Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Άθλιο σχόλιο της Α. Διαμαντοπούλου: «Η Γερμανία έχει ηθική υποχρέωση να πρωτοστατήσει στις κυρώσεις κατά της Ρωσίας»

Σε μια πλή­ρως ανι­στό­ρη­τη και προ­κλη­τι­κή ανάρ­τη­ση προ­χώ­ρη­σε η πρώ­ην υπουρ­γός και μέλος της Κομι­σιόν Άννα Δια­μα­ντο­πού­λου, στην προ­σπά­θεια της να φανεί Νατοι­κό­τε­ρη του… ΝΑΤΟ!

Με αφορ­μή τον πόλε­μο στην Ουκρα­νία και τις δυτι­κές κυρώ­σεις ένα­ντι της Ρωσί­ας, η κ. Δια­μα­ντο­πού­λου έγρα­ψε το εξής στο λογα­ρια­σμό της στο Twitter:

«Η Γερ­μα­νία έχει την ηθι­κή υπο­χρέ­ω­ση απέ­να­ντι στην ιστο­ρία της να πρω­το­στα­τή­σει στις πιο βαριές κυρώ­σεις ενα­ντί­ον της Ρωσί­ας. Πορεύ­ε­ται στα­θε­ρά με σχε­τι­κή ουδε­τε­ρό­τη­τα, με βάση τα οικο­νο­μι­κά της συμφέροντα.Δεν υπάρ­χει πιά χώρος για ουδετερότητα».

Αλή­θεια, τι είδους «ηθι­κή υπο­χρέ­ω­ση απέ­να­ντι στην ιστο­ρία της» έχει η Γερ­μα­νία για να πρω­το­στα­τή­σει σε κυρώ­σεις κατά της Ρωσί­ας; Τι θέλει να πει η Α. Δια­μα­ντο­πού­λου; Σε τι αναφέρεται;

Εμείς να θυμή­σου­με ότι την απε­λευ­θέ­ρω­ση τους από το τέρας του ναζι­σμού-φασι­σμού, ο γερ­μα­νι­κός λαός και όλοι οι λαοί της Ευρώ­πης το χρω­στά­νε στην Σοβιε­τι­κή Ένωση.

Η μόνη «ηθι­κή υπο­χρέ­ω­ση» τους «απέ­να­ντι στην ιστο­ρία» είναι ο σεβα­σμός και η τιμή στα πάνω από 20 εκα­τομ­μύ­ρια νεκρούς της Σοβιε­τι­κής Ένω­σης που έδω­σαν τη ζωή τους στη μάχη ενά­ντια στο φασι­στι­κό τέρας. Τα εκα­τομ­μύ­ρια θύμα­τα της σοβιε­τι­κής πατρί­δας στο Β’ Παγκό­σμιο Πόλε­μο είναι οι γονείς και οι παπ­πού­δες του σημε­ρι­νού ρώσι­κου λαού, ο οποί­ος βιώ­νει μια άλλη βαρ­βα­ρό­τη­τα: Αυτήν της καπι­τα­λι­στι­κής παλι­νόρ­θω­σης που γέν­νη­σε φτώ­χεια, ανερ­γία και πολέμους.

Δεν είχα­με αμφι­βο­λία για την προ­σή­λω­ση της κ. Δια­μα­ντο­πού­λου στα ιμπε­ρια­λι­στι­κά ιδε­ώ­δη του ΝΑΤΟ και της ΕΕ. Η ιστο­ρία της στην πολι­τι­κή είναι γνω­στή σε όλους.

Αρκεί να μην προ­σβάλ­λει την ιστο­ρία — και τη νοη­μο­σύ­νη μας — με χυδαί­ες αναρτήσεις.

Ν. Μπε­λο­γιάν­νης Ν. Πλου­μπί­δης – Στο σπί­τι των ηρώων

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο