Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Άγνωστοι κατέστρεψαν όλα τα ψηφοδέλτια της Χρυσής Αυγής στην Καλλιθέα

Από το υπουρ­γείο Εσω­τε­ρι­κών θα κρι­θεί η τύχη του συν­δυα­σμού, καθώς χωρίς ψηφο­δέλ­τια ο συν­δυα­σμός δεν μπο­ρεί να συμ­με­τά­σχει στις δημο­τι­κές εκλο­γές. Εν τω μετα­ξύ, η προ­θε­σμία παρά­δο­σης των ψηφο­δελ­τί­ων από τους συν­δυα­σμούς στον δήμο Καλ­λι­θέ­ας λήγει σήμε­ρα Σάβ­βα­το στις 2 το μεσημέρι.

Ειδι­κό­τε­ρα σε ότι αφο­ρά το συμ­βάν, λίγο πριν 10 το βρά­δυ της Παρα­σκευ­ής και την αλλα­γή βάρ­διας στη φύλα­ξη του χώρου, 4 άτο­μα, 3 άνδρες και μια γυναί­κα, με καλυμ­μέ­να τα χαρα­κτη­ρι­στι­κά τους προ­σέγ­γι­σαν κτί­ριο του δήμου στο οποίο φυλάσ­σο­νται τα ψηδο­φέλ­τια των συν­δυα­σμών για τις δημο­τι­κές εκλο­γές της Κυρια­κής 26 Μαϊου.

xrusaugitika psifodeltio1

Ο φύλα­κας αιφ­νι­διά­σθη­κε από την παρου­σία των ατό­μων, του ζήτη­σαν να μην εμπλα­κεί λέγο­ντας του ότι δεν θα τον πει­ρά­ξουν και κατευ­θύν­θη­καν στο σημείο ακρι­βώς όπου βρί­σκο­νταν τα ψηφο­δέλ­τια του συν­δυα­σμού “Ελλη­νι­κή Αυγή για την Καλλιθέα”.

Εκεί περιέ­λου­σαν τα περί­που 92.000 ψηφο­δέλ­τια με φαρ­μα­κευ­τι­κό υγρό, συγκε­κρι­μέ­να Betadine, απο­χώ­ρη­σαν από το κτί­ριο και διέ­φυ­γαν επί της οδού Πανα­γή Τσαλδάρη.

xrusaugitika psifodeltio2

Σο σημείο έσπευ­σε μετά από λίγο περι­πο­λι­κό της Άμε­σης Δρά­σης, οι δρά­στες όμως είχαν προ­λά­βει να εξαφανισθούν.

Μέχρι τις 2μισυ τη νύχτα αστυ­νο­μι­κοί της Ασφά­λειας και της Σήμαν­σης συνέ­λε­γαν στοι­χεία που θα βοη­θή­σουν στον εντο­πι­σμό των δρα­στών, ενώ συνε­χί­ζο­νται μέχρι αυτή την ώρα οι κατα­θέ­σεις αυτο­πτών μαρ­τύ­ρων και στε­λε­χών του συνδυασμού.

xrusaugitika psifodeltio2

Από τα πρώ­τα στοι­χεία προ­κύ­πτει ότι οι δρά­στες γνώ­ρι­ζαν ακρι­βώς σε ποιό σημείο μέσα στο κτί­ριο φυλάσ­σο­νταν τα ψηφο­δέλ­τια του συν­δυα­σμού, ενώ αξί­ζει να σημειω­θεί ότι από τις υπη­ρε­σί­ες του δήμου Καλ­λι­θέ­ας τα ψηφο­δέλ­τια παρε­λή­φθη­σαν μόλις το μεση­μέ­ρι της Παρασκευής.

xrusaugitika psifodeltio3

Πηγή: kallitheaonline.gr / Μάνος Μεϊμαράκης

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο