–38 βαθμούς.

Στη Θεσ­σα­λο­νί­κη ανα­μέ­νο­νται λίγες νεφώ­σεις και σχε­τι­κά αυξη­μέ­νες συγκε­ντρώ­σεις σκό­νης. Οι άνε­μοι θα πνέ­ουν από νότιες κυρί­ως διευ­θύν­σεις ασθε­νείς. Η θερ­μο­κρα­σία στην πόλη θα κυμαν­θεί από 21 έως 36–37 βαθμούς.

«Τσε Γκε­βά­ρα, πρε­σβευ­τής της Επα­νά­στα­σης», του Νίκου Μόττα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο