Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Άμεσος σχολιασμός για τα νέα μέτρα αναχαίτισης του κορονοϊύ

Σήμε­ρα, και αφού η κατά­στα­ση έχει ξεφύ­γει, ανα­κοι­νώ­θη­καν μέτρα που θα έπρε­πε να ισχύ­ουν από την άρση της καρα­ντί­νας.  Και αυτά όμως είναι ημί­με­τρα, δεν αγγί­ζουν το ζήτη­μα των ανα­γκαί­ων μέτρων σε εργα­σια­κούς χώρους, τον συνω­στι­σμό σε μέσα μαζι­κής μετα­φο­ράς, τη δωρε­άν χορή­γη­ση μάσκας… Είναι μέτρα που επι­βε­βαιώ­νουν την επι­κίν­δυ­νη για την υγεία του λαού πολι­τι­κή της κυβέρνησης.

Τα μέτρα που ανα­κοι­νώ­θη­καν για τις αστι­κές συγκοι­νω­νί­ες δε λύνουν το πρό­βλη­μα και αυτό θα φανεί με τον τη λήξη της περιό­δου αδειών των εργα­ζο­μέ­νων, όταν όλοι θα επι­στρέ­ψουν στα μεγά­λα αστι­κά κέντρα, ενώ στα καρά­βια μετά και την αύξη­ση της πλη­ρό­τη­τας, ο συνω­στι­σμός είναι καθη­με­ρι­νό φαινόμενο.

Υπεν­θυ­μί­ζου­με ότι η Κυρια­κή ήταν η έκτη συνε­χό­με­νη ημέ­ρα που κατα­γρά­φη­κε τρι­ψή­φιος αριθ­μός κρου­σμά­των και η τέταρ­τη συνε­χής ημέ­ρα που εντο­πί­στη­καν περισ­σό­τε­ρα από 150 κρού­σμα­τα, ενώ αυξη­τι­κή πορεία έχει ο αριθ­μός των νοση­λευο­μέ­νων και των εισα­γω­γών στις ΜΕΘ. Και οι προ­βλέ­ψεις είναι δυσοίωνες…

Κορο­νο­ϊ­ός: Νέα μέτρα ανα­κοί­νω­σε η κυβέρ­νη­ση – Ακυ­ρώ­νε­ται η ΔΕΘ

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο