Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Άλλαξε χέρια ο «Alpha» — Στον Όμιλο Βαρδινογιάννη το 50% του σταθμού

Δυο μέρες μόλις μετά το κλεί­σι­μο του «Mega» (στο οποίο συμ­με­τεί­χε η οικο­γέ­νεια Βαρ­δι­νο­γιάν­νη) έχου­με ανα­κα­τα­τά­ξεις στο τηλε­ο­πτι­κό τοπίο μετά και την εξα­γο­ρά του 50% του «Alpha» από θυγα­τρι­κή εται­ρεία της «Μότορ Όιλ», του Ομί­λου Βαρ­δι­νο­γιάν­νη.  Το μεγά­λο ερω­τη­μα­τι­κό τι θα γίνει με τους εργα­ζό­με­νους των σταθ­μών «Alpha» και «Star», που επί­σης ανή­κει στον Όμι­λο Βαρδινογιάννη;

Σύμ­φω­να με την ανα­κοί­νω­ση της «Μότορ Όιλ» «η κατά 100% θυγα­τρι­κή της (ΜΟΤΟΡ ΟΪΛ) κυπρια­κή εται­ρεία SEILLA ENTERPRISES LIMITED σύνα­ψε με την κυπρια­κή εται­ρεία ALPHA MEDIA GROUP LIMITED, την κυπρια­κή εται­ρεία NEVINE HOLDINGS LIMITED, την κυπρια­κή εται­ρεία SIXOMEN LIMITED και τον κ. Δημή­τρη Κοντο­μη­νά το ιδιω­τι­κό συμ­φω­νη­τι­κό με ημε­ρο­μη­νία 30 Οκτω­βρί­ου 2018». Προ­σθέ­τει πως «με το εν λόγω ιδιω­τι­κό συμ­φω­νη­τι­κό συμ­φω­νεί­ται η από­κτη­ση κοι­νού ελέγ­χου επί των εταιρειών:

ALPHA ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΑΕ (λει­τουρ­γεί και εκμε­ταλ­λεύ­ε­ται τον τηλε­ο­πτι­κό σταθ­μό ALPHA)

ALPHA ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΗ ΑΕ (λει­τουρ­γεί και εκμε­ταλ­λεύ­ε­ται τον ραδιο­φω­νι­κό σταθ­μό ALPHA 98,9 στην Αττι­κή) και

ALPHA ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΗ ΚΡΟΝΟΣ ΑΕ (λει­τουρ­γεί και εκμε­ταλ­λεύ­ε­ται τον ραδιο­φω­νι­κό σταθ­μό ALPHA 96.5 στη Θεσσαλονίκη)».

Όπως ανα­φέ­ρει η ανα­κοί­νω­ση, «η SEILLA ENTERPRISES LIMITED θα κατα­βάλ­λει στην ALPHA MEDIA GROUP LIMITED 21.477.000 ευρώ για την από­κτη­ση ποσο­στού 50% του μετο­χι­κού κεφα­λαί­ου της ALPHA ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΑΕ». Επί­σης η διοί­κη­ση των εται­ρειών «θα ασκεί­ται από κοι­νού αφε­νός μεν από τη SEILLA ENTERPRISES LIMITED αφε­τέ­ρου δε από την ALPHA MEDIA GROUP LIMITED και τον κ. Δημή­τρη Κοντο­μη­νά» και «την ευθύ­νη της καθη­με­ρι­νής δια­χεί­ρι­σης θα την έχει ο διευ­θύ­νων σύμ­βου­λος, ο οποί­ος θα ορί­ζε­ται από τη SEILLA ENTERPRISES LIMITED».

Ανα­κοί­νω­ση εξέ­δω­σε και ο «Alpha», ανα­φέ­ρο­ντας πως «μέσω της νέας μετο­χι­κής του σύν­θε­σης και της στρα­τη­γι­κής συμ­μα­χί­ας της SEILLA ENTERPRISES LIMITED και της AMG, ο ALPHA ενι­σχύ­ε­ται» και πως «θα παρα­μεί­νει πρω­τα­γω­νι­στής και τα επό­με­να χρό­νια στον τομέα της ψυχα­γω­γί­ας και ενημέρωσης».

Επι­πλέ­ον ανα­φέ­ρει πως με την ολο­κλή­ρω­ση της συναλ­λα­γής «και την εισ­ροή επι­πλέ­ον χρη­μα­το­δό­τη­σης προς διευ­θέ­τη­ση ήδη υφι­στά­με­νων απαι­τή­σε­ών του, ο ALPHA θα ενι­σχυ­θεί με συνο­λι­κά κεφά­λαια ύψους 29,6 εκατ. ευρώ, τα οποία θα χρη­σι­μο­ποι­ή­σει για τον εκσυγ­χρο­νι­σμό και την επέ­κτα­ση των εγκα­τα­στά­σε­ών του στην Παλ­λή­νη Αττι­κής, για την ενί­σχυ­ση των επεν­δύ­σε­ών του στο πρό­γραμ­μα και κυρί­ως στον τομέα της μυθο­πλα­σί­ας και για τη μεί­ω­ση των υπο­χρε­ώ­σε­ών του».

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο