Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Άνοιξαν τις πύλες τους οι τρεις νέοι σταθμοί του μετρό

Τις πύλες τους στο επι­βα­τι­κό κοι­νό άνοι­ξαν από σήμε­ρα το πρωί οι τρεις νέοι σταθ­μοί της επέ­κτα­σης της γραμ­μής 3 του μετρό στον Πει­ραιά, «Αγ. Βαρ­βά­ρα», «Κορυ­δαλ­λός» και «Νίκαια», με το πρώ­το δρο­μο­λό­γιο να ξεκι­νά από τον σταθ­μό «Νίκαια» στις 5:30.

metro2

Η από­στα­ση από τη Νίκαια στο Σύνταγ­μα θα καλύ­πτε­ται σε 14 λεπτά και από τη Νίκαια στο αερο­δρό­μιο σε 55 λεπτά. Η συχνό­τη­τα των δρο­μο­λο­γί­ων της ΣΤΑΣΥ στις ώρες αιχ­μής (7:30–17:30) στο τμή­μα Αιγά­λεω-Δου­κίσ­σης Πλα­κε­ντί­ας θα είναι 4 λεπτά και στο τμή­μα Αιγά­λεω- Νίκαια θα είναι 8 λεπτά.

Ο σταθ­μός της «Αγ. Βαρ­βά­ρας» βρί­σκε­ται στην πλα­τεία Αγί­ας Ελε­ού­σας, του «Κορυ­δαλ­λού» στην πλα­τεία Ελευ­θε­ρί­ας και της «Νίκαιας» στην πλα­τεία Αγ. Νικο­λά­ου.

Οι τρεις νέοι σταθ­μοί, εκτός από τη συμ­βο­λή τους στη διευ­κό­λυν­ση των μετα­κι­νή­σε­ων χιλιά­δων επι­βα­τών καθη­με­ρι­νά, ανα­μέ­νε­ται να αλλά­ξουν σημα­ντι­κά τα κυκλο­φο­ρια­κά δεδο­μέ­να της περιοχής.

metro1

Η ανα­διά­τα­ξη των λεω­φο­ρεια­κών γραμ­μών, σύμ­φω­να με τον ΟΑΣΑ, θα γίνει σε δύο φάσεις. Η πρώ­τη φάση ενερ­γο­ποιεί­ται άμε­σα με την έναρ­ξη λει­τουρ­γί­ας των τριών νέων σταθ­μών και προ­βλέ­πει άμε­σες παρεμ­βά­σεις, οι οποί­ες θα αξιο­λο­γη­θούν κατά το πρώ­το διά­στη­μα λει­τουρ­γί­ας των σταθ­μών. Στη συνέ­χεια, θα προ­χω­ρή­σει στη δεύ­τε­ρη φάση ανα­σχε­δια­σμού, ανά­λο­γα με τις ανά­γκες, για τη βέλ­τι­στη συγκοι­νω­νια­κή εξυ­πη­ρέ­τη­ση αυτών των περιοχών.

Υπεν­θυ­μί­ζε­ται, πως για την πρώ­τη φάση έχουν σχε­δια­στεί οι εξής παρεμβάσεις:

- Δημιουρ­γία μίας νέας γραμ­μής (γραμ­μή 900 Πει­ραιάς-Στ. Μετρό Νίκαια) που θα συν­δέ­ει τον Δήμο Πει­ραιά με τον σταθ­μό του μετρό «Νίκαια».

- Στο πλαί­σιο του ανα­σχε­δια­σμού έχει προ­βλε­φθεί η δια­σύν­δε­ση του υπουρ­γεί­ου Μετα­νά­στευ­σης και Ασύ­λου που στε­γά­ζε­ται στο κτί­ριο Κερά­νη με τον σταθ­μό μετρό της Νίκαιας μέσω της λεω­φο­ρεια­κής γραμ­μής 828.

- Δια­τή­ρη­ση της σύν­δε­σης του Δήμου Πει­ραιά με τους Δήμους Κερα­τσι­νί­ου-Δρα­πε­τσώ­νας, Νίκαιας‑Α.Ι.Ρέντη, Κορυ­δαλ­λού και Αγί­ας Βαρ­βά­ρας μέσω βασι­κών γραμ­μών που κινού­νται στον άξο­να βορ­ρά-νότου, δημιουρ­γώ­ντας ταυ­τό­χρο­να τη δυνα­τό­τη­τα μετε­πι­βί­βα­σης στις γραμ­μές που θα κινού­νται επί των κύριων οδι­κών αξό­νων (Π. Ράλ­λη και Γρ. Λαμπρά­κη), με κατεύ­θυν­ση προς τους νέους σταθ­μούς μετρό.

banner skliros aprilis- Τρο­πο­ποί­η­ση γραμ­μών που συν­δέ­ουν τους Δήμους Κερα­τσι­νί­ου-Δρα­πε­τσώ­νας, Νίκαιας‑Α.Ι. Ρέντη, Κορυ­δαλ­λού, Περά­μα­τος και Αγί­ας Βαρ­βά­ρας με τους Δήμους Πει­ραιά και Αθη­ναί­ων, δίνο­ντας τη δυνα­τό­τη­τα μετε­πι­βί­βα­σης είτε στο δίκτυο μετρό είτε στο δίκτυο υφι­στά­με­νων γραμ­μών λεω­φο­ρεί­ων. Οι γραμ­μές που τρο­πο­ποιού­νται είναι οι 800 (Νίκαια-Πει­ραιάς), 806 (Κορυ­δαλ­λός-Στ. Αιγά­λεω), 809 (Σχι­στό-Κορυ­δαλ­λός-Πει­ραιάς Α’), 820 (Κερα­τσί­νι-Σταθ­μός Αιγά­λεω), 827 (Πειραιάς‑Γ’ Νεκρο­τα­φείο-Άσπρα Χώμα­τα), 828 (Πει­ραιάς-Άσπρα Χώματα‑Γ’ Νεκρο­τα­φείο), 837 (Άνω Αγ. Βαρ­βά­ρα-Στ. Αγ. Μαρί­να), 846 (Νεά­πο­λη-Πει­ραιάς Α’), Β18 (Ομό­νοια-Πέρα­μα μέσω Π. Ράλ­λη) και Γ18 (Ομό­νοια-Πέρα­μα μέσω Γρ. Λαμπράκη).

Τέλος, για τη βέλ­τι­στη εξυ­πη­ρέ­τη­ση του επι­βα­τι­κού κοι­νού, πέρα από τα εκδο­τή­ρια εισι­τη­ρί­ων στους τρεις νέους σταθ­μούς της ΣΤΑΣΥ και στο δίκτυο της ΟΣΥ, λει­τουρ­γούν 115 σημεία πώλη­σης και επα­να­φόρ­τι­σης εισι­τη­ρί­ων σε περί­πτε­ρα και κατα­στή­μα­τα ψιλι­κών στην ευρύ­τε­ρη περιοχή.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο