Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Άθλια απόφαση Τραμπ: Επαναφέρει την Κούβα στη λίστα των «κρατών – χορηγών τρομοκρατίας»

Λίγο πριν φύγει από τον Λευ­κό Οίκο ο απερ­χό­με­νος πρό­ε­δρος των ΗΠΑ φρο­ντί­ζει να αφή­σει πίσω του όσο περισ­σό­τε­ρη πολι­τι­κή δυσω­δία μπορεί.

Ελά­χι­στες μέρες μετά τα γεγο­νό­τα του Καπι­τω­λίο, ο Ντό­ναλντ Τραμπ πραγ­μα­το­ποιεί τις τελευ­ταί­ες του κινή­σεις πρω­τού παρα­δώ­σει τα κλει­διά του Οβάλ γρα­φέιου στον Τζο Μπάι­ντεν. Μια απ’ αυτές τις κινή­σεις είναι και η επα­να­φο­ρά της Κού­βας στην λίστα των… «κρα­των-χορη­γών τρο­μο­κρα­τί­ας».

Η από­φα­ση, όπως ήταν επό­με­νο, έγι­νε δεκτή με ικα­νο­ποί­η­ση από κύκλους της αντι­κομ­μου­νι­στι­κής μαφί­ας της Φλό­ρι­ντα η οποία στις πρό­σφα­τες προ­ε­δρι­κές εκλο­γές συστρα­τεύ­τη­κε σύσ­σω­μη στο πλευ­ρό του Τραμπ.

Όπως ανα­φέ­ρει το Bloomberg και ανα­με­τέ­δω­σαν κου­βα­νι­κά μέσα, πηγές του Στέιτ Ντι­πάρ­τμεντ σημεί­ω­σαν ως πρό­σχη­μα γι’ αυτήν την απα­ρά­δε­κτη ενέρ­γεια το ότι η Κού­βα συνε­χί­ζει — τάχα — «να φιλο­ξε­νεί Αμε­ρι­κα­νούς φυγά­δες» και ότι «αρνεί­ται αίτη­μα έκδο­σης της Κολομ­βια­νής κυβέρ­νη­σης για μέλη του Εθνι­κού Απε­λευ­θε­ρω­τι­κού Στρα­τού» που φέρο­νται να συν­δέ­ο­νται με βομ­βι­στι­κή επί­θε­ση το 2019.

Οι ίδιες πηγές πρό­σθε­σαν ότι ο ίδιος ο Αμε­ρι­κα­νός ΥΠΕΞ Μάικ Πομπέο θα προ­βεί τις επό­με­νες μέρες στην ανα­κοί­νω­ση της ανα­νε­ω­μέ­νης λίστας που, πέραν της Κού­βας, περι­λαμ­βά­νει την Συρία, το Ιράν και τη Βόρειο Κορέα.

Η ενέρ­γεια αυτή της διοί­κη­σης Τραμπ ουσια­στι­κά ανα­τρέ­πει την προη­γού­με­νη από­φα­ση (του 2015) της κυβέρ­νη­σης Ομπά­μα που είχε αφαι­ρέ­σει την Κού­βα από την σχε­τι­κή λίστα, ενώ άγνω­στο είναι τι θα πρά­ξει η νέα διοί­κη­ση υπό τον Τζο Μπάιντεν.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο