Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Άθλια στάση της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ: Καταψήφισαν πρόταση φοιτητικών συλλόγων για εθελοντική αιμοδοσία!

Σε καταγ­γε­λία τους οι εκλεγ­μέ­νοι με την Παν­σπου­δα­στι­κή ΚΣ στα Πανε­πι­στή­μια της Αθή­νας σημειώνουν:

«Λίγη ντρο­πή δε βλάπτει..

Εν μέσω παν­δη­μί­ας, την ώρα που

  • δίνε­ται μια τερά­στια μάχη από τους για­τρούς, τους υγειο­νο­μι­κούς σε όλα τα Νοσο­κο­μεία της χώρας, έτσι ώστε να προ­στα­τευ­θεί η υγεία του λαού μας
  • δεκά­δες φοι­τη­τι­κοί σύλ­λο­γοι, εκα­το­ντά­δες σωμα­τεία εργα­ζο­μέ­νων, στέ­κο­νται αλλη­λέγ­γυοι στα δίκαια αιτή­μα­τα τους και απαι­τούν μαζί τους, να ενι­σχυ­θεί εδώ και τώρα το Δημό­σιο σύστη­μα Υγείας
  • οργα­νώ­νε­ται η αλλη­λεγ­γύη, έτσι ώστε κανέ­νας φοι­τη­τής, εργα­ζό­με­νος, άνθρω­πος που ανή­κει σε ευπα­θείς ομά­δες, να μην αντι­με­τω­πί­σει μόνος του την πανδημία

Την ίδια ώρα, οι εκπρό­σω­ποι της ΔΑΠ – ΝΔΦΚ, σε Διοι­κη­τι­κά Συμ­βού­λια Φοι­τη­τι­κών Συλ­λό­γων1κατα­ψη­φί­ζουν την οργά­νω­ση της αλλη­λεγ­γύ­ης, την εθε­λο­ντι­κή αιμο­δο­σία! Και τι δε βρή­καν να πουν;; Πως η πρω­το­βου­λία για την αιμο­δο­σία είναι “χρω­μα­τι­σμέ­νη“2 (???), πως “ανά­γκες για αίμα υπάρ­χουν πάντα, όχι μόνο σε έκτα­κτες κατα­στά­σεις“3. Πρό­κει­ται για μικρο­ψυ­χία που φτά­νει στα όρια της παλιαν­θρω­πιάς να αρνού­νται ακό­μα και την αιμο­δο­σία, ως πρά­ξη αλλη­λεγ­γύ­ης σε ανθρώ­πους που το έχουν ανά­γκη. Μάλι­στα έφτα­σαν στο σημείο να κατη­γο­ρούν τους Νοσο­κο­μεια­κούς Για­τρούς και την Ομο­σπον­δία τους για τον αγώ­να που δίνουν, λέγο­ντας πως “δημιουρ­γούν καχυ­πο­ψία“4!!!!

Τώρα που στα νοσο­κο­μεία δίνε­ται καθη­με­ρι­νά η μάχη για την προ­στα­σία της υγεί­ας του λαού με τις 30.000 κενές θέσεις σε προ­σω­πι­κό, με κλει­στές ΜΕΘ, με ελλεί­ψεις σε εξο­πλι­σμό – Τώρα είναι ανα­γκαίο όσο ποτέ και οι φοι­τη­τές μέσα από τους Συλ­λό­γούς μας:

  • Να διεκ­δι­κή­σου­με, μαζί με τους για­τρούς και τους υπό­λοι­πους εργα­ζό­με­νους, ενί­σχυ­ση του Δημό­σιου συστή­μα­τος Υγείας.
  • Να στη­ρί­ξου­με και εμείς την Πανελ­λα­δι­κή Μέρα Δρά­σης για την Δημό­σια Υγεία στις 7 Απρίλη.
  • Να συμ­βά­λου­με και εμείς σε αυτή την προ­σπά­θεια, δίνο­ντας αίμα, κατα­νο­ώ­ντας τις ανά­γκες που υπάρχουν.

Η ΔΑΠ – ΝΔΦΚ για ακό­μη μία φορά, πιστή στη γραμ­μή της κυβέρ­νη­σης, δεν ανα­γνω­ρί­ζει τίπο­τα από τα παρα­πά­νω. Βέβαια, γνω­ρί­ζου­με πως οι εκπρό­σω­ποι της ΔΑΠ δεν είναι UFO, που μόλις προ­σγειώ­θη­καν στον πλα­νή­τη γη. Ξέρουν πολύ καλά, όπως και η κυβέρ­νη­ση τους ξέρει, τις τερά­στιες ελλεί­ψεις, τα κενά, τις ανά­γκες που υπάρ­χουν στα νοσο­κο­μεία. Όμως η κυβέρ­νη­ση επι­λέ­γει να μην δώσει λύση σε τίπο­τα από τα παρα­πά­νω, να μην ανα­λά­βει η ίδια καμία ευθύ­νη για την κατά­στα­ση στα νοσο­κο­μεία και να κάνει πρά­ξη τα δίκαια αιτή­μα­τα των γιατρών.

Γι’ αυτό “θάβουν” τις κινη­το­ποι­ή­σεις των Υγειο­νο­μι­κών, τη συνέ­ντευ­ξη τύπου της Ομο­σπον­δί­ας των Νοσο­κο­μεια­κών Για­τρών, την Πανελ­λα­δι­κή Μέρα Δράσης.

Γι’ αυτό βαφτί­ζουν “fake news” τις καταγ­γε­λί­ες τους, “Κασ­σάν­δρες” τις προει­δο­ποι­ή­σεις τους.

Από αυτό το “θάψι­μο” δεν θα μπο­ρού­σε να λεί­πει η παρά­τα­ξη της ΝΔ . Η ΝΔ, όπως και η ΔΑΠ – ΝΔΦΚ, δεν θα μπο­ρού­σε να μην απο­κρύ­πτει πως η προ­στα­σία της δημό­σιας Υγεί­ας δεν συμ­βα­δί­ζει με την πολι­τι­κή εμπο­ρευ­μα­το­ποί­η­σης των κυβερ­νή­σε­ων τωρι­νών και παλιών, της ΕΕ που αντι­με­τω­πί­ζει την υγεία του λαού σαν “κόστος”, λογι­κή που φέρ­νει όλες τις μονά­δες υγεί­ας στη σημε­ρι­νή ανε­παρ­κή και εγκλη­μα­τι­κή για την Υγεία κατάσταση.

Και είναι οι ίδιοι που δήθεν χει­ρο­κρο­τούν την “εθε­λο­ντι­κή” προ­σφο­ρά ενώ κατα­ψη­φί­ζουν να συντο­νι­στεί οργα­νω­μέ­να από τους Φοι­τη­τι­κούς Συλ­λό­γους η προ­σπά­θεια έμπρα­κτης αλλη­λεγ­γύ­ης. Είναι ντρο­πή εν μέσω παν­δη­μί­ας και κατό­πιν έκκλη­σης του Εθνι­κού Κέντρου Αιμο­δο­σί­ας (Ε.ΚΕ.Α)5 για συνέ­χι­ση της αιμο­δο­σί­ας, να υπάρ­χουν εκπρό­σω­ποι φοι­τη­τών που το αρνού­νται! Υπο­θέ­του­με ότι εαν ο σύλ­λο­γος καλού­σε τους φοι­τη­τές σε εθε­λο­ντι­κή «παραί­τη­ση» από τα δικαιώ­μα­τά τους, τα στε­λέ­χη της ΔΑΠ θα πρω­τα­στα­τού­σαν σε μια τέτοιου τύπου “εθε­λο­ντι­κή δρά­ση”, ώστε να περ­πα­τή­σουν πιο εύκο­λα τα άγρια μέτρα της κυβέρνησης.

Καλού­με κάθε φοι­τη­τή που αγω­νιά για την υπάρ­χου­σα κατά­στα­ση να μην σκύ­ψει το κεφάλι!

7 Απρί­λη και οι φοι­τη­τές, μαζί με το λαό, παλεύ­ουν για την ενί­σχυ­ση του Δημό­σιου Συστή­μα­τος Υγείας!

Οργα­νώ­νου­με την αλλη­λεγ­γύη – Δίνου­με αίμα σε ανθρώ­πους που το έχουν ανάγκη!

Δυνα­μώ­νου­με τη φωνή μας!

Εδώ και τώρα ουσια­στι­κά μέτρα για την προ­στα­σία της Υγεί­ας του λαού!

ΥΓ1: “Πρά­ξεις όχι λόγια”. Ας δού­με επι­τέ­λους ένα στέ­λε­χος της ΔΑΠ και της ΟΝΝΕΔ, πέρα από το να κάνει αναρ­τή­σεις στα σόσιαλ μίντια, στα ραδιό­φω­να κλπ για την αξία του εθε­λο­ντι­σμού, της βοή­θειας στον συνάν­θρω­πο, να στη­ρί­ξει επι­τέ­λους μια πρω­το­βου­λία στους Φοι­τη­τι­κούς Συλλόγους.

ΥΓ2: Η Ομο­σπον­δία Ενώ­σε­ων Νοσο­κο­μεια­κών Για­τρών Ελλά­δας (ΟΕΝΓΕ), που τόλ­μη­σαν τα στε­λέ­χη της ΔΑΠ να πιά­σουν στο στό­μα τους, είναι αυτοί οι άνθρω­ποι που δίνουν τη μάχη ενά­ντια στην παν­δη­μία νυχθη­με­ρόν, στους οποί­ους χρω­στά­με πολ­λά. Και παρε­μπι­πτό­ντως η ΔΗΚΝΙ – παρά­τα­ξη της ΝΔ – έχει 5 (στις 27) έδρες στη Διοί­κη­ση της ΟΕΝΓΕ. Τους συστή­νου­με, την επό­με­νη φορά, να τους συμ­βου­λευ­τούν πριν μιλήσουν.

ΥΓ3: Συνι­στού­με στα στε­λέ­χη της ΔΑΠ στην Ιατρι­κή να αλλά­ξουν σχο­λή. Είναι ντρο­πή οι αυρια­νοί για­τροί να κατα­ψη­φί­ζουν τέτοιες πρω­το­βου­λί­ες με διά­φο­ρα προσχήματα».

1. Ιατρι­κή ΕΚΠΑ, Πλη­ρο­φο­ρι­κή ΕΚΠΑ, Χημι­κό ΕΚΠΑ, Γεω­λο­γι­κό ΕΚΠΑ, ΕΜΜΕ ΕΚΠΑ

2. Τοπο­θέ­τη­ση του εκπρο­σώ­που της ΔΑΠ – ΝΔΦΚ στο Τμή­μα Πλη­ρο­φο­ρι­κής & στο τμή­μα Γεω­λο­γί­ας ΕΚΠΑ

3. Τοπο­θέ­τη­ση του εκπρο­σώ­που της ΔΑΠ – ΝΔΦΚ στο Τμή­μα Ιατρικής

4. Τοπο­θέ­τη­ση του εκπρο­σώ­που της ΔΑΠ – ΝΔΦΚ στο Τμή­μα Πλη­ρο­φο­ρι­κής, Χημεί­ας & Γεω­λο­γί­ας του ΕΚΠΑ

5. http://ekea.gr/%ce%b5%ce%b8%ce%b5%ce%bb%ce%bf%ce%bd%cf%84%ce%b9%ce%ba%ce%ae-%ce%b1%ce%b9%ce%bc%ce%bf%ce%b4%ce%bf%cf%83%ce%af%ce%b1-%cf%83%cf%84%ce%bf%ce%bd-%cf%80%cf%81%ce%bf%ce%b1%cf%8d%ce%bb%ce%b9%ce%bf-%cf%87/

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο