Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Άλλοι τρεις Χρυσαυγίτες ζητούν να αποφυλακιστούν ελπίζοντας σε μεταχείριση αντίστοιχη του Πατέλη…

Ενα ένα τα φυλα­κι­σμέ­να μέλη της εγκλη­μα­τι­κή οργά­νω­σης Χρυ­σή Αυγή ζητούν την απο­φυ­λά­κι­σή τους, επεν­δύ­ο­ντας στο μέχρι τώρα «ευνοϊ­κό κλί­μα» όπως αυτό εκφρά­στη­κε με τις προη­γού­μνες ευνοϊ­κές απο­φά­σεις της Δικαιο­σύ­νης, ιδιαί­τε­ρα δε με αυτή που αφο­ρού­σε τον «ό,τι κινε­ρί­ται σφά­ζε­ται».  Στις 18 Οκτω­βρί­ου απο­φυ­λα­κί­στη­κε ο πυρη­νάρ­χης της Χρυ­σής Αυγής στη Νίκαια, Γιώρ­γος Πατέ­λης, με τον εισαγ­γε­λέα του Αρεί­ου Πάγου, Βασί­λη Πλιώ­τα, να ζητά­ει το σκε­πτι­κό της από­φα­σης προ­κει­μέ­νου να μελε­τή­σει αν συντρέ­χουν λόγοι αναί­ρε­σής της.

Το Πεντα­με­λές Εφε­τείο Ανα­στο­λών εξε­τά­ζει αύριο τις αιτή­σεις τριών χρυ­σαυ­γι­τών που έχουν κατα­δι­κα­στεί ως μέλη της εγκλη­μα­τι­κής οργά­νω­σης Χρυ­σή Αυγή.

Πρό­κει­ται για τους:

- Ανα­στά­σιο Παντα­ζή, πυρη­νάρ­χη της Χρυ­σής Αυγής στο Πέρα­μα, ο οποί­ος έχει κατα­δι­κα­στεί και συνέρ­γεια στην από­πει­ρα δολο­φο­νί­ας των Αιγύ­πτιων ψαρά­δων και του επι­βλή­θη­κε ποι­νή κάθειρ­ξης 10 ετών.

- Αρι­στο­τέ­λη Χρυ­σα­φί­τη, που έχει κατα­δι­κα­στεί και ως συνερ­γός στη δολο­φο­νία του Παύ­λου Φύσ­σα, σε κάθειρ­ξη επτά ετών.

- Ανα­στά­σιου Ανα­διώ­τη, που επί­σης έχει κατα­δι­κα­στεί και ως συνερ­γός στη δολο­φο­νία του Παύ­λου Φύσ­σα, σε κάθειρ­ξη επτά ετών.

vivlio mpelogiannis

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο