Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Άμεσος σχολιασμός των νέων μέτρων που ανακοίνωσε η κυβέρνηση για την αναχαίτιση του κορονοϊού

Ανα­με­νό­με­να απο­σπα­σμα­τι­κά και τα σημε­ρι­νά μέτρα που ανα­κοί­νω­σε η κυβέρ­νη­ση για την ανα­χαί­τι­ση του ιου. Ανα­με­νό­με­να για­τί λόγω και έργω η κυβέρ­νη­ση έχει κάνει ξεκά­θα­ρο ότι τα μέτρα που λαμ­βά­νει είναι με κρι­τή­ριο, πρω­τί­στως, τις ανά­γκες του­ρι­στι­κών και μετα­φο­ρι­κών επι­χει­ρή­σε­ων και όχι την προ­στα­σία του λαού

Έτσι σήμε­ρα δεν ακού­σα­με τίποτα:

– για τα μέσα μετα­φο­ράς όπου ο συνω­στι­σμός είναι καθη­με­ρι­νό­τη­τα. Μόλις χτες η καθη­γή­τρια. Αθη­νά Λινού πρό­τει­νε — Να υπάρ­χει όριο σε όσους κατε­βαί­νουν στις απο­βά­θρες — Να δοθούν κου­πό­νια για ταξί — Να χρη­σι­μο­ποι­η­θούν στρα­τιω­τι­κά οχή­μα­τα. Χτες το ΠΑΜΕ ζήτη­σε «Κατε­πεί­γου­σες προ­σλή­ψεις στα Μέσα Μαζι­κής Μετα­φο­ράς για να αυξη­θούν τα δρο­μο­λό­για, για να μειω­θεί ο συγ­χρω­τι­σμός, με ταυ­τό­χρο­νη μεί­ω­ση στην πλη­ρό­τη­τα των πλοί­ων και των αερο­πλά­νων, με παράλ­λη­λη μεί­ω­ση της τιμής των εισιτηρίων».

– Δεν είπε τίπο­τα για το συνω­στι­σμό στα πλοία (Μόλις πρό­σφα­τα και ενώ όλα έδει­χναν ότι η παν­δη­μία είναι σε έξαρ­ση άυξη­σε την πλη­ρό­τη­τα για το χατή­ρι των εφοπλιστών)

– Δεν είπε τίπο­τα για την προ­στα­σία των εργα­ζο­μέ­νων παρά μόνο ημί­με­τρα για τς ευά­λωτ­τες ομά­δες στο δημό­σιο. χτες το ΠΑΜΕ έθε­σε το αίτη­μα για μαζι­κά, επα­να­λαμ­βα­νό­με­να τεστ στους εργα­ζό­με­νους στην Υγεία και την Πρό­νοια, στα Μέσα Μαζι­κής Μετα­φο­ράς, στην Εστί­α­ση, στον Του­ρι­σμό, στο Εμπό­ριο, αλλά και τους μεγά­λους χώρους δου­λειάς (εργο­στά­σια, κλπ.) με επι­βά­ρυν­ση της εργοδοσίας.

– Ζητα μονί­μως από τους πολί­τες και τους νέους ενώ η ίδια αφή­νει τους εργα­ζό­με­νους στο έλε­ος του κάθε φορά εργο­δό­τη, τη στιγ­μή που είναι άκρως ανα­γκαία η παρο­χή Μέσων προ­στα­σί­ας για όλους τους εργα­ζο­μέ­νους στους τόπους δου­λειάς με επι­βο­λή όλων των απα­ραί­τη­των μέτρων υγιει­νής και ασφάλειας.

– Τέλος, δεν είπε τίπο­τα για ομά­δες εργα­ζο­μέ­νων που αντι­με­τω­πί­ζουν έντο­νο πρό­βλη­μα επι­βί­ω­σης ως απο­τέ­λε­σμα των μέτρων που λαμ­βά­νο­νται, πχ. μουσικοί.

 

Τα νέα μέτρα που ανα­κοί­νω­σε η κυβέρνηση

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο