Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Άθλια «λασπομαχία» ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ με φόντο την τραγωδία των Τεμπών

Αθλιότητες

Παράλ­λη­λα με τον πραγ­μα­τι­κό πόνο και την θλί­ψη, με τις ουρές των οικο­γε­νειών των νεκρών έξω από το γενι­κό νοσο­κο­μείο της Λαρί­σας, με τις τρα­ντα­χτές προει­δο­ποι­ή­σεις των κομ­μου­νι­στών ‑και όχι μόνο- συν­δι­κα­λι­στών στον ΟΣΕ, παράλ­λη­λα με την δύνα­μη της αλλη­λεγ­γύ­ης που θεριεύ­ει σαν γίγα­ντας για άλλη μία φορά όπου συγκε­ντρώ­νε­ται αίμα για τους τραυ­μα­τί­ες φίλους και φίλες μας, που επέ­βαι­ναν στο τρέ­νο της σύγκρου­σης, εξε­λίσ­σε­ται και μία αηδια­στι­κή λασπο­μα­χία στα social media, με πρω­τα­γω­νι­στές τους μηχα­νι­σμούς της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ.

Αντί να το βου­λώ­σουν και οι δύο, πλειο­δο­τούν πάνω στα φέρε­τρα που έφε­ρε η πολι­τι­κή τους. Οι μεν θυμί­ζουν τι έλε­γε η αστυ­νο­μία στο Μάτι και οι δε να λένε «θα σας κάνου­με ό,τι μας κάνα­τε στο Μάτι». Δεν τα κατα­γρά­φου­με για τις εντυ­πώ­σεις, αλλά για­τί έτσι αντι­λαμ­βά­νο­νται αυτά τα κόμ­μα­τα ακό­μα και τον λαό και τους νέους που θρη­νούν. Ως λάφυρα.

Νομί­ζουν ότι για άλλη μία φορά θα τσε­πώ­σουν την οργή για να την κατα­θέ­σουν σε κυβερ­νη­τι­κές καρέ­κλες, για να συνε­χί­σουν την πολι­τι­κή που γεν­νά­ει εγκλή­μα­τα σαν να μην έγι­νε κανέ­να έγκλη­μα. Θα βρουν κάποιες «Ιφι­γέ­νειες», θα χρε­ώ­σουν την άθλια πολι­τι­κή και της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ σε έναν σταθ­μάρ­χη και όλα (ελπί­ζουν αυτοί) θα είναι όπως πριν.

Δεν υπο­λο­γί­ζουν όμως καλά. Θα έρθει η ώρα που η οργή θα πνί­ξει την αθλιό­τη­τα τους,  για­τί το έγκλη­μα το «σκη­νο­θέ­τη­σε» η πολι­τι­κή τους, η περί­φη­μη «απε­λευ­θέ­ρω­ση των μετα­φο­ρών», ένα σύστη­μα που αντι­με­τω­πί­ζει την ασφά­λεια των επι­βα­τών ως «κόστος». Τότε θα πιουν το πικρό ποτή­ρι των πεπραγ­μέ­νων τους μέχρι τη τελευ­ταία σταγόνα.

902.gr

Αλή­θειες και ψέμα­τα για το λιμό στην Ουκρα­νία, Νίκος Μόττας

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο