Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Άμεσα μέτρα προστασίας των εργαζομένων και όλου του λαού (SPOT)

✔️   Σε εξέ­λι­ξη είναι από το πρωί παρεμ­βά­σεις από σωμα­τεία και φορείς σε συνοι­κί­ες της Αττι­κής, στο πλαί­σιο της Μέρας Δρά­σης για την Υγεία.Υγεία κινητοποίηση Πειραιάς Κορυδαλλός

✔️   Συγκε­ντρώ­σεις, εξορ­μή­σεις και περιο­δεί­ες έγι­ναν σε εργα­σια­κούς χώρους από σωμα­τεία εργα­ζο­μέ­νων, όπως στη Ν/Ζώνη Περά­μα­τος, στην εται­ρεία «Mellon» και σε σού­περ μάρ­κετ και απο­θή­κες τρο­φί­μων.
Παράλ­λη­λα αναρ­τή­θη­καν και πανό όπως σε ΜΜΕ και σε νοσο­κο­μεία (Παναρ­κα­δι­κό στην Τρίπολη).Υγεία Πανό Παναρκαδικό Τρίπολη 10 Νοε 2020

🔻  Κέντρο της Αθή­νας: Αγω­νι­στι­κές παρεμ­βά­σεις και εξορ­μή­σεις έγι­ναν από σωμα­τεία και φορείς του Kέντρου της Αθή­νας σε Κέντρα Υγεί­ας και ΤΟΜΥ

  • Στην ΤΟΜΥ Ακα­δη­μί­ας και Ιππο­κρά­τους από τον Σύλ­λο­γο Γυναι­κών Εξαρ­χεί­ων. (δεί­τε εδώ video με σύνθημα).
  • Στο Κέντρο Υγεί­ας της Λεω­φό­ρου Αλε­ξάν­δρας από την Ομά­δα Γυναι­κών του 7ου Δια­με­ρί­σμα­τος και την Επι­τρο­πή Νέων Εργα­ζο­μέ­νων και Ανέρ­γων 7ου Διαμερίσματος.
  • Στην ΤΟΜΥ Παγκρα­τί­ου από την Επι­τρο­πή Νέων Εργα­ζο­μέ­νων και Ανέρ­γων 2ου Δια­με­ρί­σμα­τος Αθή­νας, τον Σύλ­λο­γο Γυναι­κών του 2ου Δια­με­ρί­σμα­τος και τον Δημο­κρα­τι­κό Σύλ­λο­γο Γυναι­κών Καισαριανής.
  • Στην ΤΟΜΥ Ν. Κόσμου από τον Σύλ­λο­γο Γυναι­κών 2ου Διαμερίσματος.
  • Στην ΤΟΜΥ στα Θυμα­ρά­κια από την Ομά­δα Γυναι­κών Κολω­νού και τον Πολι­τι­στι­κό Σύλ­λο­γο Σεπο­λί­ων «Η Αναγέννηση».

Υγεία κινητοποίηση Σύλλογος Εργαζόμενων Δήμου Κορυδαλλού

ℹ️   Με ένα spot 51’’ το Σωμα­τείο Εργα­ζο­μέ­νων στην Πλη­ρο­φο­ρι­κή και στις Τηλε­πι­κοι­νω­νί­ες (ΣΕΤΗΠ) ανα­δει­κνύ­ει την ανά­γκη για διεκ­δί­κη­ση μέτρων προ­στα­σί­ας της υγεί­ας των εργα­ζο­μέ­νων και καλεί στην απερ­γία της 26ης Νοέμ­βρη.

🔻  Σε Δάφ­νη – Μπρα­χά­μι:
Εξόρ­μη­ση, στο πλαί­σιο της μέρας δρά­σης για την Υγεία, στο μετρό Δάφ­νης, πραγ­μα­το­ποί­η­σαν μαζι­κοί φορείς και σωμα­τεία από το Μπρα­χά­μι μοι­ρά­ζο­ντας την ανα­κοί­νω­σή τους σε περα­στι­κούς, εργα­ζό­με­νους και άτο­μα που περί­με­ναν να επι­βι­βα­στούν στα λεωφορεία.
Οι φορείς καλούν σε πάλη για άμε­ση επί­τα­ξη του ιδιω­τι­κού τομέα Υγεί­ας και Πρό­νοιας, μαζι­κές προ­σλή­ψεις μόνι­μου προ­σω­πι­κού, άμε­σα μέτρα εξα­σφά­λι­σης αξιο­πρε­πούς εισο­δή­μα­τος για εργα­ζό­με­νους, άνερ­γους, επαγ­γελ­μα­τί­ες κ.ά.

🔻  Στην Καλ­λι­θέα:
Εξόρ­μη­ση πραγ­μα­το­ποι­ή­θη­κε σήμε­ρα το πρωί στο Κέντρο Ανα­φο­ράς COVID ‑19 στο Κέντρο Υγεί­ας Καλ­λι­θέ­ας. Μαζι­κοί φορείς και σωμα­τεία μοί­ρα­σαν ανα­κοί­νω­ση σε περα­στι­κούς και άτο­μα που περί­με­ναν να εξυ­πη­ρε­τη­θούν στο Κέντρο Υγεί­ας, καλώ­ντας για πάλη για ενί­σχυ­ση παθο­λο­γι­κών κλι­νι­κών, κινη­τά συνερ­γεία Covid, συχνούς ελέγ­χους στους μεγά­λους χώρους δου­λειάς, δημιουρ­γία Πρω­το­βάθ­μιου Κέντρου Υγεί­ας στην Καλ­λι­θέα κ.ά.
Η κινη­το­ποί­η­ση θα συνε­χι­στεί σήμε­ρα το από­γευ­μα, στις 6.30 μ.μ. στο ΙΚΑ της περιοχής.

🔻  Αιγά­λεω — Αγία Βαρβάρα
Με σύν­θη­μα «Ατο­μι­κή ευθύ­νη να ξεση­κω­θού­με. Για δωρε­άν υγεία να αγω­νι­στού­με», μέλη σωμα­τεί­ων και φορέ­ων του Αιγά­λεω πραγ­μα­το­ποί­η­σαν εξόρ­μη­ση στην τοπι­κή ΤΟΜΥ.
Κρα­τώ­ντας πανό και μοι­ρά­ζο­ντας ανα­κοι­νώ­σεις απηύ­θυ­ναν παράλ­λη­λα το κάλε­σμα συμ­με­το­χής στην απερ­γία στις 26 Νοέμ­βρη. Ανά­λο­γη εξόρ­μη­ση από σωμα­τεία και φορείς του Αιγά­λεω και της Αγί­ας Βαρ­βά­ρας έγι­νε και στο νοσο­κο­μείο «Λοι­μω­δών».

🔻  Νέα Σμύρνη
Με πρω­το­βου­λία του Συλ­λό­γου Γυναι­κών (μέλος της ΟΓΕ), πραγ­μα­το­ποι­ή­θη­κε σήμε­ρα κινη­το­ποί­η­ση στο ΤΟΜΥ της Νέας Σμύρ­νης. Με πανό, ντου­ντού­κα, ανα­κοι­νώ­σεις και όλα τα απα­ραί­τη­τα μέτρα προ­στα­σί­ας της υγεί­ας, η αγω­νι­στι­κή παρέμ­βα­ση έδω­σε το σήμα της κλι­μά­κω­σης του αγώ­να για στε­λέ­χω­ση και ανα­βάθ­μι­ση της πρω­το­βάθ­μιας Φρο­ντί­δας Υγείας.
Τα μέλη του συλ­λό­γου ενη­μέ­ρω­σαν τους κατοί­κους της περιο­χής με το διεκ­δι­κη­τι­κό πλαί­σιο για την ενί­σχυ­ση του συστή­μα­τος Υγεί­ας, ενώ συνα­ντή­θη­καν με τους ελά­χι­στους εργα­ζό­με­νους του ΤΟΜΥ.

🔻  Γλυ­φά­δα
Εξόρ­μη­ση, στα πλαί­σια της μέρας δρά­σης για την Υγεία, στο Κέντρο Υγεί­ας Γλυ­φά­δας, πραγ­μα­το­ποί­η­σε η Ομά­δα Γυναι­κών Γλυ­φά­δας της ΟΓΕ, μοι­ρά­ζο­ντας την ανα­κοί­νω­σή της σε εργα­ζό­με­νους και άτο­μα που εξυ­πη­ρε­τού­σε το Κέντρο Υγείας.KESARIANH YGEIA 10 NOV 2020 Κινητοποίηση Καισαριανή Υγεία 10 Νοε 2020

🔻  Και­σα­ρια­νή
Κινη­το­ποί­η­ση σωμα­τεί­ων και φορέ­ων της Και­σα­ρια­νής έγι­νε στο ΙΚΑ του Παγκρα­τί­ου, διεκ­δι­κώ­ντας ουσια­στι­κά μέτρα προ­στα­σί­ας της υγεί­ας και ενί­σχυ­ση των δομών Πρω­το­βάθ­μιας Φρο­ντί­δας Υγεί­ας. Στην κινη­το­ποί­η­ση συμ­με­τεί­χε και ο Σύλ­λο­γος Δημο­κρα­τι­κών Γυναι­κών Και­σα­ρια­νής (μέλος της ΟΓΕ).

Πηγή 902.gr

 

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο